Mateush Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jest taka plecionka spiderwire EZ , nadaje sie toto na podklad , roznie juz z nia probowalem i zawsze konczylo sie tak samo - broda. Moje zdanie takie jest , ze szkoda kasy na ten badziew , uzywalem 0.20 i 0.25 . PP jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 plecionka na podklad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Koledze chyba chodziło o to ?źe marnej jakości jest ta plecionka.A mo?źe tak SASAME? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja uzywam PP 0,19 i nie mam z nia problemu nawet jak rzucam gl?łwkami 3gZas 0,15 mam i rzucam gl?łwkami nawet 2g tylko jest jeden warunek aby plecionka nie byla nawinieta pod sam rant szpuli tylko zostawic troszku luzuTracimy dlugosc rzutu moze o 2 metry ale przy rzucie plecionka opiera sie o rant szpuli i sama sie prostuje i naciagaLikwiduje sie wtedy nadmiar plecionki kt?łra za szybko wylatuje ze szpuli i nie powoduje to jak ja to m?łwiem farfocli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 PP biała, oryginał 10lb po lekkiej brodzie pęka w tym miejscu. Mam hivis 10lb i nie mam takich problem?łw. Z 270m w 3 tygodnie ostałosię trochę ponad 100m. Oj, pierwsza wtopa z PP, jakość im spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 nie lepiej zainwestowac w strena?splot bardzo zbli?źony do pp i nie ma obaw ?źe trafimy podr?łbę.przy 10 lb miałem problem z zerwaniem przy zaczepie,innym razem opływając zaczep ukręciłem hak vmc 7/0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Chyba na przyszły sezon spr?łbuję. PP miałem oryginał z USA, pewny. Mam te?ź PP 10lb ale hivis z 2009 i takich kwiat?łw nie było. Trafiłem na felerny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 moje pp takze przybyły z usa i lipa totalna niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 A o jakim stren m?łwisz? Skąd go bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Stren Sonic Braid zapewne,moim zdaniem jest lepsza od obecnie produkowanej Power Pro,tyle ze ciezej z dostepnoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 u?źywam starego super braid ale sonic podobno te?ź jest dobry.z usa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Dobry dobry,bardziej miękki ni?ź PP,gładszy i cichszy na przelotkach,tak samo trwały o podobnej wytrzymałości,linka 10lb prostuje jigi 4/0;5/0. Niestety cię?źko gdziekolwiek znaleźć,trzeba sprowadzać no i najmniejsze szpulki mają 110m co dla niekt?łrych mo?źe być za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jak macie jaki namiar na strena to wrzućcie tu lub pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jak macie jaki namiar na strena to wrzućcie tu lub pw. Plecionkę Stren mia kolega @Stachu w sprzeda?źy, zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 I teraz pytanie... Czy wy te?ź macie problemy z tą plecionką? Moja skręca się jak stara ?źyłka i co kilka rzut?łw robią się na niej supełkipytanie: jakimi przynetami lowiles (waga) i jakim kijem (akcja i cw)? pytam nie bez powodu bo ja np. PP wogole na kolowrotkach ze stala szpula unikam jak diabel swieconej wody, poniewaz sie placze! co jeszcze stwierdzilem, ze im lzejszy wabik, mocniejsza linka (a co za tym idzie takze grubsza) i sztywniejsza i mocniejsza wedka, tym wiecej mikroperuk i rozplatywania linki ... sytuacja wprawdzie bardzo niekomfortowa ale latwa do opanowania, wystarzcy uzywac wedki o troche glebszym ugieciu sparowanej z ciensza plecionka albo, co jest o wiele latwiejsze do zrealizowania - innej plecionki, np strena, sufixa czy innego cortlanda Pitt, od 6 lat u?źywam PP na stałoszpulowcach i na multikach i nigdy nie plątała mi się. Poszedłbym w innym kierunku - jakim kołowrotkiem łowisz? Zgadzam się w 100 % Podstawa to kołowrotek szczeg?łlnie jeśli chodzi o wykonywanie dalekich rzut?łw. Je?źeli nie chcesz mieć jakichkolwiek problem?łw z plecionką w grę wchodzi jedynie najwy?źsza p?łlka tj. Daiwa od modelu Infinity Q w g?łrę po Shimano Twin Power w g?łrę. Gwarantuję Ci, ?źe bez względu na markę plecionki, akcję wędki ??? :)i innych bzdur :)nic nie będzie Ci się plątało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 I teraz pytanie... Czy wy te?ź macie problemy z tą plecionką? Moja skręca się jak stara ?źyłka i co kilka rzut?łw robią się na niej supełkipytanie: jakimi przynetami lowiles (waga) i jakim kijem (akcja i cw)? pytam nie bez powodu bo ja np. PP wogole na kolowrotkach ze stala szpula unikam jak diabel swieconej wody, poniewaz sie placze! co jeszcze stwierdzilem, ze im lzejszy wabik, mocniejsza linka (a co za tym idzie takze grubsza) i sztywniejsza i mocniejsza wedka, tym wiecej mikroperuk i rozplatywania linki ... sytuacja wprawdzie bardzo niekomfortowa ale latwa do opanowania, wystarzcy uzywac wedki o troche glebszym ugieciu sparowanej z ciensza plecionka albo, co jest o wiele latwiejsze do zrealizowania - innej plecionki, np strena, sufixa czy innego cortlanda Pitt, od 6 lat u?źywam PP na stałoszpulowcach i na multikach i nigdy nie plątała mi się. Poszedłbym w innym kierunku - jakim kołowrotkiem łowisz? Zgadzam się w 100 % Podstawa to kołowrotek szczeg?łlnie jeśli chodzi o wykonywanie dalekich rzut?łw. Je?źeli nie chcesz mieć jakichkolwiek problem?łw z plecionką w grę wchodzi jedynie najwy?źsza p?łlka tj. Daiwa od modelu Infinity Q w g?łrę po Shimano Twin Power w g?łrę. Gwarantuję Ci, ?źe bez względu na markę plecionki, akcję wędki ??? :)i innych bzdur :)nic nie będzie Ci się plątało. A to ciekawostka, m?łj stary Shimano Super X GTM chyba nie wie o Twoim poście bo plecionka na nim nie plącze się od wielu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 zmien kolowrotek natychmiast!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Popieram Michała czarnuszki te?ź nic nie wiedzą o plecionkowych brodach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 I teraz pytanie... Czy wy te?ź macie problemy z tą plecionką? Moja skręca się jak stara ?źyłka i co kilka rzut?łw robią się na niej supełkipytanie: jakimi przynetami lowiles (waga) i jakim kijem (akcja i cw)? pytam nie bez powodu bo ja np. PP wogole na kolowrotkach ze stala szpula unikam jak diabel swieconej wody, poniewaz sie placze! co jeszcze stwierdzilem, ze im lzejszy wabik, mocniejsza linka (a co za tym idzie takze grubsza) i sztywniejsza i mocniejsza wedka, tym wiecej mikroperuk i rozplatywania linki ... sytuacja wprawdzie bardzo niekomfortowa ale latwa do opanowania, wystarzcy uzywac wedki o troche glebszym ugieciu sparowanej z ciensza plecionka albo, co jest o wiele latwiejsze do zrealizowania - innej plecionki, np strena, sufixa czy innego cortlanda Pitt, od 6 lat u?źywam PP na stałoszpulowcach i na multikach i nigdy nie plątała mi się. Poszedłbym w innym kierunku - jakim kołowrotkiem łowisz? Zgadzam się w 100 % Podstawa to kołowrotek szczeg?łlnie jeśli chodzi o wykonywanie dalekich rzut?łw. Je?źeli nie chcesz mieć jakichkolwiek problem?łw z plecionką w grę wchodzi jedynie najwy?źsza p?łlka tj. Daiwa od modelu Infinity Q w g?łrę po Shimano Twin Power w g?łrę. Gwarantuję Ci, ?źe bez względu na markę plecionki, akcję wędki ??? :)i innych bzdur :)nic nie będzie Ci się plątało. Uog?łlnienia są najlepsze ja ze swojej strony mogę zagwarantować, ?źe ka?źdym kołowrotkiem, przy pomocy jakiejkolwiek wędki zrobię brodę na ka?źdej plecionce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zapewne zdolniacha z Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 I teraz pytanie... Czy wy te?ź macie problemy z tą plecionką? Moja skręca się jak stara ?źyłka i co kilka rzut?łw robią się na niej supełkipytanie: jakimi przynetami lowiles (waga) i jakim kijem (akcja i cw)? pytam nie bez powodu bo ja np. PP wogole na kolowrotkach ze stala szpula unikam jak diabel swieconej wody, poniewaz sie placze! co jeszcze stwierdzilem, ze im lzejszy wabik, mocniejsza linka (a co za tym idzie takze grubsza) i sztywniejsza i mocniejsza wedka, tym wiecej mikroperuk i rozplatywania linki ... sytuacja wprawdzie bardzo niekomfortowa ale latwa do opanowania, wystarzcy uzywac wedki o troche glebszym ugieciu sparowanej z ciensza plecionka albo, co jest o wiele latwiejsze do zrealizowania - innej plecionki, np strena, sufixa czy innego cortlanda Pitt, od 6 lat u?źywam PP na stałoszpulowcach i na multikach i nigdy nie plątała mi się. Poszedłbym w innym kierunku - jakim kołowrotkiem łowisz? Zgadzam się w 100 % Podstawa to kołowrotek szczeg?łlnie jeśli chodzi o wykonywanie dalekich rzut?łw. Je?źeli nie chcesz mieć jakichkolwiek problem?łw z plecionką w grę wchodzi jedynie najwy?źsza p?łlka tj. Daiwa od modelu Infinity Q w g?łrę po Shimano Twin Power w g?łrę. Gwarantuję Ci, ?źe bez względu na markę plecionki, akcję wędki ??? :)i innych bzdur :)nic nie będzie Ci się plątało. Uog?łlnienia są najlepsze ja ze swojej strony mogę zagwarantować, ?źe ka?źdym kołowrotkiem, przy pomocy jakiejkolwiek wędki zrobię brodę na ka?źdej plecionce Nie wiem oj nie wiem, dobrze skręcony multik i mo?źe być cię?źko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 I teraz pytanie... Czy wy te?ź macie problemy z tą plecionką? Moja skręca się jak stara ?źyłka i co kilka rzut?łw robią się na niej supełkipytanie: jakimi przynetami lowiles (waga) i jakim kijem (akcja i cw)? pytam nie bez powodu bo ja np. PP wogole na kolowrotkach ze stala szpula unikam jak diabel swieconej wody, poniewaz sie placze! co jeszcze stwierdzilem, ze im lzejszy wabik, mocniejsza linka (a co za tym idzie takze grubsza) i sztywniejsza i mocniejsza wedka, tym wiecej mikroperuk i rozplatywania linki ... sytuacja wprawdzie bardzo niekomfortowa ale latwa do opanowania, wystarzcy uzywac wedki o troche glebszym ugieciu sparowanej z ciensza plecionka albo, co jest o wiele latwiejsze do zrealizowania - innej plecionki, np strena, sufixa czy innego cortlanda Pitt, od 6 lat u?źywam PP na stałoszpulowcach i na multikach i nigdy nie plątała mi się. Poszedłbym w innym kierunku - jakim kołowrotkiem łowisz? Zgadzam się w 100 % Podstawa to kołowrotek szczeg?łlnie jeśli chodzi o wykonywanie dalekich rzut?łw. Je?źeli nie chcesz mieć jakichkolwiek problem?łw z plecionką w grę wchodzi jedynie najwy?źsza p?łlka tj. Daiwa od modelu Infinity Q w g?łrę po Shimano Twin Power w g?łrę. Gwarantuję Ci, ?źe bez względu na markę plecionki, akcję wędki ??? :)i innych bzdur :)nic nie będzie Ci się plątało. A to ciekawostka, m?łj stary Shimano Super X GTM chyba nie wie o Twoim poście bo plecionka na nim nie plącze się od wielu lat Pewnie nie wiele łowisz bo ja GTM-a zar?źnąłem w p?łł sezonu z GT było ju?ź du?źo lepiej-mocniejsza przekładnia i to były jeszcze lata świetności mono a o plecionkach nikt nie śnił Fakt ?źyłeczkę układały idealnie. Co do plecionek nie wiem; nie mam sentymentu do przestarzałego technologicznie sprzętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 @spinerman Chyba trafiłeś jak kulą w płot. Mi się zawsze wydawało ?źe Bujo to jednak sporo łowi <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 @spinerman Chyba trafiłeś jak kulą w płot. w profilu masz taka fajna funkcje ... zakladka nr. 5 od lewej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 @spinerman Chyba trafiłeś jak kulą w płot. Mi się zawsze wydawało ?źe Bujo to jednak sporo łowi <_< Ja łowie tylko w internecie :D Jak ktoś widział mnie nad woda to tylko pom?łwienia :D @spinerman, Raczej pomyliłeś modele, mowie o czarnym Shimano. Były to faktycznie ostatnie udane modele z tylnym hamulcem. P?łźniej to ju?ź kicha. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi