krakus Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A jak nie trzeba rzucać dalej? To wystarczy nawet Sedona 500 fd U mnie na południu słonko ostro daje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A po co kołowrotek ja kiedyś łowiłem bez :-) żyłka do górnej przelotki i chajda. No bez przesady 0.6gr to i tak jest nielot.Każdy kto łowi na mikruski wie o tym i też o tym ,że przy żucie około 10m każdy metr jest ważny.:-) jak i przy 13cm każdy 1 cm ☺☺☺☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Mówicie , że duży kręciołek. To zwróćcie uwagę jakich używają Panowie na poniższym filmiku.Szczególnie Konrad, widać że wędka bardzo delikatna a kołowrotek chyba 3000 https://www.youtube.com/watch?v=X7VGJOWOnwQ&t=91sJasne tylko to nie są kijki do 3,5g.Mi się łowi najwygodniej w dobraniu wielkości młynkow shimano do mocy wedziska.1-5 /2-6 lb młynek 1000-c20008-10lb młynek 2500.Przy łowieniu na głowkach powyżej 5g + 2-3"gumki zdecydowanie lepiej leci z szerszej szpulki ale do 3g ołowiu nie zauważyłem przewagi nad wielkością młynkow klasy 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Najfajniejszy jaki miałem to Vaniek s2000 ale sprzedałem bo zostawiłem Saore 2000 chyba 160gr który miał zadrapania na szpuli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Arku z długością Korbki muszę się z tobą zgodzić,mogłaby być troszkę dłuższa i rozważam podmianke z wielkości 2000-2500 i moje pytanie brzmi czy w Vanquishu 16 Korbki między rozmiarami 1000-2500 pasują do siebie na przemian? Edytowane 21 Stycznia 2017 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ja obecie łowie na shimano 1000 ale jak tylko będę miał wolną gotówkę to zmienię na 2000. Nie będę patrzył ze jest za duży do mojej 2g wykalaczki albo, że moc wędziska jest nieadekwatna do wielkości... to są dla mnie abstrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi