Dero1990 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 mam możliwość kupna nowego ST.CROIX ROD - AVID/AS96MLF2 (2,9m cw. od 10 do 17,7 g)w cenie 800 zł Dobry będzie pod bolenia ? Nie dobry za delikatny . Obiecałem Sobie ze już więcej na tym forum nie podejme dyskusji.. Ale jak czytam takie posty to krew mnie zalewa.. Łowiłem bolki różnymi kijami z racji młodego wieku były to na początku jakieś wkljki,kije 0d 10g do nawet 50.. Typowa chińszczyzna jak i pózniej St.Croix'y Batsony i innego radzaju CD'ki.. od 260cm do 310cm.. Wszystko zalezy na jakie ryby sie nastawiamy(wielkość), w jaki sposób chcemy je łowić.. czy bedziemy łowić z pontonu czy brzegu, czy plecionka czy żyłka i najważniejsze na jakie przynęty czy będa to wobki po 30-40gram czy po 3-4gramy...a moze gumy, obrótówki i inne cykady. Napiszmy pierw czego oczekujemy a pożniej oczekujmy sensownej odpowiedzi... @wojownik dla wyjaśnienia nie mam do Ciebie zadnych pretensji...Musiałem rzucić te 3 grosze od Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 To co pisze Dero ma sens tylko że dotyczy tych co juz łowią, oni wiedzą czym i tylko szukają odpowiedniego narzędzia. Ogólne uwagi w tym wzgledzie dopełniają tylko haosu... Znam wyśmienitych boleniarzy łowiących kijami 14g i takich co poniżej 40g nie schodzą. Jak masz watpliwości weź sprawdzoną uncjówkę jak nie bedzie Ci pasowała do boleni to wykorzystasz ją na sandacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Wiadomo jaki jest boleń, gdzie pływa i na co zazwyczaj bierze, Nie będę się rozpisywał na jakie przynęty łapię, zdaję sobie sprawę jakie wędzisko podałem i w takim przedziale używałbym przynęt.Wiadomo, że na kij o cw do 20 g nie założę przynęty 40 g. Pytanie bardziej kierowałem czy taki model wędki poradzi sobie śmiało z szybkim i precyzyjnym prowadzeniem przynęty w wartkim nurcie.Precyzyjność ma tutaj znaczenie, w większości moich przypadków prowadzenie przynęty stabilnie w lini prostej dawało najlepsze efekty. Chlubą do krów tego nie zrobisz, przy szybkim prowadzeniu przynęty będzie ci na boki uciekać, to wpływa na pracę woblera - tak zwane migotanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi