Gość Tomasz Bociek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam, zakładamy nowy temat aby nie zaśmiecać wątku o rzece Biała. Poproszę moderatora aby wątki z poruszonego tematu załączył tutaj. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dobry pomysł, tylko w temacie powinno być powiedziane jaki klub. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Club Białej Tarnowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Club Białej Tarnowskiej Taki właśnie powinien byś tytuł, i wtedy wszyscy wiedzą o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Taki miałem plan ale nie chciałem wychodzić przed szereg. Padło w rozmowie, no to się zmieni i tytuł tylko czy ktoś wie jak?. Pozdrawiam. Edytowane 27 Listopada 2016 przez Tomek1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam kolegów. Jako że wiadomość dostałem to podłączam się pod rozmowę i jestem chętny do współpracy. W tym roku niestety na Biale byłem tylko kilka razy i głównie ze sztuczną muchą. Na tej rzece tez stawiałem pierwsze kroki wędkarskie wiec w sercu jest od zawsze. Niestety z roku na rok jest co raz gorzej. Nie wspominając o zanieczyszczaniu tej rzeki notorycznie. Z nadzieją spoglądam na pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Ja jestem na tak. Spotkajmy się kiedyś i pogadajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To juz jest 6 muszkieterowz patyczkami.Jeszcze 2pary i mamy minimum.Wybor kolo to otwarta sprawa.Z tego co wiem,mozna byc w jakimkolwiek kole i nalezec doklubu w innej miejscowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Gdyby od wiosny ruszyć to by było fajnie. Przez zime wszystko pozałatwiać bo trochę więcej czasu, po nowym roku są zebrania kół to może wziąć udział w jakimś wybranym kole i ruszyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dokładnie. Każdy z nas może być z innego koła, nie ma to bardzo dużego znaczenia chociaż było by wygodniej się ,,przegrupować,, w jednym. W klubie może być każdy, niezależnie z jakiej strony świata. To my tworzymy klub i my ustalamy zasady. Cieszę się że jest tak duże zainteresowanie. Mamy przed sobą zimę, dobry czas na organizację. W tygodniu może będzie więcej informacji od znajomych prowadzących kluby. Pozdrawiam Tomek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Na pewno zapłacenie składek w jednym kole daje trochę korzyści, bo jako członkowie koła zawsze można liczyć na jakieś wsparcie chociaż by finansowe np. zrobienie jakiś zawodów towarzyskich dla członków czy jakiegoś spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeśli o mnie chodzi to mam mieszane uczucia odnośnie wstępowania do któregoś z Tarnowskich kół Jeżeli będzie nowe koło, lub klub bez obowiązku płacenia składek w Trn --Ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeśli o mnie chodzi to mam mieszane uczucia odnośnie wstępowania do któregoś z Tarnowskich kół Jeżeli będzie nowe koło, lub klub bez obowiązku płacenia składek w Trn --Ok!Przecież nie musisz wstępować do jakiegoś koła, wstąpisz do nowego klubu a to jest różnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Przecież nie musisz wstępować do jakiegoś koła, wstąpisz do nowego klubu a to jest różnica .Spoko, zobaczymy z czym to się je Mam nadzieję że nie z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie miałem na myśli zmuszania kogokolwiek do przynależności do któregokolwiek koła, źle mnie zrozumiałeś. I tak gdzieś trzeba opłaty dokonać, aby móc łowić w danym okręgu, pomimo przynależności do klubu. Naprawdę jestem daleki od tego by komukolwiek cokolwiek dyktować. Chcę tylko zebrać grupę ludzi którym ta rzeka nie jest obojętna aby można było organizować w fajnym gronie zawody towarzyskie, wspólnie powędkować w wolnej chwili, zjeść coś z grilla nad wodą, szerzyć zdrową postawę. A jeżeli za tym pójdą pieniądze z PZW na rybę to będę bardzo zadowolony. Pierwsze spotkanie zainteresowanych zrodzi dużo pytań ale też będzie dobrym momentem do pierwszych rozmów a na tym buduje się relacje międzyludzkie. Pozdrawiam Tomek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Eee tam, dobrze zrozumiałem Tylko średnio, by mi pasowało wspieranie smakoszy rybiego mięsa i kolejnych "dołków" Gdy patrze na te zdjęcia to mnie kur ica bierze Jak będzie coś wiadomo odnośnie klubu, dawaj znać Edytowane 27 Listopada 2016 przez TOMI803 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Także czekam na więcej informacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Na ten moment czekamy na informacje od Tomis1975, ma się kontaktować z kilkoma osobami aby uzyskać ważne dla nas informacje. Dziś się będę próbował skontaktować z władzami PZW , jest kilka pytań formalnych. Wszystko napewno będzie publikowane w temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja też jestem zainteresowany i czekam na informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Pogadalem z prezesem klubu.Formalnosci zalatwia sie w kole.Nie powinno byc zadnych klod pod nogi.10 szt "oszolomow"(bez obrazy)wystatczy.Osoby moga byc z roznych kol.Wazne zeby mieli swoj program i status.Pozniej dzwonilem do prezesa kolo w Zabnie.Jest zielone swiatlo na taki club.Trzeba na zebraniu poruszyc temat.Reszta juz zalezy od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Myślę że na dzień dobry uzbiera się 10 osób. Co do opłat, można zapłacić w Szczecinie, można zapłacić w Olsztynie, nieważne gdzie, środki i tak trafią do jednego worka z którego trafiają do okręgów, aby przestać wspierać dokarmianie smakoszy karpim mięsem należałoby wystąpić z PZW, a wtedy co pozostanie? Łowienie na komercji? Moim zdaniem nie warto walczyć z tym bo nic nie osiągniemy a bardziej bym się skupił jak tego potwora wykorzystać. Co powinno być myślą przewodnią naszego ewentualnego klubu: Skoro im nic nie możemy zrobić to ich przynajmniej wykorzystajmy i postarajmy na zebraniach zabrać głos, walnąć pięścia w stół, oni nie widzą naszych postów w internecie. Przytoczę przykład kiedy powstała inicjatywa o utworzenie w Brzesku jednego stawu no kill lub zmianie wymiarów dopuszczających do zabrania ryby, wygraliśmy na tym zebraniu jednym głosem! Zmobilizowaliśmy się do tego i się udało. Rok później wyjechałem z kraju ale staw chyba nadal ma się dobrze. Niech to będzie przykładem ile może grupa, ile w grupie siły. W przyszłości w Klubie mile widziane będą osoby z kaźdej strony świata. Teraz pytanie do ogółu. Czy ruszamy z projektem?, jeżeli tak to należy określić gdzie i kiedy pierwsze spotkanie. Na tym spotkaniu ustalimy: 1. Wstępny skład osobowy 2. Status klubu 3. Plan na pierwszy rok itp. Pozdrawiam Tomek. Edytowane 28 Listopada 2016 przez Tomek1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Najpierw określcie swoje cele, potem stwórzcie statut, a kolejny krok to poszukiwanie protektoratu. Najlepszym jest Okręg, przy nim warto założyć klub. Dzięki temu jest szansa na pozyskanie środków na zarybienie i ochronę wody, o którą będziecie postulować, by dostać w opiekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 I nastała cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jak makiem zasial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Poczekamy do końca tygodnia i temat się sam wyjaśni, czy ma sens dalej poruszać temat czy lepiej stać z boku i przyglądać się obecnej sytuacji ze skwaszoną miną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi