Skocz do zawartości

Casting Tuning

brig

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawiłem sobie C3 4601. Ot zwykły okrąglak od Abu z ostatniego wypustu. I tak mi się spodobał, ze postanowiłem zabawić się w „pimp my reel” i zrobić z nim coś fajnego ;)

Na dzien dobry dostał lozyska EZO. Dziś przyszła do niego korba karbonowa z Aliexpress (nota bene bardzo fajna), do której wsadziłem knoby od Daiwy. W planach przez zimę zmiana koloru paneli bocznych na czarny, zmiana docisku szpuli, śrubek i innych pierdol na czarne.

Jeśli ktoś może pomoc w zdobyciu CZARNYCH elementów do niego, to będę wdzięczny:

- boczne panele lewy i prawy (mogą być srebrne pasujące do ostatniego wypustu C3 4601, przemaluje je na czarno)

- pokrętło docisku szpuli

- śrubki obu paneli (zarówno „konstrukcyjne”, jak i te do demontażu panelu)

- gwiazda hamulca (chętnie jakaś tuningowa, może być karbon ale cała czarna)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Ciąg dalszy tuningu C3 4601 ;) Dostał bebechy i panele boczne od C3 5601JB. Teraz to mały mocarz ;)

Zależy mi bardzo mocno, aby wymienić na czarne:

- śrubki mocujące panele do ramy (2szt lewy + 3szt prawy),

- pokrętło docisku szpuli,

- nakretke mocująca korbę, blaszkę i śrubkę

- osłonę walka posuwu wodzika

Edytowane przez Żbiku
  • Like 7

Jeśli dowiesz się jak zabarwić osłonę wałka posuwów wodzika to daj znać, bo patent się przyda do mojej CC51 .....bo kiedyś będzie w wersji "black & gold"

Raczej niemożliwe to zabarwić, jedynie może pomalować.

Nie mniej, widziałem kiedyś gdzieś w necie fotke, gdzie ten element był czarny ;)

Raczej niemożliwe to zabarwić, jedynie może pomalować.

Nie mniej, widziałem kiedyś gdzieś w necie fotke, gdzie ten element był czarny ;)

Można tylko, ile to kosztuje.

http://www.elbit.info.pl/niklowanie-czarne.html

• Like 1

Jestem cierpliwy, a dodatkowo miałem ważniejsze rzeczy na głowie niż tuning. Szpulka 6gr już jest, bieżna hamulca od wersji 51 bez niemieckich oznaczeń SS i magnetyk jest, kombinuję nad gwiazdą hamulca, rączką....i wodzikiem, ale muszę załatwić jeden na części.