Żbiku Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Major Craft bedzie miał w swojej ofercie takie patyki, wszystko zalezy od budżetu. Maja modele 5lb, które podołają gramaturze 0.8-1g, przy w miarę dogodnych warunkach pogodowych i cienkiej lince.Wg mnie jednak do takich mikrolowow trzeba by szukac jakiegos bardziej miękkiego kija, który bedzie lepiej katapultował taki przynety. Pojawiał sie na giełdzie bardzo ładny Tailwalk, bodajże 3, czy 4lb. To byłaby fajna konstrukcja.Jeszcze jest chyba http://jerkbait.pl/topic/82523-tailwalk-troutia-66xul/?hl=tailwalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Skontaktowałem się z autorem filmu. Wędka to Shimano diaflash ULS 2,37m do 8gr. Jest to wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoloolo Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Myślę żę SG parabellum 0-5 gr da radę Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunet Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A najważniejszą zaletą jest dla mnie łatwość animacji jiga takim kluskiem, stukam rytmicznie w blank palcem a szczytóweczka buja się jak kiwok w bałałajce. Takiej amplitudy nie da się osiągnąć szybką wklejką czy tubularem podbijając nadgarstkiem. Mam na myśli łowienie z nastawieniem na białoryb, płocie, krąpie, leszcze, wzdręgi. Ciągle szukam czegoś do łowienia białorybu na mikrojigi. Jaki blank masz na myśli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dużo zależy od indywidualnych preferencji, często gdy ja jestem zachwycony blankiem czy wędką to koledzy zerkają na mnie jak na wariata Jeżeli chodzi same blanki do microjiga czy łowienia na mormyszkę plus narzynki lub sztuczna ochotka najciekawszy jaki miałem to Matagi SuperTrout TR60, z fabrycznych dobrze spisywał się kluskowaty MajorCraft Finetail FTA602SUL do mormyszki był bardzo fajny, coś mnie podkusiło sprzedałem i teraz żałuje. Brat używa SG Parabellum 5g, daje radę, z budżetowych bardzo ciekawa propozycja. Trzeba niestety przerzucić trochę wędek żeby coś pod siebie znaleźć, Finetail FTA602SUL mi bardzo leżał, ale większość miała raczej nieciekawe miny jak wzięło kijek do ręki Jak ktoś lubi wolniejsze kijki Trapara, Nextino to również ciekawe propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunet Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Trzeba niestety przerzucić trochę wędek żeby coś pod siebie znaleźć, Finetail FTA602SUL mi bardzo leżał, ale większość miała raczej nieciekawe miny jak wzięło kijek do ręki Jak ktoś lubi wolniejsze kijki Trapara, Nextino to również ciekawe propozycje. Traparę mam i jak dla mnie właśnie trochę za wolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Trapara ma akcję żółwia, Mi to bardzo przeszkadza ,lecz są tacy którym wręcz przeciwnie.Po rzucie tak długo gaśnie ,co sprawia wrażenie liścia na wietrze.Miałem i sprzedałem ,następny kijek to będzie matagi.Myślę że się nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 To wybierz Major Craft Firstcast. Z pełna odpowiedzialnością powiem, ze blank lepszy niz Matagi Big Pond. Szybszy, z płynniejszy ugieciem, gaśnie momentalnie po rzucie. I cały kij MC jest tańszy, niz blank Matagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Matagi TR60 powinno Wam pasować, jest dużo szybszy niż Trapara, ładnie głęboko się gnie i śmigają z niego nawet mormyszki 0,3g na te kilka metrów (nie mylić z kilkunastoma jak będzie przypływ grosza chyba ukręcę sobie go poraz drugi. Kuba który model miałeś? Edytowane 2 Grudnia 2016 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Kuba który model miałeś?FCS-T732LFCS-S732ULFCS-T682AJI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Obecnie zostawiłem sobie wersję FCS-T682AJI i w zimie najprawdopodobniej ją przezbroję na Torzite. Jest to idealna opcja pod łowy z opadu, podbicia itp. Patyk u mnie tylko do łowienia okoni gumkami 2-3" na główkach/czeburaszkach 3-5g Drugim patykiem, jaki mam ze stajni MC jest N-One NSL-T762L. Też rewelacyjna, delikatniejsza konstrukcja, którą śmiało można łowić również na jigi (nimfy), małe woblerki czy obrotóweczki. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 N-One NSL-T762L ogarnie mikro jigi od 0,5gr i daleko tym rzuci.I czy wystarczy mocy na rybki pod 50 cm.No i jaką ma akcję oby nie makaronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Rozszyfrujcie skrót AJI ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) W porównaniu do Matagi Big Pond, którego miałem wcześniej (na Torzite) MC N-One jest szybszy i ma płynniejsze ugięcie. Zdecydowanie szybciej gaśnie po rzucie czy wymachach (tu trochę widać) Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Rozszyfrujcie skrót AJI ...http://jerkbait.pl/topic/82100-ajing-vs-mebaru-czyli-co-z-czym/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ten n-one ma dość sztywny dolnik patrząc na filmy również na yt, co nie jest dziwne bo jest w klasie mebaru. Ogólnie to na filmie wskazanym w pierwszym poście wątku to te micro jigi wcale małe nie są. Wg informacji z filmu ważą około 1g, a mokre pewnie z 1,2. To nie jest mało i sporo wędek będzie przyzwoicie taką skupioną masą rzucać . Ja ze swoich doświadczeń mogę polecić elixira 801-2. O ile ktoś lubi długasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Nie wiem dokładnie jak FX801-2 ale miałem cały sezon FX761-2 i do okoniowania wg mnie to średni blank. Bardziej pstrągowy. Dla mnie ma zbytnio przesunięte ugięcie do środka i za mocna szczytowke, ktora prawie w ogole nie pracuje na odcinku 10-15cm od szczytu. Dopiero potem blank zaczyna sie uginać. Dodatkowo, szczytówka jest wg mnie za masywna i za gruba w tych blankach. Wymieniłem tego FX761-2 na Matagi Big Pond i to sa blanki niebo a ziemia do okoni. Big Pond jest szybszy, bardziej szczytowy z akcja w kierunku szczytu. Teraz przesiadłem sie na seryjne Major Crafty i to jeszcze ciekawsze blanki niz Matagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Gdzie zamawiałeś te Major Crafty które teraz posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Żbiku a miałeś doczynienia z matagi super mebaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Gdzie zamawiałeś te Major Crafty które teraz posiadasz. http://jerkbait.pl/user/51027-marcys/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Żbiku a miałeś doczynienia z matagi super mebaru? Wklejkę Super Mebaru miałem w reku sam blank. Powiem szczerze, ze wykonanie masakryczne. Dziwna "buła" na łączeniu blanku z wklejka, brzydko bardzo wykonane połączenie. Dosc duze przesztywnienie na łączeniu wklejki. Nie lowilem takim kijem, wiec o walorach użytkowych sie nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Chodziło mi o tubulara opisanego do 3g.... ciekaw jestem Twojej opinii bo sporo tego przerzuciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Wklejkę miałem na myśli TR74 Super Mebaru-L. Tego tubulara TR80 (bo o tego chyba chodzi?) nie miałem w łapach. Mysle, ze bedzie pewnie podobny do Big Pond, choć moge sie mylić. Big Pond jest fajnym blankiem ale np N-One jest jeszcze szybszy i ma płynniejsze ugięcie, co mi bardziej odpowiada. A cena uzbrojonego Big Ponda wyjdzie taka sama jak N-One. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Śmiem twierdzić że do tytułowych zastosowań i pojęcia "dłubania" okonia,bialorybu nic lepszego od Mosquito nie znajdziemy.Oczywiście w finalnej wersji,czyli jeden kawałek w długości 200cm.Katapultuje wszystko od agrafki po 3g + 2".Z zachowaniem genialnej szybkości,czułości i głębokiej pracy.Ciężko opisać tą Witke to trzeba poprostu poczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Gdzie i za ile można to cudo dorwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi