Skocz do zawartości

multik pod bolenia, nieduży budżet.

Kamil en.

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy temat na forum więc witam wszystkich serdecznie :D

Mam pytanie, otóż poszukuję multiplikatora z przeznaczeniem do łowienia boleni na rzekach, gramatura przynęt to od 10 gram do no właśnie, czasem gdy moja rzeka wyleje jeżdzę na zaporówkę za szczupakiem(2-4 razy w roku) i fajnie by było gdyby multik dawał radę np. sliderom 7. Proszę o różne propozycje, nie mam nic przeciwko jeśli miał by być to używany sprzęt, na multik chcę przeznaczyć do 400zł .

Dziękuję, pozdrawiam.

Shimano Curado 101D świetnie mi się spisuje podczas w/w łowienia, spokojnie można dostać używkę w granicy 400-450pln.

i jeden taki ma do sprzedania nasz smaczek - a zeby bylo ciekawiej nada sie tez pod pstrąga oraz klenia (ciut lotne wabiki)

Dziękuję Panowie za odpowiedzi, spodobał mi się właśnie shimano curado, zauważyłem, że sporo ludzi nim kręci, zastanawiam się czy może nie spróbować kupna przen np. ebay podobno czasami można kupić sporo taniej niż w PL. Panowie jeszcze mam pytanie, na co zwrócić uwagę przy kupnie ww. multików chodzi mi o stan w jakim znajduje się sprzęt czy są jakieś szczegóły na jakie trzeba zwrócić uwagę? wiem, że kupując przez internet tego nie sprawdzę ale może gdybym trafił coś co bym mógł wziąść w łapki :mellow: to na co trzeba wzrócić uwagę by się nie naciąć?.

Pozdrawiam

Curado 100/101 możesz na ebayu nie trafić taniej niż w PL. Oferty sprzedaży na JB i konkurencyjnych portalach są atrakcyjniejsze (koszty wysyłki+ ewentulany haracz). Na co zwrócić uwagę? Na wszystko. Jak kupujesz online to niestety nie zwrócisz uwagi na nic, bo nie dotkniesz, a sprzedawca odpowie Ci że wszystko jest TipTop. Czy hałasuje, jak pracuje spust, hamulec, jakie ma luzy, jak działa docisk szpuli, w jakim stanie są łożyska itd. itp.

:D

• Like 1

Rzeczywiście, na ebay znalazłem tylko jednego Curado 101D.

Mifku, mógł byś napisać jaki młynek kryje się pod linkiem JEDEN bo link wygasł albo mi nie działa :D

dziękuję

To był Shimano Citica 201E 400zł+koszt wysyłki nówka JAPAN. Ale chyba już sprzedany.

Dzięki, nie chodziło mi o kupno tylko chciałem sobie poczytać o tym i coś się dowiedzieć :D

pzdr.

edit.

Widzę, że Citica 201E ma całkiem nie złe ceny, co o niej myślicie ? miał ktoś z was z nią doczynienia? :D chodzi mi o to czy na prawdę da się fajnie machnąć wabikami 10 gram?

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Mam podobny problem co kolega , jaki multik polecicie mi do łowienia boleni w tzw. ekspresie ? Ma miotać wobkami od 9g , chciałbym żeby w przyszłości po dokupieniu szpulki avail mógł posłużyć jako kołowrotek do kleniowego kijka z wobkami od 3g ale to nie jest konieczność :)

Budżet to 400-450 zł , mogą być używane w idelanym stanie :) 

• 3 lata później...