radosla Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jak w tytule interesuje mnie takie combo - mam okazję kupić to w USA różnica cenowa ogromna. Pytanie do użytkowników proszę o opinie, czy to droga zabawka czy też rzeczywiście fajny sprzęt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 rozumiem, ze mozna tworzyc mapy jak w zwyklym dr depth za pomoca tel na androidzie (to wiedzialem) za 5 euro? czy to jakas ultra zubozona wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 rozumiem, ze mozna tworzyc mapy jak w zwyklym dr depth za pomoca tel na androidzie (to wiedzialem) za 5 euro? czy to jakas ultra zubozona wersja? o ile mnie pamięć nie myli, to za 5 euro jest DrD MVP (czyli androidowy programik do wyświetlania map zrobionych w drd na telefonie z androidem). DrD Nomad, czyli to o czym piszesz, jest (zdaje się) 2x droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wersja droższa pozwala na tworzenie map w czasie rzeczywistym, ta tańsza służy tylko do odczytu map zrobionych w wersji pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 hmm uzywal ktos tej wersji na androida na tablecie? mozna by go uzyc do czytania map z SD po przyjezdzie do domu? czy tylko w czasie rzeczywistym?bo 597 chyba nie ma wyjscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 mozna by go uzyc do czytania map z SD po przyjezdzie do domu? czy tylko w czasie rzeczywistym?Aby odczytywac logi zapisane na sd potrzebujesz pecetowego drdepth. Na androida tylko w czasie rzeczywistym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 czy baty uzyskane z Dr.D po wrzuceniu na kartę da się wyświetlić jako tło(mapę) podczas korzystania z GPS w humminbird 598 lub 798 czy potrzebne jest osobne urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 czy baty uzyskane z Dr.D po wrzuceniu na kartę da się wyświetlić jako tło(mapę) podczas korzystania z GPS w humminbird 598 lub 798 czy potrzebne jest osobne urządzenie? w humminach mapę (izobaty konkretnie) wrzuca się jako ścieżki/szlaki i tak jest generowana przez DrD. w Lowrance można i jako ścieżki i jako mapy w formacie .lcm (biednym, ale zawsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Kiedyś używałem tych map w formacie lcm do czasu aż u kumpla nie zobaczyłem wersji na telefonie. Można uzyskać identyczny obraz jak na wersji pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 chodzi mi konkretnie o mapy takie cieniowane czy da się wyświetlić je na wyświetlaczu echosondy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dodam też, że da się korzystać z wersji lcm ale to rzeczywiście nędza ! Można też napisać do cezarego k z zapytaniem o stworzenie wersji navionics - cena może być kosmiczna i tym samym dajemy mu w prezencie dane naszej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 ktos mi kiedys pisal na pw o programiku w ktorym wlasnie da sie naniesc dane z sd na mape tak by pokazywalo warstwice (domyslam sie, ze chodzilo o wlasnie "trasy") ale po przenosinach forum privy diabli wzieli. zna ktos jakis program, ktory jako tako ogarnie temat? w sumie nie bawilem sie yellow finem jeszcze bo czasu nie mialem - nauke mam z dyni to moge kombinowac teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zdobądź dr depth, to wystarczy. Większość roboty zrobi za Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Jednym słowem obrazki z dr.deptha albo kijowato widzisz na ekranie echa lowrance albo tak sobie na androidzie. Dobry obraz tylko ją dd pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 sam jestem gadżeciarzem i kombinatorem i pewnie kiedyś spróbuje z ciekawości, ale powiem tak :po kilku dniach użytkowania SI/SS żadne poziomice nie są potrzebne, po prostu wszystko widać (a jak ktoś się upiera do głębokość gdzieś z boku łodzi można odczytać w 2s), a na ekranie 5-8" i tak nie obejrzysz mapy batymetrycznej zbiornika czy nawet jego małej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 chodzi mi konkretnie o mapy takie cieniowane czy da się wyświetlić je na wyświetlaczu echosondy?Za pomoca drdepth wykonasz mapy cieniowane lecz nie beda dzialac na huminbirdzie, lowransie czy eaglu- tylko na pc( mozesz wydrukowac) Jak ktos wczesniej pisal w humminbirdzie linie batymetryczne wyslwietlane sa jako triale (sciezki) co niestety jest strasznie lipne bo mozliwe ze echo nie wyswietli Ci calej mapy ze wzgledu na ograniczona ilosc triali. Pod tym wzgledem wygrywa Lowrance i eagle poniewaz mapa wyswietlana jest jako wektorowowe linie batymetryczne - co jest bardziej przejrzyste.Ja mam linie glebokosci w echu, a jak cos jest niejasne to zerkam na mapke wydrukowana z drdepth.Dobrym rozwiazaniem jest uzywanie tel z gps w ktorym wyswietla sie mapa identyczna jak w drdepth, wtedy widzimy nasza pozycje na pieknej mapie. (do tej opcji potrzebujemy nowsza wersje drdepth ktorej nie znajdziemy za darmo w internecie, a to wiaze sie ze sporym wydatkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Jednym słowem obrazki z dr.deptha albo kijowato widzisz na ekranie echa lowrance albo tak sobie na androidzie. Dobry obraz tylko ją dd pc. Pewnie sam testujesz i wiesz jak to w praniu wygląda! Po prostu kocham takie filozoficzne wywody rodem z ciemnogrodu. Bazyloos super sprawą si i di, służę porada jeżeli będziesz chciał zgłębcić temat map batymetrycznych. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 a na ekranie 5-8" i tak nie obejrzysz mapy batymetrycznej zbiornika czy nawet jego małej częściOczywiscie ze zobaczysz, przyblizajac i oddalajac mape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Pewnie sam testujesz i wiesz jak to w praniu wygląda! Po prostu kocham takie filozoficzne wywody rodem z ciemnogrodu..Bardziej mi chodziło o to, że na echosondzie nie odczyta się w mapy batymetrycznej w jakości nazwijmy to" HD" - ja tak przynajmniej zrozumiałem, batymetria odczytywana za pomocą aplikacji na androida będzię trochę czytelniejsza, ale i tak bez porównania do obrazu, czy nawet mapy, tworzonej przez DD PC i odczytywanej na nim.Czy tak? Edytowane 16 Stycznia 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Bardziej mi chodziło o to, że na echosondzie nie odczyta się w mapy batymetrycznej w jakości nazwijmy to" HD" - ja tak przynajmniej zrozumiałem, batymetria odczytywana za pomocą aplikacji na androida będzię trochę czytelniejsza, ale i tak bez porównania do obrazu, czy nawet mapy, tworzonej przez DD PC i odczytywanej na nim.Czy tak?na echosondzie nic nie zobaczysz w HD bo to sciema. teraz nawet gumy do zucia sa hd i 3d Na androidzie otrzymasz identyczny obraz co na pc, czyli piekna mape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pewnie sam testujesz i wiesz jak to w praniu wygląda! Po prostu kocham takie filozoficzne wywody rodem z ciemnogrodu. Bazyloos super sprawą si i di, służę porada jeżeli będziesz chciał zgłębcić temat map batymetrycznych. kiedyś próbowałem się wgryźć w temat z demem i zwykłą echo, ale efekty na zróżnicowanym dnie były takie sobie (no i ograniczenie oprogramowania)doszedłem do wniosku, że ilość napływów i ich kierunek musiał by być bardzo dużyz SI powinno to być ze 20 razy szybsze i dokładniejsze, ale szkoda mi już było kasy na soft, a i czasu tyle nie mam, czasem nawet na nagrywanie mi go szkoda - wolę łowić ale pewnie jeszcze kiedyś wrócę do tematu i chętnie skorzystam z pomocy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 na echosondzie nic nie zobaczysz w HD bo to sciema. teraz nawet gumy do zucia sa hd i 3d Na androidzie otrzymasz identyczny obraz co na pc, czyli piekna mape. Na androidze jest raster czy kolorowa wektorówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tak wygląda obraz na wersji mobilnej i jest identyczny z obrazem z kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Tym suwakiem co widać na ekranie reguluje się zakres jaki ma pokazywać oprogramowanie na zasadzie głębi kolorów(ciepłe płytkie i zimne głębokie). Jesienią szukam głębokości od od 5 do 8. Nawet nie ma sensu robić waypointów.... Podgląd google jest automatyczny :-) Edytowane 17 Stycznia 2013 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tym suwakiem co widać na ekranie reguluje się zakres jaki ma pokazywać oprogramowanie na zasadzie głębi kolorów(ciepłe płytkie i zimne głębokie). Jesienią szukam głębokości od od 5 do 8. Nawet nie ma sensu robić waypointów.... Podgląd google jest automatyczny :-) wiem jak to wygląda, pytam o szczegóły doktorka znam, mam i się nim bawię, ale nie mam androida/ios w telefonie. z tego co piszesz to raczej wektorówka, czyli plus dla pera.z maximapami Czarka jest ten problem, że to zwykłe nakładki rastrowe są. wyglądają fajnie (btw- jak zrobione w doktorku), ale jakość nie rośnie wraz z przybliżaniem obszarów. gadżet fajny, ale cena kosmiczna (w porównaniu choćby z navionicsem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
radosla
Jak w tytule interesuje mnie takie combo - mam okazję kupić to w USA różnica cenowa ogromna. Pytanie do użytkowników proszę o opinie, czy to droga zabawka czy też rzeczywiście fajny sprzęt
Pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
42
24
23
18
Popularne dni
5 Mar
28
16 Sty
24
19 Sty
15
6 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 42 odpowiedzi
-PYTOON- 24 odpowiedzi
epopado 23 odpowiedzi
Paprykarz 18 odpowiedzi
Popularne dni
5 Mar 2017
28 odpowiedzi
16 Sty 2013
24 odpowiedzi
19 Sty 2013
15 odpowiedzi
6 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
bazyloss
Po pierwsze nie ma możliwości wgrania software z system metrycznym, temat wałkowany od kilku lat na różnych forach i w centrali Humminbird'a (zablokowali to sprzętowo po protestach dealerów z Australi
bazyloss
niestety doczytałem i widzę dwie poważne wady/braki, ale późnie napisze jak dzieciaki pousypiam
mdziam_78
Ja wolę lepiej widzieć obraz w trakcie łowienia niż się bawić w domu jeszcze w jakieś pierdoloty, bo niby kiedy? Więc SI stawiałbym przed drdepth.
Opublikowane grafiki
252 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi