bartolo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Gdzie i za ile można to cudo dorwać? Proponuję poczytać ten wątek:http://jerkbait.pl/topic/22928-super-ultra-light-spin-mosqito-do-35g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dziś oglądałem tego patyka i zrobił na Mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 trochę odkopię temat mianowicie: jaki Marcyś? Właśnie szukam tego nextino 0,5-2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ano taki : http://jerkbait.pl/user/51027-marcys/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam pozwólcie że podłącze się do wątku Śmiem twierdzić że do tytułowych zastosowań i pojęcia "dłubania" okonia,bialorybu nic lepszego od Mosquito nie znajdziemy.Oczywiście w finalnej wersji,czyli jeden kawałek w długości 200cm.Katapultuje wszystko od agrafki po 3g + 2".Z zachowaniem genialnej szybkości,czułości i głębokiej pracy.Ciężko opisać tą Witke to trzeba poprostu poczuć Posiadam kijek mosquito i jest ok, ale ostatnio odebrałem z pracowni inny patyczekMatagi TR 60 Super Trout 2. DelfinNa rybach nie był, z powodu panującej za oknem aury, ale na pierwszy rzut oka, jeszcze delikatniejszy i czulszy i co może się wydawać dziwne szybszy.Opisany 0,5-3 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Matagi TR 60 Super Trout 2 według opisu na stronie BRC cw.1,5-3,5 .Tak mnie ciekawi skąd opis 0,5-3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) rzeczywistość jest inna, niepotrzebnie wstawiłem słowo opis Edytowane 20 Stycznia 2017 przez Marcin Ostróda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ja się nie czepiam tylko chodziło mi skąd się wziął taki opis.Osobiście wolę opisy z rzeczywistości ,był taki czas że sam interesowałem się tym blankiem do tej metody i stąd Moje zainteresowanie.Jak połowisz chętnie wysłucham twojej opinii na temat wędki zrobionej na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Na wiosnę dam znać, nie ukrywam że miałem problem z dopasowaniem do tego kija kołowrotka, bo wędka na gotowo wazy 34 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Kupujesz vanka 1000-c2000s i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Wg mnie za mały, model 2000 s jest gabarytowo prawie jak Stella 1000 FB (taką mam i była zdecydowanie za mała, przynajmniej dla mnie).Zdecydowałem się na Shimano Vanquish 2500S waga 180 gr. i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Szpulka 46mm do tak delikatnej wykałaczki ? Trochę dziwnie to wygląda Przymierzałem i nawet łowiłem takim zestawieniem i dla mnie za grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 ale lekki, bo szukałem kompromisu między maksymalnie niskim ciężarem całego zestawu, a wyważeniem i komfortem łowienia bo ten Van waży tylko 180 gramów (tyle co Stella 1000 FB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dla mnie wizualnie za duży do takiej wykałaczki. No ale to sa osobiste preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Przecież 1000 ką to się zakręcić idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Mówicie , że duży kręciołek. To zwróćcie uwagę jakich używają Panowie na poniższym filmiku.Szczególnie Konrad, widać że wędka bardzo delikatna a kołowrotek chyba 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 1000 a 2500 to na pewno różnica w średnicy szpulki jest a to spory plus jak się chce mikrusami rzucić trochu dalej też bym wybrał 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 1000 a 2500 to na pewno różnica w średnicy szpulki jest a to spory plus jak się chce mikrusami rzucić trochu dalej też bym wybrał 2500 A jak nie trzeba rzucać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Tutaj liczy się każdy metr ,jak przynęta waży poniżej grama,większą rybkę ciężko podejść na płytkiej wodzie, a często musimy właśnie w takich warunkach łowić. Rybki spławiając się zdradzają nam swoje miejsce żerowania, i trzeba podać jej tam przynętę ,jeżeli nie jesteśmy w stanie tego wykonać,nie możemy liczyć na branie ,wtedy zaczynamy popływać bliżej i je płoszymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zbiku, wolisz mieć wizualnie ładniejszy zestaw ale nie połowić sobie fajnych rybek czy jednak wolisz ryby z większym ale równie lekkim młynkiem?Dla mnie większy więcej plusow, jeśli waga jest niska. Na wygląd nie patrzę P.S nawet jeśli nie trzeba rzucać dalej to z takiego 2500 tez to zrobisz natomiast w druga stronę, kiedy będzie trzeba podać dłuższy rzut, 1000 może Ci tego nie zapewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Co wy z tą odległością rzutową przecież czy to szpulka 43mm czy 46mm na cienkich linkach 0.3-0.4 PE i z takimi lekkimi przynetami niema naprawdę żadnej różnicy a liczac gramy zestawu mamy jakies 25g w kieszeni.A nawet powiem wam że taki Mosquito zbrojony od startowej 12 z Kołowrotkiem klasy 1000 i linka 0.3 katapultuje przynęty dalej niż podobny zestaw z shimano 2500 i startowa przelotką 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A z odległością to, że przyb łowieniu białorybu na czystej 1.5m wodzie liczy się każdy metr rzut o 1/2m dłuższy daje gigantyczną różnice i może przyczynić się do zdecydowanego powiększenia ilości brań. I nie mówię tego teoretycznie. Widziałem przez poprzedni sezon jak kolega rzucał bliżej lekkimi mikrojigami. Niby odrobinę bliżej ale to ja wyciągałem więcej rybek i te większe również chcąc dorównać rzutem trzeba było dociżąać jigi lub zakładać cięższe. Wtedy brania nie byly już takie częste bo przynęta szybciej szła do dna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) To śą każdego osobiste upodobania.Wygląd jest bardzo ważny ale ja zastąpiłem wszystkie 1000 na 2500 w tej samej wadze 1000 miały za krótkie korbki .Ten 1000 to chyba tylko na białoryb :-) Chyba idzie burza ( śnieżna):-) Edytowane 21 Stycznia 2017 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Może w tym sezonie bliżej rzucać nie będę. Przynajmniej będę się starał bardziej niż w poprzednim sezonie.Czasami jak Marcin napisał 1/2 metry niby to niewiele ale na wodzie daje to bardzo dużo .Przekonałem się o tym doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Jak skomoletujesz sprzęt stricte pod mikrojigi to na pewno Arku ja tam nie widzę żadnej burzy przynajmniej za moim "oknem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi