Skocz do zawartości

Klub Białej Tarnowskiej

Gość Tomasz Bociek

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam na imię Michał , przez lata byłem skarbnikiem koła Certa w Pleśnej , miło że ktos się rzeka zainteresował.

Napiszcie mi prosze kiedy i gdzie dokładnie robicie to spotkanie, to chetnie dołaczę opowiem co i jak robiło nasze koło. bo to za dużo pisania.

Co do klubu czy koła to ja osobiście jestem za 3 opcją - stowarzyszenie, jedna podstawowa zaleta: nie jest sie na sznurku związku!

pozdrawiam

• Like 1

witam

mam na imię Michał , przez lata byłem skarbnikiem koła Certa w Pleśnej , miło że ktos się rzeka zainteresował.

Ot i pojawił się filar i maszyna napędowa niegdysiejszej Certy. Bez ciebie poszło to w wiadomą stronę, ktoś wykorzystał okazję pod siebie. A w założeniu celem był interes rzeki(no kill odcinek z łososiowatymi) oraz głównie muchowanie... Pozdro Michał

Gość Tomasz Bociek

Witam. Dziękuję Michał że odezwałeś się, czyżby prośba pozostawiona w Gminie o kontakt zadziałała? Bardzo miło będzie posłuchać człowieka który ma tak duże doświadczenie. Kilka osób dziś będzie, coś się ustali, mamy przed sobą zimę, dobry czas aby rozwinąć NASZĄ inicjatywę. Do zobaczenia nad wodą za 2 godziny :-) Pozdrawiam Tomek.

Gość Tomasz Bociek

Na wstępie chciałbym podziękować za dzisiejsze spotkanie  :highfive:  Nad wodą pojawiło się 6 osób i mam nadzieję że na przyszły tydzień będzie nas już zdecydowanie więcej. Wspólnie, lecz nie ostatecznie, ustaliliśmy aby zacząć od stworzenia klubu przy Okręgu aby nikt nie musiał rezygnować z członkostwa w ,,swoim,, Kole. Każdy przedstawił jak widzi wspólną przyszłość działalności klubu. Co do rozwiązań końcowych to wszystko poddamy do dyskusji na zebraniu za tydzień. Prawdopodobnie zostanie zmieniona godzina spotkania, ze względu na to iż kilka osób nie będzie mogło się pojawić o 15:00. Po dzisiejszym spotkaniu mogę powiedzieć jedno, jest dobrze, coś się dzieje, widzę że los rzeki nie jest Nam obojętny. Cieszy mnie to bardzo :) . Pozdrawiam. 

Osoby które pojawiły się dziś nad wodą: 

ag53

aTomek

lysy69

slav

TOMI803

Tomek1984

Mam tylko nadzieję że nie pomyliłem czyjegoś nicku   :D , jeżeli tak to proszę o sprostowanie.

Edytowane przez Tomek1984
  • Like 1

Oj jakaś cisza od wczoraj. Niestety zima do nas zawitała i nawet na rybki nie ma jak wyskoczyć:/ Ale też jakieś plusy są, jest czas na uzupełnienie pudełek:) Ja siedzę nad muchami żeby nie zabrakło w sezonie:) Jakieś plany ktoś ma na przyszły sezon? Jakieś wyprawy, czy coś w tym stylu?

Gość Tomasz Bociek

Ja już składam zestaw muchowy :-) Ze spina nigdy nie zrezygnuję ale mam zamiar poświęcić dużo czasu na muchę. Co do wypadów to myślę że Ropa, Dunajec od Zakliczyna po Szczawnicę oraz Raba. A jak kolega już wspomniał o wiązaniu much to może jakiś rabacik dla kolegów z przyszłego klubu da się załatwić :-)

Najpierw określcie swoje cele, potem stwórzcie statut, a kolejny krok to poszukiwanie protektoratu.

Co do klubu czy koła to ja osobiście jestem za 3 opcją - stowarzyszenie, jedna podstawowa zaleta: nie jest sie na sznurku związku!

Polecam zastosować się do rady Bartka: ustalić cele, przygotować statut, sporządzić odpowiednie dokumenty i zastanowić się w jakim zakresie chcecie i możecie działać.

Wraz z kolegami powołaliśmy fundację (głównie wędkarską) i z życia znam cały zakres wymagań i obowiązków, jakie są związane z taką oficjalną organizacją. Dlatego radzę zastanowić się, co chcecie robić.

Jako ichtiolog mogę pomóc (ale chyba głównie doradztwem), bo obawiam się, że z Mazur to zbyt daleko by wybrać się nad Wasze wody. :(