johnson Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam, Mam nadzieje, ze pisze w dobrym watku Serdecznie zapraszam wszystkich milosnikow spinningu na zawody spiningowe studentow oraz absolwentow szkol wyzszych ktore zostana rozegrane na rzece Warcie w Poznaniu. termin zawodow: 15.05.2011 (start 7:30) miejsce: rzeka Warta Naramowice Organizatorem zawodów jest Fundacja Akywny Uniwersytet wiecej informacji oraz zapisy na stronie http://www.aktywny-uniwersytet.pl/wyjazdy.php?id_wyjazdu=115 Oprocz udanego wedkownania liczymy na dobra atmosfere i mile spedzony czas wsrod kolegow wedkarzy Dla najlepszych zawodnikow puchary oraz grill dla wszystkich uczestnikow. Serdecznie Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witaj na Forum! Czy to zawody na żywej rybie? Strona wymownie milczy na ten temat. EDIT: inaczej. Czy zapis Limity i wymiary ochronne zgodne z regulaminem PZW oznacza, że korzystanie z dziennego limitu zabranych ryb (zgodnego z RAPR), jest jedyną możliwością rywalizacji w zawodach? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Niestety nie mam za bardzo srodkow ani mozliwosci przeprowadzenia zawodow na zywej rybie, ale mam wielka nadzieje ze wszystkie ryby wroca w dobrej kondycji do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Cześć Johnson . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Szkoda. Jeśli zawody nie mają formuły Złów i Wypuść, to chyba trudno liczyć na powrót ryb w dobrej kondycji do wody... po cichu trochę na to liczyłem, czytając statut Fundacji i jej cele, m.in.: Upowszechnianie ekologii i ochrony zwierząt oraz ochrony dziedzictwa przyrodniczego.No ale trudno, może następnym razem się uda? Byłem odwiedzić ten odcinek dzisiaj i mam nadzieję, że w dniu zawodów nie będą rybki gryzły tak dobrze jak dzisiaj... Za to miłego grilla w dobrym towarzystwie nikomu nie odmawiam PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwardo Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Nie znam charakteru łowiska. Skoro to zawody TOWARZYSKIE, z zaufaniem, to można to przeprowadzić tak (sprawdzone):Niech pomiar i wpis do karty wykonuje jakiś inny zawodnik, znajdujący się w pobliżu łowiącego i rybka do wody . Można przy tym dodatkowo ustanowić ze czterech sędziów spośród organizatorów,coby wspomagali notowanie wyników. Każdy z uczestników obowiązkowo sadzyk do ryb. W przypadku, gdy akurat nie ma nikogo, ryba w wodzie czeka na pomiar. Do tego są telefony komórkowe,samochody, rowery dla sędziów itp . Jak się chce można to zorganizować.W przypadku zawodów międzykołowych,np. Mistrzostwa Okręgu, praktykowaliśmy zasadę, że podpis i pomiar robi kolega z innego koła czy klubu, co by zaufania na próbę zbytnio nie wystawiać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Bardzo dobry pomysl Edwardo. Sa to zawody towarzyskie i mysle ze jest duza szansa zeby w takiej formie je przeprowadzic. Nikt nie walczy tu o zlote kalesony. W koncu chodzi o spotkanie i dobra zabawe. Mysle ze na miejscu jak sie spotkamy wspolnie podejmiemy decyzje. P.S. Maynard ja bylem wczoraj i gryzly mnei tylko komary Bolki strasznie szalaly, ale brac nie chcialy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Mam nadzieję, że uda się przeprowadzić te koleżeńskie zawody, jak na XXI wiek przystało Powodzenia! Bolki strasznie szalaly, ale brac nie chcialy Potwierdzam: szalały. Potwierdzam: brać nie chciały, ale i tak brały! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwacker Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Jakaś relacja z zawodów??może by ktoś obecny na zawodach napisał co się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witam, Krotka relacja w ponizszym linku. Niestety pogoda troche pokrzyzowala nam szyki. http://www.aktywny-uniwersytet.pl/galeria.php?id_wyjazdu=115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Czyżby ten okonek był na miarę pucharu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witam. Niestety taki to odcinek, że presja tam ogromna. W sezonie potrafią sterczeć po 4 kije z jednaj główki a i jeszcze koleś próbuje coś na spina wyjąć. Na początku maja skoczyłem sobie rano poswigać, ludzi tłum nawet namioty stały jak wracałem spotkałem miejscowego. Od słowa do słowa i miejscowy mówi: Panie jak stoją namioty to już za sumem siedzą ( w maju!!! ) ... taki to już nas los. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwacker Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Ehh jak bylem jeszcze na początku kwietnia nad rzeka w tych okolicach, spotkalem jakiegos goscia (na oko 30 lat), spiningował, duży gnom na koncu żyłki, długi gruby zielony przypon, żyła z 30 najmniej. Jak doszedłem do niego bez pytania mówi mi że boleń tu bije ale nie moze przyciąć. To ja od razu że bolenia jeszcze nie można łowić w kietniu. Ale szybko wybrnął, on tu na okonie przyszedł. Ehh i co zrobić takiemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Byłem dziś w tych rejonach na chwilkę, ludzi co niemiara, syfu na wodzie pełno, połowiłem 30 min i się zwinąłem, w szczególności że nadeszło oberwanie chmury.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi