and67 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Nazwe Aspius Vorax na cześć olbrzymów z rodziny boleniowatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Nazwe Aspius Vorax na cześć olbrzymów z rodziny boleniowatych budzi SZACUN nie ma co tutaj kijek 30-40g i 17-20 LB moze nie wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 no raczej nie ale nazwa mi się podoba i tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Dobrze, że wybrałeś kijka do 28g Mam tego do 21 i owszem daje radę z bolkami, ma na koncie nawet 80+ ale, jak dla mnie, to bardzo dobry kijek na..... pstrąga. Szkoda że nie ma w ofercie ciut dłuższego do 28 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dodam tylko, że górny cw. w serii SH 102.-2 nie jest - w przeciwieństwie do niektórych Batsonów (np. MB) niedoszacowany. Mam casty SH 1025-2 i 1026-2.A do Ciebie @Krzysiek, mam pytanie odwrotne, bo masz casty. Czy użytkowałeś ich rzutowo w rzecznych warunkach? Bo jeśli to wędki w uchwyty, to nic mnie to nie daje A pytanie, czy masz je sparowane ze sprawnym rzutowo kołowrotkiem i jakie są możliwości kija w ładowaniu lżejszych, nieco gorzej lotnych, pływających przynęt boleniowych. Mam na myśli tego słabszego 17 lb, SH1025-2. Czy te 10g to faktycznie minimum, aby przyzwoicie poleciało? Może na przykładach konkretnych przynęt byłoby najłatwiej to opisać? Będę wdzięczny za te informacje, a nuż Kolegom też się w rozważaniach przydadzą. Jeśli ktoś inny ma swoje doświadczenia z uncjowymi Salmon&Steelhead Batsona do porównania, to proszę śmiało! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 No niestety, przede wszystkim w uchwyt. Mogę ci tylko podpowiedzieć, że to kijek o stosunkowo małej zbieżności. Ma relatywnie podatny dolnik, gnie się głęboko. Mam subiektywne wrażenie, że obsługiwany zakres cw. przynęt nie jest zbyt duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 @Maynard, pamiętam .Moje odczucia o w/w blanku odnoszą się do założeń pytajacego. Gwarantuję, że kij poradzi sobie na pewno z tymi 28gr - ba, ja łowiłem nim nawet 3-calowymi gumami plus 20-25gr....Dodatkowo nadmienię, że w 99% łowiłem nim z wody - a tam panują inne warunki.To nie kij sandaczowy, gdzie podbijasz gume z kija - IMHO inna równiez powinna byc akcja i ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Fotka sprzed x - lat, z małpki wielkości komórki .RX6 2.6m do 28gr w akcji. http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie-prywatn e/spinningowe-lowy-galeria-patryka-s/test-ugiecia-i-mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Fakt, ten blank wygina się pod obciążeniem głęboko, do samej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dzięki za fotkę (fajna ), właśnie takiego głęboko pracującego kija potrzebuję. Krzysiek, no właśnie dlatego mi się podoba, pod plecionkę taki mniej zbieżny kijek chciałbym, żeby giął się głęboko, amortyzował walnięcia bolkowe, ale żeby też nie był zupełna klucha. No i żeby przyzwoicie ładował się w dolnej części optymalnego CW. Jeśli dawałeś @Patu ponad 20 g + guma, znaczy że powinien się nadać do tego co potrzebuję, chociaż zdaję sobie sprawę z charakteru tego SH i nie oczekuję po nim jigowej sprawności. Obawy mam tylko o ładowanie się w dolnym CW, bo jeśli tu będzie niedomagał, to pod cast z brzegu nie będzie optymalny, bo nie wszędzie można się obszernie zamachnąć, czasem łowi się z krzaków...OT. Sandacz to chyba ostatnia ryba za którą ganiam po Warcie, czasem tylko po zmroku latem jakiś psiutek się zaplącze, ale wtedy i jigówki nie potrzeba Zupełny OT, gdybym łowił bolki z wody, nikt by mi spinningu nie wcisnął do ręki. Ruchoma szpula + nurt + łódź, a do tego + ciut cięższe przynęty, to musi być bajka, przyjemność i skuteczność szatańska <_< ale na całe szczęście, nie wszyscy lubią to samo. Dzięki Panowie! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 No Patu ta fota to potwierdzenie dla mnie że tego kija chcę.Super praca blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Kijka Aspius Vorax uzbroi Mekamil czekam tylko na jego powrót celem uzgodnień.Idealna harmonia piękna i prostoty w jego stylu zbrojenia jest.Muszę tylko wymyśleć jakiś taki maciupki akcencik co by się kijek wyrózniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No i wszystko uzgodnione z młodym rodbuilderem,w trakcie realizacji.Tylko jeszcze ten akcencik boleniowy nie daje mi spokoju,macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witaj. Ja z kolei zamowiłem sobie patyczka na blanku SH 1143-2 Uzbrojony na lekko w Alconity+ SIC na szczycie. Uzbroił go nasz kolega forumowicz ktory posiada pracownie p.Sergiusz.Patyczek za taka kase rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witaj.Mój wybór padł na Batsona IST 1143-uzbroiłem go w alconity + sic na szczycie+oczywiście pianka .Jak dla mnie super wybór,doskonale trzyma rybke,zero spadów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 czesc, Panowie zastanawiam się nad 2 blankami z Batsona. IST1144F i XST1144F. Chciałbym kijem machnąc również np. RH12. Czym różni się pierwszy blankRX7 od drugiego RX8, praktycznie? Waga kija? Ugięcie? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Blank RX7 jest ciutkę cięższy. Poza tym jest trochę wolniejszy, zarówno przy wymachu jak i powrocie po nim. Tak naprawdę oba są fajne, ale XST jest fajny bardziej . Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Na tyle fajniejszy, żeby płacic ponad stówke więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Moim zdaniem tak , ale nie ma obowiązku Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 No i tytułowy bohater Aspius Vorax trafił do mnie po tułaczce drogą lądową i macaniu przez pocztowców.Jestem zachwycony kijaszkiem i to nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury ).Wstawię fotki jeżeli uproszę Tomyego o ich zrobienie nową zabawką <_< .Mekamil dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Eee ... tego ... jeżeli: nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury, to dlaczego? Pzdr,Fatso P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 No i tytułowy bohater Aspius Vorax trafił do mnie po tułaczce drogą lądową i macaniu przez pocztowców.Jestem zachwycony kijaszkiem i to nie dlatego że to mój pierwszy na zamówienie,wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej(taki wybryk natury ).Wstawię fotki jeżeli uproszę Tomyego o ich zrobienie nową zabawką <_< .Mekamil dziękuje.Zrobię fotki jak wyjdę z szoku.Kamil napiszę tyle na razie-ROBOTA MEGA PERFEKCJA-tak czysto i dokładnie zrobionej wędki to ja daaaawno nie widziałem.Na tym blanku oczywiście i u Ciebie zamawiam Casta.Brachu jak się nie popsujesz to z podejściem do klienta plus to perfekcyjne wykonanie jestem przekonany w 100% i wierzę w Twój pełny sukces w temacie rodbuildingu.Wielkie gratulację,ukłony.szacun i pozdrowionka.-Tomy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 wykonanie ,wprost genialna prostota bez zbędnych bajerów rodem z bolka i lolka i b.ważne dla mnie dopasowanie długości dolnika poniewaz rzucam z lewej a potem przekładam kij do prawej.Dlatego Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 No to gratuluję świetnego porozumienia z budowniczym i niech Ci dobrze służy i duże ryby targa Pzdr,Fatso P.S. Z przyjemnością foty zobaczę (jak i inni zapewne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Cieszę się, że kijek spełnia Twoje oczekiwania i mam nadzieję, że nigdy Cię nie zawiedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi