Skocz do zawartości

Wobki Markosa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem Piotrek i robię woblery od jakiś 3 miesięcy. Powstało już z 30 sztuk a w pudełku zostało 7 :D reszta to nie wypały. Ale dzięki tym nieudanym wiele się nauczyłem,umiem osiągnąć prace jaką chce,powtarzalność też nie jest najgorsza , jeszcze wiele lekcji przedemną.

Tutaj mam fotkę moich pierwszych wobków , jeden został pomalowany i nawet był w wodzie kilka razy drugi niestety nie. 

post-63297-0-95586000-1480335937_thumb.jpg 

Potem powstały dwa boleniowe które mi zniszczył lipny lakier

post-63297-0-38374300-1480336041_thumb.jpg

Następne boleniówki fajnie pracujące malowane już aero 

post-63297-0-11392700-1480336108_thumb.jpg

I w końcu wobki szczupakowe, wstawiałem już je na poczekalnie ale tutaj od nowa wszystko pokaże żeby jakoś zacząć wątek ;) Pracują bardzo fajnie i nawet łowią szczupłe 

post-63297-0-56286900-1480336312_thumb.jpg

I następne szczupakowe 13-15 gram chyba i 7-8 cm tutaj już poszedłem krok dalej i wyrzezbiłem skrzela. Kilerem okazał się ten czerwono żółty 

post-63297-0-93322500-1480336473_thumb.jpg

Tych szczupakowych mam już tylko 1 bo ostatnio na rybach spotkałem bardzo fajnych ludzi którym moje wobki się spodobały i je im sprzedałem, a teraz dostaje tylko mms-y ze szczupakami które mają w pysku moje wobki,super się patrzy na te zdjęcia. Więc biorę się do roboty bo ja już nie mam czym łowić :D

post-63297-0-06243300-1480337382_thumb.jpg

A w między czasie robię pierwszego swimbaita :) 

post-63297-0-71428400-1480337362_thumb.jpg

Myśle ze jakiś tam progres jest i każde kolejne okazują się lepsze i ładniejsze od pozostałych ale nie mi to oceniać. Jestem początkujący i otwieram ten wątek własnie teraz bo jak przeglądam inne wątki od początku do końca to fajnie patrzeć jak nabiera się wprawy i jak zmieniają się kolejne dzieła ;) 

Mam nadzieje ze ktoś będzie odwiedzał mój wątek 

Pozdrawiam Piotr 

• Like 15

Witam

Korpusy juz obciazone i po kapieli w caponie, dzis bylen nad taka malutka rzeczka w ktorej nie ma ryb ale jest 1 m wody wiec chcialm zobaczyc jak pracuja. Ogolnie to te 9 po lewej fajnie chodza, praca X. A te 2 po prawej stronie chodza tak jak powinny chodzic boleniowki hah. Musze dolozyc obciazenia do przodu troche i powinno byc dobrze.

We wszystkich poglebic naciecie na ster i jeszcze raz wszystkie zaszpachlowac bo mi sie zapadla szpachla. Dobrze ze poszedlem sprawdzic je teraz kiedy moge cos poprawic.

Przepraszam za pisownie, ale slownik mi sie przestawil na telefonie i nie moge wrocic do znakow Pl

post-63297-0-91207200-1481036902_thumb.jpg

Pozdrawiam

Dzięki starałem się a tak pomalować moim sprzętem to nie lada wyzwanie : Aerograf kupiłem z mini kompresorem za 150 zł haha który osiąga maksymalnie 1,24 bara :D wiem ten sprzęt to tragedia ale miałem do wyboru to albo dalej bym strugał i nic nie było by wykończone. Jakoś niedługo pomyśle nad zrobieniem sobie lodówkowca.

Pozdrawiam

Dzięki :) na samym początku poszedłem na ilość i za jednym razem robiłem około 20 i po malowaniu nie bylem z nich zadowolony a z pracy to już wogóle. Teraz robię mniej i bardziej się staram. Te wobki miały wyjść takie same chodzi o wielkość ale kupiłem sobie nowa wyżynarke 800W a do tej pory wycinałem 400W więc nie mogłem jej wogóle opanować :D wgryzała się w drewno jak szalona i dlatego wyszły różne wielkości :D

Pozdrawiam odwiedzających :D

• Like 1

Dzięki, na samym początku zrobiłem 5 kartek A4 kwadratów i kółek potem wziąłem się za malowanie wobków, pomalowałem z 30 i teraz leżą w koszu bo mi nie wychodziło. Dla mnie najważniejszy jest plan, przed malowaniem na kartce rysuje wobki i obmyślam jakie chce kolory, podpisuje wszystko i biorę się za malowanie. Trudno mi trafić z gęstością farb używam pactry i każdy kolor ma inną gestość.Mam kompresor który osiąga zaledwie 1,24 bara wiec ma problem przepchnąć te farby. Jestem ciekawy jak by mi wyszło malowanie jak bym miał jakiś lepszy aero,kompresor i farby.A i takie malowanie wtedy mi zeszło 8 godzin :D po każdym kolorze dokładnie przepłukuje aero i tak w kółko :D 

Pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Witam dawno mnie tu nie było,nie robiłem wobków dłuższy czas ale coś powstało. 

Pierwsze podejście z taśmą alu są pewnie nie dociągnięcia, nie mogłem się pozbyć zgniotów.Używałem jakiejś taśmy już z klejem bez papieru pod spodem.

Małe wobki boleniowe 7,5 cm waga od 11 do 13g

Większe 9 cm waga od 15 do 22 g

post-63297-0-14830100-1497848252_thumb.jpg

post-63297-0-27529200-1497848277_thumb.jpg

• Like 6