bazyloss Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 "Nowe Prawo wodne zakazuje na przykład wjazdu pojazdów mechanicznych na dno jeziora. Z pozoru zapis sensowny", ale w konsekwencji wjazd autem z przyczepą do zbiornika może skończyć się mandatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @Wyspa Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Nie wstydzę się swojej narodowości i przypadłości jakie odziedziczyłem wraz z nią. Choć nie zawsze się zgadzam z tym co się dzieje w mojej ojczyźnie.Fantazji mi nie brakuje, ale to nie miejsce....Nie każdy też pomysł czy fantazja musi przybierać rzeczywistą formę.A prawo szanuję mimo posiadanego genotypu. No to czas na moje oświadczenie Podpisuję się pod tym co napisałeś - i uwierz mi, że mnie również ta przypadłość genetyczna dotyczy - dlatego dokładnie śledzę prawo które mnie dotyczy i wygrzebuję istotne dla mnie wisienki do rozmowy z urzędnikami oraz dzielę się przemyśleniami z innymi... może kogoś to ustrzeże przed kłopotami - w tym wypadku w trakcie relaksu na wodzie... Pozdrawiam Rychu Edytowane 19 Marca 2018 przez @Wyspa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Innymi słowy trzeba sobie kupić jakiegoś przechodzonego HDS'a, najlepiej z napędem na wszystkie osie łódkę wozić na pace, zrobić uprawnienia i nowe prawo wodne nam nie straszne. Edytowane 19 Marca 2018 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Innymi słowy trzeba sobie kupić jakiegoś przechodzonego HDS'a, łódkę wozić na pace, zrobić uprawnienia i nowe prawo wodne nam nie straszne.A powiem Ci że jakiś czas tamu nawet przeleciałem przez OLX i Allegro w poszukiwaniu małych HDSówPrzecież to chore.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @Wyspa Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Innymi słowy trzeba sobie kupić jakiegoś przechodzonego HDS'a, najlepiej z napędem na wszystkie osie łódkę wozić na pace, zrobić uprawnienia i nowe prawo wodne nam nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Prawo prawem ale życie zweryfikuje nowe prawo.Pewnie będzie nowy martwy przepis.Przecież to będzie nie do ogarnięcia tak samo jak stanie na parkingu z uruchomionym silnikiem dłużej niż...min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @Wyspa Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Prawo prawem ale życie zweryfikuje nowe prawo.Pewnie będzie nowy martwy przepis.Przecież to będzie nie do ogarnięcia tak samo jak stanie na parkingu z uruchomionym silnikiem dłużej niż...min W wielu miejscach jest monitoring, w tym monitoring tych "uprzejmie donaszam" === edit Lub tutaj_kliknij - zakładka niszczenie zieleni - bardzo popularne narzędzie wśród Polaków ... nie chodzi o martwy przepis ale o dyskomfort psychiczny gdy się wodujesz lub gdy wyciągasz łódkę - "a może tam ktoś czyha ?" Edytowane 19 Marca 2018 przez @Wyspa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor1955 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 A jak nowe przepisy odniosą się do zwierząt -bydło,które się pędzi do wodopoju na brzegu jeziora.Czy one nie niszczą lini brzegowej?Mam ponton z kołami slipowymi i nie wjeżdżam przyczepą do wody,tylko pcham go ręcznie na kołach,ale pewnie podpadnę pod art.chyba 475 o niszczeniu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Oooo bydło do obory. Wyjadają zanętę. Wszędzie placki.Uwielbiają czochrać się rogami po lusterkach...Choć teraz mam tylko jedno stado nad Bobrem. Nad Odrą pojedyncze sztuki. Kiedyś bywało i po 100 sztuk zagladajacych do namiotu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 .......ale pewnie podpadnę pod art.chyba 475 o niszczeniu itd.Zależy, jeśli na rozdawnictwo państwu zabraknie- to będą kroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 n15 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 https://wiadomosci.wp.pl/ujawnil-sie-wlasciciel-mazur-naklada-takie-podatki-ze-szefowie-portow-planuja-zwijac-interes-6237201677792897a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 To znaczy co- za kładki wędkarskie przyjdzie PZW też zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Pomost to pomost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 To znaczy co- za kładki wędkarskie przyjdzie PZW też zapłacić? Pod warunkiem, że się przyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Już się doszukałem: wędkarskie są wyłączone z opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ciekawe co z pomostami samorządów gdzie nie ma opłat za wstęp? Jeśli ponaliczaja opłaty to albo rozbiórka albo bramka z biletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 coś się dzieje w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jestem w trakcje pisania operatu wodnoprawnego pewnie w poniedziałek go słoże do zarządu zlewni i zobaczymy co i jak ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tylko wpisz w wniosku wszystkie jeziora które nie są drogą wodną.Opłata będzie jedna czyli 217zł za wszystkie jeziora. Cena ta jest ceną nie za jezioro a za wydanie pozwolenia.Jak wpiszesz jedne to za następne będziesz bulił kolejne 217.Całe szczęście że operat można napisać samemu a nie znowu jakiś człowiek który ma mega uprawnienia i zakasuje z tysiaka za podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Pozwolenie wydawane jest na środek pływający nie na zbiornik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Czyli nie wpisujesz nazwy jeziora na wniosku?.Nie w operacie. Operat zawiera dane o łodzi i silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Pozwolenie wydawane jest na środek pływający nie na zbiornikTo bardzo pozytywna wiadomość. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Oby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 a możesz wrzucić gdzie lezy taki wniosek o pozwolenie wodnoprawne i instrukcja wypełnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Czy któryś z Was otrzymał już operat? Czy ktoś już Was kontrolował pod tym kątem? Edytowane 4 Maja 2018 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Ta, oni nic nie wiedzą, nawet pieniędzy nie chcą bo nie wiedzą co i jak, z siedziby głównej nie odpowiadają im na żadne pytania Edytowane 4 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bazyloss
"Nowe Prawo wodne zakazuje na przykład wjazdu pojazdów mechanicznych na dno jeziora. Z pozoru zapis sensowny", ale w konsekwencji wjazd autem z przyczepą do zbiornika może skończyć się mandatem ?
Top użytkownicy dla tego pytania
37
33
30
30
Popularne dni
20 Lut
49
19 Mar
31
19 Lut
20
24 Sie
18
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 37 odpowiedzi
nurek28 33 odpowiedzi
SzymusS 30 odpowiedzi
S.O.D. 30 odpowiedzi
Popularne dni
20 Lut 2021
49 odpowiedzi
19 Mar 2018
31 odpowiedzi
19 Lut 2021
20 odpowiedzi
24 Sie 2017
18 odpowiedzi
Popularne posty
bazyloss
jak Unia daje ogrom kasy na ochronę naszych wód (kanalizacja, oczyszczalnie) to jest OK jak próbuje podciągnąć nas pod swoje standardy ochrony środowiska, to bee - głupia Mądry jak wie, że będzie mu
bazyloss
Zawsze możesz wyjechać poza teren UE, jak staram się Tobą nie polemizować ... , to kwiecista poezja w tym wypadku ma niewiele wspólnego z prawdą (20 lat pracuję w branży Inżynierii Środowiska, zarówno
womaly23
A propos strażaków bo dzisiaj święto a zapewne trochę tu ich - nas jest zarówno funkcjonariuszy jak i druhow Panowie: Ja obywatel Rzeczpospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków Strażaka, u
Opublikowane grafiki
588 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi