Skocz do zawartości

Technika L UL

rothen

Rekomendowane odpowiedzi

spirala to jest przyszłość

attachicon.gifbrenrod.jpg

Pewnie tak...przewertowałem temat na naszych i zagranicznych forach i dalej mi nie pasuje...właśnie kończę w robić sobie Matagi Super Trout i dalej się nie zdecydowałem...zrobiłem klasycznie na 10 przelotkach w micro.

Wypali ,mam taki kijek ,na zdjęciu akurat z Abu Maxxar-em (lekki i ciepły kompozytowy multiplikator z przełożeniem około 4:1 ) .Był też spasowany ze Scorpionem .Taki sam ,a nawet chyba ten sam kij ;-)  jest na m.pl w artykule o Scorpionie .

post-46585-0-94743000-1480441098_thumb.jpg

• Like 1

Bo nie trzeba powtórzyć na 100% uchwytu z foty. W zasadzie w takim uchwycie, chodzi o to aby wzmocnić nadgarstek i docisnąć krótki dolnik wędki do przegubu dłoni. To trochę tak jak w podwójnym uchwycie rakiety tenisowej

To pomyśl jeszcze jakie trzeba było mieć kiedyś samozaparcie aby wytrzymać wędkarski dzień kiedy multikom i uchwytom daleko było do wzorca ergonomii ... nie wspomnę o wadze tego sprzętu. Mam trochę takich zabawek i przećwiczyłem to w praktyce. Ja dnia nie wytrzymuję :D

• Like 2

Jakich plecionek (lub żyłek) używacie do tak lekkiego casta? Kijek na lekko już dotarł do 8lb i zaczynam się rozglądać za linką na nowy sezon. Wiem że jest osobny temat o plecionkach ale to sporo materiału do zapoznania ;-) czytam i szukam ale w końcu to wątek o UL/L więc może ktoś coś podpowie.

Jakich plecionek (lub żyłek) używacie do tak lekkiego casta? Kijek na lekko już dotarł do 8lb i zaczynam się rozglądać za linką na nowy sezon. Wiem że jest osobny temat o plecionkach ale to sporo materiału do zapoznania ;-) czytam i szukam ale w końcu to wątek o UL/L więc może ktoś coś podpowie.

ja używałem żyłki sunline 8lb albo FC8lb - żyłka lepiej mi podchodziła bo FC troszkę sztywny, różnica zacierała się przy trochę większych przynętach o skupionej masie, które maiły "siłę" rozprostować FC. 

Robert,napisz proszę czy te 6g to łączna waga przynęty?Czy rzuci w miarę komfortowo 6g + powiedzmy 2" smukłej gumki?

Wiem że ciężko pytać jak się taki ciężar poprowadzi bo po lodzie to jednak inaczej hula niż pod wodą :D  ale czy masz wrażenie że da się te 6g +2" bez problemu podbić czy klęknie?

Pytam bo zastanawiam się czy kupić taki jak Twój czy może ten ciut mocniejszy,do 10g.

Pozdrawiam