FLO76 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Witam poszukuje mapek z glebokosciami jezior Szeląg Mały i Wielki oraz informacji o tych łowiskach. Bardziej zalezy mi na planach Małego Szeląga. Jesli ktos posiada to prosilbym o przeslanie mailem na adres flo76@interia.pl Pozdrawiam Piotr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 witaj on the board! fajnie, ze sie przedstawiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLO76 Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Wędkoholik ma ale bez blebokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 FLO76, jeżeli poczekasz do wieczora (raczej późnego) to wyślę Ci mapki Małego i Wielkiego Szeląga. Już je znalazłem tylko muszę zeskanować (mam nadzieję że będzie coś widać ) a chwilowo nie mogę tego zrobić. Gdybym zapomniał to jutro możesz się przypomnieć na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLO76 Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Odkurzę temat. Czy ktoś wie jak tam z rybką na Szelągu Małym? Poproszę również o info jak się trzyma leszcz jeśli można. Wybieram się na weekend, a nie byłem tam ponad 20 lat Z góry dziękuję. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ehhhh te Szelągi, mam mnóstwo wspomnień - niewędkarskich Pamiętam jakie okoniska łowili miejscowi na Dużym Szelągu. Z pomostu przy parkigu na trasie Olsztyn-Ostróda. Było to ...... kurde prawie 20 lat temu!! Ale ten czas popiericza! Remas(Zander Hunter)powinien wiedzieć czy cośik tam jeszcze pływa No i w końcu mnie może zaprosi na wspólne wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dzięki! Co racja to racja...ja właśnie wtedy jeździłem tam z rodzicami na wczasy...ehhh...te okonie, te płocie, te leszcze...Pewnie to se ne wrati... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Spiningowo mały dramat. 4 dni mocnej orki od kanału na Szeląg Mały prawie do kanału na Ostródę bez rezultatu.Efekt: odłożenie spinnów i przejście na feddery. Połowiliśmy trochę leszczy (1 dnia zabawa maksymalna gdy nie dawało się już łowić na 2 wędki! - później zdecydowanie spokojniej).Podsumowanie: ze spinningiem na pewno tam nie wrócę i wybiorę inne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Koledzy niestety oba Szelągi mają za sobą czasy kiedy rybska brały duże i często.Mały jest podobno zarybiany, pilnowany, itp ale,...jest to jezioro które trybi raczej na wczesną wiosnę i póżną jesień. Oczywiście wtedy jest zakaz wędkowania z łodzi. Biała ryba jest i można połapać ładne lechy.Szeląg duży to duuuużo wody. Do samej Ostródy. Niestety energopol, który miał tę wodę w swych objęciachwydusił większość ryby. Do tego dochodzi fakt, że kłusolewalą co popadnie w biały dzień. Jest to region turystyczny inawet reklamówkę płotek sprzeda się bez problemu.Łowię tam od 20 lat i z roku na ok jest zdecydowanie gorzej.Olope- kolego szanowny ja również mam masę wspomnień ze st. jabłonek z pttku. Oj działo się działo, dobrze że to już za nami-hiehiehiehiehPozdrowionka z zaczarowanej wody,ZH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 ....... Niestety energopol, który miał tę wodę w swych objęciachwydusił większość ryby. ....ZH. a mi się wydawało że na Szelągach miesza (i mieszało) GR Warlity Wielkie z niejakim prezesem Skorupą na czele.... a Energopol raczej zapuszczał siaty w Kośnie, Kalwie, Sasku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 ....... Niestety energopol, który miał tę wodę w swych objęciachwydusił większość ryby. ....ZH. a mi się wydawało że na Szelągach miesza (i mieszało) GR Warlity Wielkie z niejakim prezesem Skorupą na czele.... a Energopol raczej zapuszczał siaty w Kośnie, Kalwie, Sasku...Dokładnie tak było, przynajmniej 4 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Dokładnie tak było, przynajmniej 4 lata temu I jest do dzisiaj a tutaj są nawet mapy batymetryczne. Z rybą nie jest tak źle w magicznym miejscu znaczy się przy parkingu w dalszym ciągu można złowić ładnego okonia a jak tu ich nie będzie wtedy zostaje szukać pod linia wysokiego napięcia.. owszem czasy eldorado minęły juz kilka lat temu ale dla wytrwałych cos się jeszcze w tej wodzie znajdzie w odróżnieniu od wspomnianych wód energopolu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Upss faktycznie mała pomyłka w nazwie firmy, ale nie w efekcie jaki po sobie zostawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Upss faktycznie mała pomyłka w nazwie firmy, ale nie w efekcie jaki po sobie zostawiają. fakt - niestety kolejny przykład racjonalnej gospodarki rybackiej w pobliżu Olsztyna ale... ja bym nie był taki sceptyczny co do zasobności tej wody (szczególnie Sz. Małego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Upss faktycznie mała pomyłka w nazwie firmy, ale nie w efekcie jaki po sobie zostawiają. fakt - niestety kolejny przykład racjonalnej gospodarki rybackiej w pobliżu Olsztyna ale... ja bym nie był taki sceptyczny co do zasobności tej wody (szczególnie Sz. Małego) Ja mam pozytywne wrażenia z wędkowania w obydwu akwenach. Fakt, że nie byłem na małym ze trzy lata i mogło zdziadzieć ale od kolegów z Ostródy wiem, ze jest systematycznie dorybiany więc nie powinno być tragedii. W dużym ryby trzeba poszukać o podstawowych miejscach już wspomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Z rybą nie jest tak źle w magicznym miejscu znaczy się przy parkingu w dalszym ciągu można złowić ładnego okonia a jak tu ich nie będzie wtedy zostaje szukać pod linia wysokiego napięcia.. owszem czasy eldorado minęły juz kilka lat temu ale dla wytrwałych cos się jeszcze w tej wodzie znajdzie w odróżnieniu od wspomnianych wód energopolu .... Tą całą zatokę do lini obławialiśmy praktycznie cały dzień z przerwą na posiłek w dość mizernej knajpeczce u jolki. To z opadu to boczny i mizeria. Kilka drobnych okonków + wzdręg spod trzciny. Z głębi nic.O Małym mówili że niby zarybiany bo to i na mistrzostwa dla aktorów i Anders piłuje gospodarstwo o ryby dla gości ale ile w tym prawdy nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ja bylem w tym roku w Andersie ale bez wedek. Skipper w przerwie miedzy wysadzaniem i okretowaniem kolejnych zalogantow, rzucal sobie ot tak od niechcenia i wymiarowe szczupaki lowil w srodku dnia wiec chyba nie jest tak zle jak piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Panowie nie piszmy ze ktoś słyszał że ktoś czasem coś złowił itp....Chłopaki z Ostródy na dużym robili kilka razy zawody- zawsze lipa była. okonki wygrywały. Ja potrafiłem pływać cały tydzień na szczupłego polując i czasem padł jakiś 60tak, z mocnymakcentem na czasem. A jeszcze 8-10 lat temu padały spore sztukiw okolicach 80-90cm i nie czasem a często. W ubiegłym roku lub dwa temu jak rybacy wyje.....li sieć na dużym ,to ogarnęli nią z trzy zatoki i końca nie miała No i kłusole, w biały dzień ogniem po trzcinach lecą, waląc w łeb wszystko co się rusza. Jak ma być dobrze hmmmmmm no jak?Kilka dni w roku w których uda się coś złowić nie świadcząo zasobności tego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 F*ck jeszcze kilka dni temu rozmawiając z właścicielem pola dowiedziałem się pewnej ciekawostki: często będąc na pomoście widziałem kobietę (sic.!) płynącą zazwyczaj chyba zieloną łódeczka z silnikiem, z rana, hen hen w kierunku od trasy "za zakręt" jeziora. Opowiadał mi iż niewiasta ta znalazła miejsce gdzie praktycznie zawsze wracała z kompletem!! F*ck wrrrrrrrrrrr no nie wierze NIE WIERZE!! takie piękne zatoczki obławialiśmy i nic zero a tu takie coś:/ pewnie sobie z nas jaja robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tą panią to wszyscy znają Pierwszy kłusol tego akwenu.ZH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 mógłbyś coś więcej napisać ?? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 O obu zbiornikach można było przeczytać na łamach WŚ, bodajże na większym rozgrywany jest puchar tej gazetki. Z tym, że od zawsze wyniki były marne, padały pojedyńcze większe ryby. W ostatnich latach wyniki były tak słabe że puchar odwałano. Rybostan w krytycznym stanie. Redaktor naczelny grzmiał że na tych zbornikach nie ma co szukać, co ciekawe puchar nie został przeniesiony na inny zbiornik. Tak było do niedawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 A co tu wiecej mozna dodac, kobiecina miwszka w Kątnie,i tak na zywot zarabia. Co dzien wyplywa, zwija sieci i to co w nichsie uwiesilo. Znana w calej okolicy. Wedke na jej lodzi mozna zobaczyc,jednak jest to stary ruski tieleskop bez kolowrotka.Czy lowi te okazy na niego? W sezonie najlepszymi jej klientami sa letnicyktorzy na swieza rybke dostaja slinotoku. Ot caly proceder.Trwa to juz tyle lat ze hou hou.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi