saw Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Najważniejsze że ryby bioro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 spirala to jest przyszłość brenrod.jpgPewnie tak...przewertowałem temat na naszych i zagranicznych forach i dalej mi nie pasuje...właśnie kończę w robić sobie Matagi Super Trout i dalej się nie zdecydowałem...zrobiłem klasycznie na 10 przelotkach w micro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Są kije z rękojeścią pistoletową ,mam takiego Lamiglassa długości 5'6" . Nawet nie da się drugą dłonią złapać .To może warto spróbować chwytu, jaki zalecała firma ABU w latach 70-tych? (prawy dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ten chwyt kojarze z pewnych filmów... niemieckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Kurcze, to może powinienem wstawić to w innym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Kiepsko,bo ten uchwyt to tylko pod amerykańckie kręcenie...z korbą po lewej stronie nie wypali...a sam chwyt dość popularny nie tylko w niemieckich produkcjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wypali, wypali ... stosowałem z ABU - zestawem z lat 70-tych, na lewą łapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wypali ,mam taki kijek ,na zdjęciu akurat z Abu Maxxar-em (lekki i ciepły kompozytowy multiplikator z przełożeniem około 4:1 ) .Był też spasowany ze Scorpionem .Taki sam ,a nawet chyba ten sam kij ;-) jest na m.pl w artykule o Scorpionie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wypali, wypali ... stosowałem z ABU - zestawem z lat 70-tych, na lewą łapę Próbuję i próbuję i jakoś mi ta lewa dłoń za wysoko wylata i gwiazda od hamulca w paluchy się wbija... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Bo nie trzeba powtórzyć na 100% uchwytu z foty. W zasadzie w takim uchwycie, chodzi o to aby wzmocnić nadgarstek i docisnąć krótki dolnik wędki do przegubu dłoni. To trochę tak jak w podwójnym uchwycie rakiety tenisowejTo pomyśl jeszcze jakie trzeba było mieć kiedyś samozaparcie aby wytrzymać wędkarski dzień kiedy multikom i uchwytom daleko było do wzorca ergonomii ... nie wspomnę o wadze tego sprzętu. Mam trochę takich zabawek i przećwiczyłem to w praktyce. Ja dnia nie wytrzymuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dokładnie ,każdy łowi ,jak mu najwygodniej . U mnie kije krótsze ,do lżejszych przynęt traktuję ,jedną ręką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dość stare pełne wędy pamiętam,bo jako ''gżdyl'' na takich uczyłem i łowiłem na poczatku...mnie najgorzej bolała prawa okolica miednicy od podpierania wędy przy zwijaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 no dobra......namówiliście mnie.....zaczynam weryfikację blanków... tych z metra ciętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jakich plecionek (lub żyłek) używacie do tak lekkiego casta? Kijek na lekko już dotarł do 8lb i zaczynam się rozglądać za linką na nowy sezon. Wiem że jest osobny temat o plecionkach ale to sporo materiału do zapoznania ;-) czytam i szukam ale w końcu to wątek o UL/L więc może ktoś coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jakich plecionek (lub żyłek) używacie do tak lekkiego casta? Kijek na lekko już dotarł do 8lb i zaczynam się rozglądać za linką na nowy sezon. Wiem że jest osobny temat o plecionkach ale to sporo materiału do zapoznania ;-) czytam i szukam ale w końcu to wątek o UL/L więc może ktoś coś podpowie. ja używałem żyłki sunline 8lb albo FC8lb - żyłka lepiej mi podchodziła bo FC troszkę sztywny, różnica zacierała się przy trochę większych przynętach o skupionej masie, które maiły "siłę" rozprostować FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja używam plecionki sunline 6-8lb, bardzo dobrej jakości linka w przyzwoitej cenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 W końcu zrobiłem rękojeść z króciutkim 9cm dolnikiem...i już nie ma mowy ,aby gdzieś się ta druga ręka ''podczepiła'' podczas rzutu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jakie parametry na blank do tej rękojeści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jakie parametry na blank do tej rękojeści?Blank 5'6''-8lb,akcja regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 To na prawdę wykałaczka na jedną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 To na prawdę wykałaczka na jedną rękę Dla mnie jak pociągnie te 8g to nie jest taka wykałaczka...tutaj prawdziwa 6'-5lb max.3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Niedawno usiłowałem przetestować Teton 1-4gr 2-4lb (ciut jeziorko przymarzło ) ale i tak byłem miło zaskoczony, że pięknie pracuje przy 6gr. Co do 1gr jeszcze nie mam pewności bo może ABU LT6 nie daje rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Robert,napisz proszę czy te 6g to łączna waga przynęty?Czy rzuci w miarę komfortowo 6g + powiedzmy 2" smukłej gumki?Wiem że ciężko pytać jak się taki ciężar poprowadzi bo po lodzie to jednak inaczej hula niż pod wodą ale czy masz wrażenie że da się te 6g +2" bez problemu podbić czy klęknie?Pytam bo zastanawiam się czy kupić taki jak Twój czy może ten ciut mocniejszy,do 10g.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Na główkę 6gr założyłem twisterka aby zasłonić grot i to własnie latało. Taki zestaw podbije się bez problemu. Natomiast niestety nie jestem w stanie powiedzieć jak kucnie pod obrotówką czy woblerkiem z większym sterem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki Tak przy okazji,może nie do końca odpowiedni temat ale coraz więcej się tych kijków u nas pojawia,może się komuś przyda(o tym mocniejszym,do 10g). Edytowane 4 Grudnia 2016 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi