Piotrek2323 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam wszystkich jestem Piotrek i robię woblery od jakiś 3 miesięcy. Powstało już z 30 sztuk a w pudełku zostało 7 reszta to nie wypały. Ale dzięki tym nieudanym wiele się nauczyłem,umiem osiągnąć prace jaką chce,powtarzalność też nie jest najgorsza , jeszcze wiele lekcji przedemną.Tutaj mam fotkę moich pierwszych wobków , jeden został pomalowany i nawet był w wodzie kilka razy drugi niestety nie. Potem powstały dwa boleniowe które mi zniszczył lipny lakierNastępne boleniówki fajnie pracujące malowane już aero I w końcu wobki szczupakowe, wstawiałem już je na poczekalnie ale tutaj od nowa wszystko pokaże żeby jakoś zacząć wątek Pracują bardzo fajnie i nawet łowią szczupłe I następne szczupakowe 13-15 gram chyba i 7-8 cm tutaj już poszedłem krok dalej i wyrzezbiłem skrzela. Kilerem okazał się ten czerwono żółty Tych szczupakowych mam już tylko 1 bo ostatnio na rybach spotkałem bardzo fajnych ludzi którym moje wobki się spodobały i je im sprzedałem, a teraz dostaje tylko mms-y ze szczupakami które mają w pysku moje wobki,super się patrzy na te zdjęcia. Więc biorę się do roboty bo ja już nie mam czym łowić A w między czasie robię pierwszego swimbaita Myśle ze jakiś tam progres jest i każde kolejne okazują się lepsze i ładniejsze od pozostałych ale nie mi to oceniać. Jestem początkujący i otwieram ten wątek własnie teraz bo jak przeglądam inne wątki od początku do końca to fajnie patrzeć jak nabiera się wprawy i jak zmieniają się kolejne dzieła Mam nadzieje ze ktoś będzie odwiedzał mój wątek Pozdrawiam Piotr 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Bardzo dobra decyzja, Piotrze. Za rok spojrzysz w swój wątek i sam się zdziwisz, jak wielkiego postępu dokonałeś. Byle tylko starczyło wytrwałości. I tradycyjne - witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Szczupakowa są bardzo fajne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Podziwiam tych którzy wykonują własnoręcznie woblery, oby pomysłów i determinacji nie zabrakło.Ja zbyt często wędkuje i nie miałbym czasu aby coś strugnąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Panie Januszu wytrwałości na pewno nie zabraknie jedyne czego może zabraknąć to lipy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Jak na trzymiesięczną przygodę ze struganiem to robisz siedmiomilowe kroki postępy widać już teraz, szczupakówki bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Dzieki wielkie teraz znowu szczupakowe w tych kolorkach co ostatnio i będą jakieś nowe.Od stycznia zaczynam jeździć na pstrągi, jeszcze nigdy nie byłem wiec powoli mysle nad wobkami na te rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Szybko nabierasz wprawy:) będę śledził wątek. Witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 11 korpusow gotowe,teraz w każdym zrobić takie cos i obcązam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 11 korpusow gotowe,teraz w każdym zrobić takie cos i obcązam WP_20161130_22_04_28_Pro.jpgwymiata ten korpus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 WitamKorpusy juz obciazone i po kapieli w caponie, dzis bylen nad taka malutka rzeczka w ktorej nie ma ryb ale jest 1 m wody wiec chcialm zobaczyc jak pracuja. Ogolnie to te 9 po lewej fajnie chodza, praca X. A te 2 po prawej stronie chodza tak jak powinny chodzic boleniowki hah. Musze dolozyc obciazenia do przodu troche i powinno byc dobrze. We wszystkich poglebic naciecie na ster i jeszcze raz wszystkie zaszpachlowac bo mi sie zapadla szpachla. Dobrze ze poszedlem sprawdzic je teraz kiedy moge cos poprawic.Przepraszam za pisownie, ale slownik mi sie przestawil na telefonie i nie moge wrocic do znakow Pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Kształt bardzo ciekawy, czekam na efekt końcowy.pozdrawiam Andrzej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam wobki skończone Przepraszam za jakość zdjęć,robione telefonem Praca agresywna X Długość od 6,5 do 8 cm. 17 gram17 gram17 gram20 gram18 gram18 gram14 gram18 gram16 gram15 gram16 gram 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ładne malowanie, powinny dawać brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dzięki starałem się a tak pomalować moim sprzętem to nie lada wyzwanie : Aerograf kupiłem z mini kompresorem za 150 zł haha który osiąga maksymalnie 1,24 bara wiem ten sprzęt to tragedia ale miałem do wyboru to albo dalej bym strugał i nic nie było by wykończone. Jakoś niedługo pomyśle nad zrobieniem sobie lodówkowca.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Malowanie naprawdę wyszło super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z tym Aerografem to dobre posunięcie, weszłeś na wyższy poziom.Ten w malowaniu okonie bardzo ładny.Progres widoczny oby tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dziękuje fajnie ze komuś się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wyglądają jakbyś już kilka lat strugał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dzięki na samym początku poszedłem na ilość i za jednym razem robiłem około 20 i po malowaniu nie bylem z nich zadowolony a z pracy to już wogóle. Teraz robię mniej i bardziej się staram. Te wobki miały wyjść takie same chodzi o wielkość ale kupiłem sobie nowa wyżynarke 800W a do tej pory wycinałem 400W więc nie mogłem jej wogóle opanować wgryzała się w drewno jak szalona i dlatego wyszły różne wielkości Pozdrawiam odwiedzających 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 No Kolego pojechałeś z tym malowanie,jestem pod wrażeniem ile trzeba ćwiczyć żeby tak operować aerografem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dzięki, na samym początku zrobiłem 5 kartek A4 kwadratów i kółek potem wziąłem się za malowanie wobków, pomalowałem z 30 i teraz leżą w koszu bo mi nie wychodziło. Dla mnie najważniejszy jest plan, przed malowaniem na kartce rysuje wobki i obmyślam jakie chce kolory, podpisuje wszystko i biorę się za malowanie. Trudno mi trafić z gęstością farb używam pactry i każdy kolor ma inną gestość.Mam kompresor który osiąga zaledwie 1,24 bara wiec ma problem przepchnąć te farby. Jestem ciekawy jak by mi wyszło malowanie jak bym miał jakiś lepszy aero,kompresor i farby.A i takie malowanie wtedy mi zeszło 8 godzin po każdym kolorze dokładnie przepłukuje aero i tak w kółko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witam dawno mnie tu nie było,nie robiłem wobków dłuższy czas ale coś powstało. Pierwsze podejście z taśmą alu są pewnie nie dociągnięcia, nie mogłem się pozbyć zgniotów.Używałem jakiejś taśmy już z klejem bez papieru pod spodem.Małe wobki boleniowe 7,5 cm waga od 11 do 13gWiększe 9 cm waga od 15 do 22 g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi