Skocz do zawartości
  • 0

Nowe "Prawo wodne"

bazyloss

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie wstydzę się swojej narodowości i przypadłości jakie odziedziczyłem wraz z nią. Choć nie zawsze się zgadzam z tym co się dzieje w mojej ojczyźnie.

Fantazji mi nie brakuje, ale to nie miejsce....

Nie każdy też pomysł czy fantazja musi przybierać rzeczywistą formę.

A prawo szanuję mimo posiadanego genotypu.

No to czas na moje oświadczenie  ;)

Podpisuję się pod tym co napisałeś - i uwierz mi, że mnie również ta przypadłość genetyczna dotyczy  - dlatego dokładnie śledzę prawo które mnie dotyczy i wygrzebuję istotne dla mnie wisienki do rozmowy z urzędnikami oraz dzielę się przemyśleniami z innymi... może kogoś to ustrzeże przed kłopotami - w tym wypadku w trakcie relaksu na wodzie...

Pozdrawiam Rychu

;)

Edytowane przez @Wyspa
  • Like 2

• 0

Innymi słowy trzeba sobie kupić jakiegoś przechodzonego HDS'a, łódkę wozić na pace, zrobić uprawnienia i nowe prawo wodne nam nie straszne.

A powiem Ci że jakiś czas tamu nawet przeleciałem przez OLX i Allegro w poszukiwaniu małych HDSów

Przecież to chore....

• 0

Prawo prawem ale życie zweryfikuje nowe prawo.

Pewnie będzie nowy martwy przepis.

Przecież to będzie nie do ogarnięcia tak samo jak stanie na parkingu z uruchomionym silnikiem dłużej niż...min

W wielu miejscach jest monitoring, w tym monitoring tych "uprzejmie donaszam"  :)

=== edit

Lub tutaj_kliknij - zakładka niszczenie zieleni -  bardzo popularne narzędzie wśród Polaków ;)

... nie chodzi o martwy przepis ale o dyskomfort psychiczny gdy się wodujesz lub gdy wyciągasz łódkę - "a może tam ktoś czyha ?"

Edytowane przez @Wyspa

• 0

A jak nowe przepisy odniosą się do zwierząt -bydło,które się pędzi do wodopoju na brzegu jeziora.Czy one nie niszczą lini brzegowej?Mam ponton z kołami slipowymi i nie wjeżdżam przyczepą do wody,tylko pcham go ręcznie na kołach,ale pewnie podpadnę pod art.chyba 475 o niszczeniu itd.

• 0

Tylko wpisz  w wniosku wszystkie jeziora które nie są drogą wodną.

Opłata będzie jedna czyli 217zł za wszystkie jeziora. Cena ta jest ceną nie za jezioro a za wydanie pozwolenia.

Jak wpiszesz jedne to za następne będziesz bulił kolejne 217.

Całe szczęście że operat można napisać samemu a nie znowu jakiś człowiek który ma mega uprawnienia i zakasuje z tysiaka za podpis