Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 798CI HD SI

radosla

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Polecam bardziej dr depth na androida i zwykłego lowrance z możliwością zapisu logów na kartę sd. Po obróbce w dr depth pc mamy mapy z aktualna pozycja gps. Takie rozwiązanie pozwala na znalezienie wielu ciekawych miejsc na naszych jeziorach oraz pozwala na pełne zobrazowanie dna.

Edytowane przez -PYTOON-

• 0
Polecam bardziej dr depth na androida i zwykłego lowrance z możliwością zapisu logów na kartę sd. Po obróbce w dr depth pc mamy mapy z aktualna pozycja gps. Takie rozwiązanie pozwala na znalezienie wielu ciekawych miejsc na naszych jeziorach oraz pozwala na pełne zobrazowanie dna.

nie rozumiem czym to co napisałeś różni się od humminbirda i obróbce na kompie?

• 0

Pływasz i zapisujesz logi na kartę. W domu generujesz mapkę i wrzucasz ja do tabletu lub telefonu z zainstalowanym dr depth. Z każdym następnym pływaniem powiekszasz ją. Można też to robić online łącząc echo z tabletem lub telefonem (odsyłam na stronę producenta). Takie kombi pozwala lepiej poznać łowisko przy niższych nakładach finansowych niż kupno echo z si.

• 0

wszystko pięknie ale używając zwykłego przetwornika "penetrujemy" mniejszą powierzchnię niż z użyciem SI(chyba że się mylę i zapisywana jest tylko głębokość pod łodzią a nie wskazania SI tego co jest po bokach)

jakie to są te echa wspomniane przez Ciebie za 1000pln które zapisują logi na kartę bądź można połączyć bezpośrednio z innym urządzeniem?

• 0

Przykładem może być znalezienie małej podwodnej górki, której ciężko odszukać patrząc na ekran echosondy, dodatkowo w miejscu gdzie mało ludzi łowi bo się nie opłaca (tak uważałem i ja). Zmieniło się to, kiedy z premedytacją ustawiłem się do niej i zdjąłem z niej sandacza, bo wiedziałem o jej istnieniu z mapy. Druga sprawa to oszczędność czasu przy napływaniu- wiem cały czas co mam pod łodzią i w jej obrębie. Podobnie jestem w stanie zaplanować miejsce połowu w zależności od pory roku. Wszystko mam zapisane i nie muszę kręcić się jak małpa w klatce będąc na łowisku, żeby w czasie rzeczywistym przypomnieć sobie gdzie co jest.

• 0

Owszem jak małpa kręcić się może nie będziesz ale chodził jak słonica w fabryce porcelany, sonda już przestaje wystarczać, konieczny jest tablet, ale już za rok tablet to będzie za mało i trzeba będzie najlepiej zabierać 19" laptopa, wodoszczelnego i z najnowocześniejszym procesorem aby przypadkiem nie przeoczyć unoszącego się ku powierzchni BĄBLA POWIETRZNEGO, którego kilka sekund wcześniej wydaliła przerażona rybka  :o  widząc na powierzchni cień łódki przypominający mantę  :P

post-52754-0-52735600-1358285668_thumb.jpg

• 0

Zabieranie ze sobą ton elektroniki może skutkować w końcu brakiem miejsca na sprzęt, a może i wędkarza. Już kolorowe echo i gps to fajna sprawa we wprawnych rękach, Side Imagine to luksus, ale tworzenie batymetrii nanoszenie jej na google maps i street view, potem transmisja tego z powrotem to echa i następnie projekcja tego na dnie łodzi to dla mnie chyba za dużo. Lubie gadżety ale z umiarem.

• 0
Zabieranie ze sobą ton elektroniki może skutkować w końcu brakiem miejsca na sprzęt, a może i wędkarza. Już kolorowe echo i gps to fajna sprawa we wprawnych rękach, Side Imagine to luksus, ale tworzenie batymetrii nanoszenie jej na google maps i street view, potem transmisja tego z powrotem to echa i następnie projekcja tego na dnie łodzi to dla mnie chyba za dużo. Lubie gadżety ale z umiarem.

Po pewnym nakładzie pracy zabieram tylko telefon z mapą w dr depth nad wodę. Dla maruderów link z aplikacją do wglądu. http://https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drdepth.drdepthnomad