bazyloss Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 "Nowe Prawo wodne zakazuje na przykład wjazdu pojazdów mechanicznych na dno jeziora. Z pozoru zapis sensowny", ale w konsekwencji wjazd autem z przyczepą do zbiornika może skończyć się mandatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Pytałem w starostwie i jeszcze nie mają wytycznych co do nowych przepisów. Podobno ma się rejestrować łodzie tak jak samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Może potem wprowadzą obowiązkowe OC.Bazę danych będą mieli jak na widelcu i łatwo policzyą ile to da kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Łódki ogólnie nie trzeba rejestrować, chyba że służy do połowu ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) Nowelizacja ustawy znosząca obowiązek posiadania pozwolenia wodnoprawnego na łódź z silnikiem pow 10kW czeka na podpis prezydenta. Senat przyjął bez poprawek w art. 34: a) pkt 2 otrzymuje brzmienie: „2) użytkowanie wody znajdującej się w stawach i rowach;”, uchyla się pkt 9, - to ten punkt nakładał ten obowiązek Edytowane 4 Października 2019 przez Piotrek Milupa kolor czcionki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Pewnie było już poruszane ale bądźcie koledzy wyrozumiali, brak czasu zmusza mnie zadać pytanie i jeżeli ktoś znajdzie chęć to proszę o odpowiedź. Kupię ponton oraz silnik, jak teraz wygląda kwestia rejestracji? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Niedługo na się coś zmienić. Trzeba czekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Pewnie było już poruszane ale bądźcie koledzy wyrozumiali, brak czasu zmusza mnie zadać pytanie i jeżeli ktoś znajdzie chęć to proszę o odpowiedź. Kupię ponton oraz silnik, jak teraz wygląda kwestia rejestracji? Dzięki. Jeszcze po staremu niedługo nadejdzie dobra zmiana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Kiedy nadejdzie ta zmiana, ponieważ jestem na etapie zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Kiedy nadejdzie ta zmiana, ponieważ jestem na etapie zakupu?Po udanym zakupie. Masz to jak w banku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Mi na kontroli strażnik psr powiedział że w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Wychodzi na to że w Polsce nie ma prawa tylko lewo . No cóż trzeba się dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mentnooki Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 A ja w tamtym tygodniu zarejestrowałem.Co się zmieni? TYlko miejsce w którym będziemy rejestrować czy jakieś wymagania,może coś więcej ktoś wie i się podzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alek_Art. Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Od sierpnia nie będzie obowiązku rejestracji jednostek pływających służących do amatorskiego połowu ryb o długości mniejszej niż 7,5 m i mocy silnika mniejszej niż 15 kW. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Alek_Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 A wszyscy pozostali co - numery do kosza , myślę że my zostaniemy przy tym co mamy bo nie wyobrażam sobie teraz skrobać nowe numery z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Co co maja juz numery, maja na zmianę cos ponad dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alek_Art. Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Dlatego na moim belly nie malowałem numerów, tylko na kawałkach szmatek, które sobie montowałem sznureczkami na obu pływakach 1 sierpnia szmatki do kosza i mam czyściutkie belly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Po zmianie ustawy o rybactwie śródlądowym i RAPR OD 1.08.2020 można usuwać numery. A takowe zmiany już nastały tylko trzeba poczekać do sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Po zmianie ustawy o rybactwie śródlądowym i RAPR OD 1.08.2020 można usuwać numery. A takowe zmiany już nastały tylko trzeba poczekać do sierpnia.A może kolega te zmiany zaprezentować bo się zapewne przydadzą forumowiczom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) --- Edytowane 18 Lutego 2020 przez piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Proszę Art 20 ust 6 ustawy o rybactwie śródlądowym i ostatnie zdjęcie lit. h regulamin amatorskiego połowu ryb Edytowane 19 Lutego 2020 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) tu akt prawny http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180001137/U/D20181137Lj.pdfszczegóły w art Art.28.1w skrócie: jeśli jednostka ma rejestracje późniejszą niż 2006 rok to czas jest do końca stycznia 2023 na przerejestrowanie (30 miesięcy od wejścia w życie ustawy a wejście w życie ustawy to sierpień 2020) Edytowane 19 Lutego 2020 przez wedkarski365 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dreyk1984 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Witajcie, W marcu będę chciał zarejestrować lodź, długość 4,6m, silnik 60koni. Oczywiście lodź będzie wykorzystywana do wędkowania. Rejestruję ją w polskim związku motorowodnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 tak, i potem w 2023 roku raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dreyk1984 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Dlaczego w 23 ponownie?Można też zarejestrować w związku żeglarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bazyloss
"Nowe Prawo wodne zakazuje na przykład wjazdu pojazdów mechanicznych na dno jeziora. Z pozoru zapis sensowny", ale w konsekwencji wjazd autem z przyczepą do zbiornika może skończyć się mandatem ?
Top użytkownicy dla tego pytania
37
33
30
30
Popularne dni
20 Lut
49
19 Mar
31
19 Lut
20
24 Sie
18
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 37 odpowiedzi
nurek28 33 odpowiedzi
SzymusS 30 odpowiedzi
S.O.D. 30 odpowiedzi
Popularne dni
20 Lut 2021
49 odpowiedzi
19 Mar 2018
31 odpowiedzi
19 Lut 2021
20 odpowiedzi
24 Sie 2017
18 odpowiedzi
Popularne posty
bazyloss
jak Unia daje ogrom kasy na ochronę naszych wód (kanalizacja, oczyszczalnie) to jest OK jak próbuje podciągnąć nas pod swoje standardy ochrony środowiska, to bee - głupia Mądry jak wie, że będzie mu
bazyloss
Zawsze możesz wyjechać poza teren UE, jak staram się Tobą nie polemizować ... , to kwiecista poezja w tym wypadku ma niewiele wspólnego z prawdą (20 lat pracuję w branży Inżynierii Środowiska, zarówno
womaly23
A propos strażaków bo dzisiaj święto a zapewne trochę tu ich - nas jest zarówno funkcjonariuszy jak i druhow Panowie: Ja obywatel Rzeczpospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków Strażaka, u
Opublikowane grafiki
588 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi