saw Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Dojazdu do wody nie ma ale za ośrodkiem schodami w dół ze skarpy powoli dasz radę znieść. Weź klucz od hangaru i po pływaniu zostawisz sobie pod kluczem do ładowania. Upewnij się tylko czy jest prąd włączony. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 WitamMam w planie uderzyć na weekend listopadowy na Szeląg Mały, główne nastawienie szczupły i okonie. Gdzie szukać ryby, nie byłem tam wieki. Wiem że na orzeciwko Andersa były fajne powalone drzewa a w nich okonie i w zatoczce przy przesmyku trafiały się szczupaki ale jak jest teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 teraz tylko z brzegu bo z łódki już chyba nie można, jeżeli ktoś wie jak jest teraz niech mnie poprawi bo ja ostatnio 2 lata temu na Małym byłem.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Trzeba zadzwonić do Warlit i zapytać, bo na stronie nic nie ma ,a od tego roku było sporo zmian.A to co wiem, zapewne nie dotyczy Was bo nie sądzę, byście byli członkami OTW i posiadali całoroczne zezwolenie na jeziora specjalne Poza może jakimiś nielicznymi wyjątkami Edytowane 29 Października 2014 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Koledzy od tego roku można wędkować na Małym do końca sezonu z łodki czyli do 15 grudnia jedyny minus to cholernie drogie zezwolenia ale jak ktoś ma czas 3 dniowe kosztuje bodajże 60-70 zł . Problem jedynie jest z łodką teraz po sezonie to cięzko wyrwyać z ośrodka jakiegoś , ale podzwonić można moze gdzieś jeszcze da rade. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam wszystkich,Z racji tego że to mój pierwszy wpis, może parę słów o sobie. Ponownie wędkuje od dwóch lat, obecnie głównie nad zalewem sulejowskim, moją ( jak na razie ) ulubioną i jedyną metodą jest spinning, w tym roku rozpocząłem również przygodę z castingiem. Serdecznie zapraszam na strony łódzkiego przewodnika wędkarskiego, prowadzi go grupa pozytywnie zakręconych ludzi i znawców wędkarskiego rzemiosła.Z racji tego, że wybieram się na parę dni do Jabłonek Starych i będę miał dostęp do jez. Szeląg Wielki zwracam się z prośbo o informacje na temat tej wody. Nastawiam się wyłącznie na spining z łódki, moja ulubioną rybą jest kaczodzioby zębacz . Byłbym bardzo wdzięczny za cenne informacje od bardziej doświadczonych kolegów, wiadomo poznanie nowej wody w parę dni to raczej ciężki temat. Mile widziana mapka batymetryczna Szeląg Wielki ( posiadam echosondę lowerance mark 4 hdi), w podanych linkach w wątku nie mogę się doszukać.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Halo, pomoże ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 od kilku lat nie byłem na Szelągu, ale drobne (wymiarowe) szczupaki przy trzcinkach zawsze wydłubiesz.Startowałem z hotelu Anders, ale zazwyczaj przepływałem na II część pod szosą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam,Muskie dzięki za odpowiedz.Jeśli chodzi o tytułowe jeziorka to mam mieszane uczucia. Pierwszego dnia miałem dwa kontakty z rybą, jednego sandała (74 cm) udało mi się wyciągnąć. Pozostałe czterodniowe "oranie" wody dało jednego leszczyka ( 40 cm ) na boczny trok i okonka na blaszkę, wszystko na Szelągu Małym. Szeląg Duży pomimo fajnych zapisów z echa nie dał nic. Ogólnie i tak wypady zaliczam do udanych, ponieważ każda chwilę spędzoną nad wodą uważam do przyjemnych.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Wybieram się nad to bajoro od 10 października. Czy ktoś może ma świeże informacje jaka sytuacja z rybami drapieżnymi? Jest jeszcze tam sandacz?Najchętniej nastawiłbym się na mętnookie, ale nie wiem czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokudzin Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witam mam pytanko odnośnie jeziora Szeląg Mały na Warmii w miejscowości Stare Jablonki. Będę na weekend w hotelu Anders i chciałem zapytać kolegów na co tam łowić o tej porze roku bo nigdy tam nie byłem. Kijka mam 3g - 12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 To łuw okonie i napisz pare slow jak wrócisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 lepiej zostań w hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Na szeląg mały jeździłem w przeszłości. I to niedalekiej. Niestety opłaty bardzo wysokie (łowisko specjalne) ryb jak na lekarstwo. Leszcza można połapać ale z drapieżnikiem słabo. Okoń średni, nawet bardzo średni. Szczupaka szukaj po brzegu. Bez łódki to nie ma sensu. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Witam mam pytanko odnośnie jeziora Szeląg Mały na Warmii w miejscowości Stare Jablonki. Będę na weekend w hotelu Anders i chciałem zapytać kolegów na co tam łowić o tej porze roku bo nigdy tam nie byłem. Kijka mam 3g - 12g.Jeżdżę tam przez 12lat każdego roku. Odpuść sobie lepiej. Jeszcze kilka lat temu było fajnie. Teraz naprawdę bardzo słabo. Ryby jakieś są ale porównując to co kiedyś było przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim Lahey Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ktoś może opisać co się dzieje na Szelągu Małym? Okazuje się że w czerwcu będę kilka dni w Elemisie i pewnie się wybiorę ze spinem poszukać rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Cześć.Łowi ktoś w Szelągu Wielkim? Będę tam przez tydzień i szukam opinii o tym łowisku. Czy można powędkować z brzegu w okolicach Warlitów Wielkich? Czy wiecie czyje są stawy na północ od hotelu Natural? Czy w Kanale Elbląskim występują rybki i czy można powędkować tam z brzegu? Czy jest jak przedrzeć się do wody? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi