Skocz do zawartości

Klub Białej Tarnowskiej

Gość Tomasz Bociek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomasz Bociek

Ja także nie czuję sie członkiem żadnego Koła, płacę bo płacić muszę, w zawodach od dłuższego czasu nie biorę udziału bo szkoda moich nerwów. Jeżeli się uda,  to tylko od nas będzie wszystko zależne.

Edytowane przez Tomek1984

Z tego co się dowiedziałem to znaczna część ekipy wyjechała z kraju a prezes skupił się na własnej działalności. Jako klub nie będziemy mieli takiej siły przebicia. Jako Koło to już możemy nieźle ,,zamieszać,, oczywiście na plus. Pozdrawiam.

P.S. Żeby nie było, takie info na przyszłość, nie marzą mi się stanowiska typu prezes itp :)

I tak jak by co prezesem zostaniesz  :D . Co do koła trochę się obawiam że na samym początku ugrzęźniemy w papierkach (opłaty ,rozliczenia itp). Jako klub tego raczej nie będzie a klub po pewnym czasie można przekształcić w koło. Na tą niedziela taż jestem chętny, niezależnie od warunków atmosferycznych  :P .

Gość Tomasz Bociek

No to tak. Spotkanie i tak jest przewidziane na 10.12. chociaż do spotkania się nad wodą nawet bez wędki też jesten na tak. Zobaczymy ile osób się pojawi 10.12. To już też da jakiś obraz sytuacji.  Żona ma termin porodu na 30 grudzień, i z wiadomych przyczyn mogę być chwilowo nieosiągalny pod koniec grudnia. W jakim kierunku dalej pójdziemy to się zobaczy po zebraniu. Ja na ten moment przedstawiłem wiedzę w sprawie Klub vs Koło. Oczywiście działalność ewentualnego klubu da nam także jasny obraz w którą stronę idziemy. Jako ewentualne Koło możemy mieć większe pole do popisu. Dyskusja w szerszym gronie, twarzą w twarz to jest to do czego na początek chcę doprowadzić. Każdy się wypowie, każdy się określi. Ja na ten moment zbieram wiedzę z czym i jak to wszystko ugryźć.  

Moim zdaniem tez lepiej zaczą od klubu. Koło to dużo wieksze problemy i więcej roboty (prezes, sekretarz, skarbnik, pobieranie opłat, miejsce pobierania opłat, sprawozdania, papiery, rozliczenia, wszystko zgłaszane do okręgu itd. itp.) Dobry klub może zrobić więcej niż małe koło, nie ma na głowie tego wszystkiego, tylko można się zająć wyznaczonymi celami.

Odcinkiem No Kill podobno opiekuje się Koło z Tuchowa, nie będę nikogo oceniał czy dobrze czy źle, wspólnie może być tylko lepiej a część z nas mieszkająca na odcinku miejskim mogła by wstąpić do SSR, im więcej rzeki poddane kontroli tym lepiej.

Taka luźna propozycja. Jeśli nie to ok.

Skoro koło z Tuchowa opiekuje się odcinkiem "No Kill" to może KLUB stworzyć przy tym kole i mieć to wszystko na oku...

Może trzeba im pomóc w zarybianiu , ochronie wód... 

Pewnie koledzy z Tarnowa by woleli bliżej ujścia, rozumiem i tylko taką luźną propozycję poddałem, że może Tuchów skoro "opiekuje" się pstrągami.

Edytowane przez TOMI803

Taka luźna propozycja. Jeśli nie to ok.

Skoro koło z Tuchowa opiekuje się odcinkiem "No Kill" to może KLUB stworzyć przy tym kole i mieć to wszystko na oku...

Może trzeba im pomóc w zarybianiu , ochronie wód... 

Pewnie koledzy z Tarnowa by woleli bliżej ujścia, rozumiem i tylko taką luźną propozycję poddałem, że może Tuchów skoro "opiekuje" się pstrągami.

Jakimi pstrągami?

Gość Tomasz Bociek

Ja mam tylko jedno pytanie. Czysto teoretycznie. Skoro klub to są dwie drogi. Czysto nieformalny klub, każdy płaci gdzie chce= tylko że taki klub to sobie może co najwyżej zorganizować towarzyskie zawody, czy może klub przy kole PZW ? Niech ekipa z Bochni posłuży jako przykład że jak się chce to się da. Co Wy na to?

Edytowane przez Tomek1984

Ja jestem za klubem. Co do klubu przy kole, to trudno kogoś zmuszać do zmiany dotychczasowego koła.

Jeśli niedzielne spotkanie w Pleśnej przy tamie (boisku sportowym) będzie około południa, to chętnie się pojawię.

Edytowane przez aTomek
  • Like 1

Jeżeli chodzi o mnie, to logistycznie w zasadzie fajnie by było aby wszystkie sprawy związane z kołem/klubem odbywały się raczej w Tarnowie. Mieszkam jak na chwilę obecną w Krakowie i dojazd do Tarnowa nie stanowi dla mnie problemu - ale gdzieś w okolice, już trudniej. No chyba, że bym się zabrał z Tarnowa z kimś.