yffea Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wpadły mi w łapki takie gumy jak na obrazku . Świecą mocno jak diabli - można przy nich w ciemności książkę czytać i do tego świeciły co najmniej 30 min - dłużej nie chciało mi się czekać . W zestawie jest też specjalna latarka UV.Pytanie moje - w jakich warunkach użyli byście takich przynęt? Na pewno spróbuję ich na Czorcie na dużych głębokościach.Miałem wcześniej różne przynęty typu Glow ale świecenie tych przynęt było dużo słabsze i krótko trwało. Szczególnych też zalet nie zauważyłem. Niektóre łowiły inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Hej! W tym roku używałem Bassasianów świecących w nocy.Sandacze to gryzły. Łowię nocą.Na większych głębokościach pewnie też dadzą radę. Nie wiem tylko czy w kolorze/świeceniu jest to co sandacz chce.W moich wodach raczej trzeba wstrzelić się w rodzaj/pracę przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dioda RGB LED rozwiąże "problem" koloru.Tylko co na to regulamin.Wabienie światłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Tylko co na to regulamin.Wabienie światłem? Raczej nie światłem, tylko właściwościami fizyko-chemicznymi przynęty, a to jest moim zdaniem co innego.Można prosić o podanie pełnej nazwy tych gum? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jeśli to jest zgodne z regulaminem (niech by ktoś potwierdził czy za to mandat nie grozi) to i ja poszukam tego typu gum. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Cześć, jeśli przynęta świeci to jest to wabienie światłem, wszystko jedno czy z baterii, czy fluoroscencyjnie . Jasne jak słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 To ja uprzejmie proszę o definicję światła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Hmmmm..... Jakby się uprzeć, to wszystkie błystki i gumy z brokatem, też są niezgodne z przepisami. Tam też jest wabienie światłem, co prawda odbitym ale jednak... O ile taki zapis w regulaminie jest, bo już dawno nie czytałem regulaminu, a na moje codzienne potrzeby jego szczegółowa znajomość nie jest potrzebna... Edytowane 24 Listopada 2016 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Te przynęty wykonane są z jakiegoś rewolucyjnego japońskiego materiału o nazwie zastrzeżonej - LumiNova, który według danych producenta utrzymuje bardzo mocną, na niezmienionym poziomie, fluorescencje przez 8 min od naświetlenia. Muszę powiedzieć, że robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A tak zapytam Czy ktoś z Was złowił kiedyś sandacza na świecąca gumę lub woblera? Osobiście sandacza nie złowiłem mimo prób na te świecące wynalazki.Lowiłem również wobkami i też efektów w postaci sandacza nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A tak zapytam Czy ktoś z Was złowił kiedyś sandacza na świecąca gumę lub woblera? Osobiście sandacza nie złowiłem mimo prób na te świecące wynalazki.Lowiłem również wobkami i też efektów w postaci sandacza nie było.Na gumy typu Glow złowiłeb różne ryby. Nie tylko sandacza. Z tym, że efekt fluorescencji w tych przynętach wygasa bardzo szybko i skala była dużo niższa. Czy miało to wpływ na brania? Nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Yffea - na Czorcie z tego co wiem, popularne jest wsadzanie rppperkom, twisterkom a nawet kogutom w wiadome miejsce - chemicznych światełek (najlepsze żółte).Bardzo skuteczne.Tylko nadal mam wątpliwość czy to legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mogą być dobre na kanale chłodniczym reaktora w Czarnobylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wiele razy próbowałem łowić na takie gumy . Za dnia sandaczom pasował kolor , praca a w nocy po naświetleniu nie miałem brań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 No dobra, a jak te rzeczone gumisie się zwą? Pytam się poważnie gdyż parę zedków, i nawet szczupak, trafiły mi się na takiego fluo Cannibala. Więc może jednak działają. W każdym razie sądzę że można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 To ja uprzejmie proszę o definicję światła.A proszę bardzo: - za Wiki.. Światło – pojęcie to ma inne znaczenie potoczne i w nauce.Potocznie nazywa się tak widzialną część promieniowania elektromagnetycznego, czyli promieniowanie widzialne odbierane przez siatkówkę oka ludzkiego np. w określeniu światłocień. Precyzyjne ustalenie zakresu długości fal elektromagnetycznych nie jest tutaj możliwe, gdyż wzrok każdego człowieka charakteryzuje się nieco inną wrażliwością, stąd za wartości graniczne przyjmuje się maksymalnie 380-780 nm, choć często podaje się mniejsze zakresy (szczególnie od strony fal najdłuższych) aż do zakresu 400-700 nm.W naukach ścisłych używa się określenia promieniowanie optyczne, tj. promieniowania podlegającego prawom optyki geometrycznej oraz falowej. Przyjmuje się, że promieniowanie optyczne obejmuje zakres fal elektromagnetycznych o długości od 100 nm do 1 mm, podzielony na trzy zakresy – podczerwień, światło widzialne oraz ultrafiolet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeśli już to fosforescencja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) A czym rozni sie fosforescencja od luminescencji ?Chyba niczym. Edytowane 27 Listopada 2016 przez leslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeśli już to fosforescencja...Tak z fizycznego punktu widzenia. Ale potocznie tego rozdaju przynęty określa się jako fluorescencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Proponuję doczytać. Gdyby nie różniło się niczym to nie było by podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Luminescencja -> fotoluminescencja : - fluorescencja - fosforescencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 No czyli jest podział i się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert1910 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Czy to nie są Fish Arrow FLASH-J Shad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybnycasanova Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Podpinam się jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Nieźle dają po oczach, sam bym z chęcią przetestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi