radosla Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jak w tytule interesuje mnie takie combo - mam okazję kupić to w USA różnica cenowa ogromna. Pytanie do użytkowników proszę o opinie, czy to droga zabawka czy też rzeczywiście fajny sprzęt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Przy różnicy 10 czy 20$ na Polskie warunki może i warto, ale przy 200 to odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Już się pogubiłem.Czy w 598:Da się zapisać przebytą drogę wraz z zapisami z SI czy jest to nie możliwe?Da się analizować np na kompie?czy są jakieś programy do utworzenia z tych zapisów mapę batymetryczną(jak drdepth w lowrance)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 z instrukcji wynika, że : TAKTAKDrDept nie jest tylko dla Lowrance i obsługuje generowane przez wiele typów echosond, w tym Humminbird Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 DrDept nie jest tylko dla Lowrance i obsługuje generowane przez wiele typów echosond, w tym Humminbird http://www.drdepth.se/ex_iguide.php?l=gb jeżeli ktoś ma zamiar używać doktorka to polecam lekturę. w skrócie mogę przybliżyć, ale nie chcę wyjść na fanboya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Polecam bardziej dr depth na androida i zwykłego lowrance z możliwością zapisu logów na kartę sd. Po obróbce w dr depth pc mamy mapy z aktualna pozycja gps. Takie rozwiązanie pozwala na znalezienie wielu ciekawych miejsc na naszych jeziorach oraz pozwala na pełne zobrazowanie dna. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Polecam bardziej dr depth na androida i zwykłego lowrance z możliwością zapisu logów na kartę sd. Po obróbce w dr depth pc mamy mapy z aktualna pozycja gps. Takie rozwiązanie pozwala na znalezienie wielu ciekawych miejsc na naszych jeziorach oraz pozwala na pełne zobrazowanie dna. nie rozumiem czym to co napisałeś różni się od humminbirda i obróbce na kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Tym że lowrance kupisz za 1000 pln za takie echo muszę wydać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 wiesz co, różnica jest zasadnicza - w domu na kompie, a czasie rzeczywistym na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 czyli chodzi wam o to żeby podłączyć echo do palmtopa?a humminbirda nie da się podłączyć bezpośrednio na łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja też nie rozumiem. Chcesz echo ze smartem połączyć i na Droidzie pracować dr.depth'em? Jakoś nie widzę zalet takiego rozwiązania. Nie wiem też jaki sprzęt miałby to obsłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pływasz i zapisujesz logi na kartę. W domu generujesz mapkę i wrzucasz ja do tabletu lub telefonu z zainstalowanym dr depth. Z każdym następnym pływaniem powiekszasz ją. Można też to robić online łącząc echo z tabletem lub telefonem (odsyłam na stronę producenta). Takie kombi pozwala lepiej poznać łowisko przy niższych nakładach finansowych niż kupno echo z si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wszystko pięknie ale używając zwykłego przetwornika "penetrujemy" mniejszą powierzchnię niż z użyciem SI(chyba że się mylę i zapisywana jest tylko głębokość pod łodzią a nie wskazania SI tego co jest po bokach)jakie to są te echa wspomniane przez Ciebie za 1000pln które zapisują logi na kartę bądź można połączyć bezpośrednio z innym urządzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Lowrance lms 527 takiego właśnie używam. si humminbirda niekoniecznie działa z dr depth, ale może się mylę. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 SI działa jak najbardziej z DrDepht (jest specjalna jego wersja) - dokładność 10 razy lepsza (i szybciej) niz z 2D zresztą tak naprawdę opcja dostępna juz na "gotowo" w nowych HDS Gen2 i Touch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ja wolę lepiej widzieć obraz w trakcie łowienia niż się bawić w domu jeszcze w jakieś pierdoloty, bo niby kiedy? Więc SI stawiałbym przed drdepth. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zapewne i jedno i drugie rozwiązanie mądrze używane pozwala skuteczniej łowić. U mnie się to sprawdza, podobnie jak u moich kumpli z którymi tworzę mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wszystko zależy od tego jak kto rozumie to że się sprawdza......Znam takich którzy poświęcili xxxxxxxxx czasu na te sprawy i też mówią, że się sprawdza 12 ryb przez sezon. Ale się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przykładem może być znalezienie małej podwodnej górki, której ciężko odszukać patrząc na ekran echosondy, dodatkowo w miejscu gdzie mało ludzi łowi bo się nie opłaca (tak uważałem i ja). Zmieniło się to, kiedy z premedytacją ustawiłem się do niej i zdjąłem z niej sandacza, bo wiedziałem o jej istnieniu z mapy. Druga sprawa to oszczędność czasu przy napływaniu- wiem cały czas co mam pod łodzią i w jej obrębie. Podobnie jestem w stanie zaplanować miejsce połowu w zależności od pory roku. Wszystko mam zapisane i nie muszę kręcić się jak małpa w klatce będąc na łowisku, żeby w czasie rzeczywistym przypomnieć sobie gdzie co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Owszem jak małpa kręcić się może nie będziesz ale chodził jak słonica w fabryce porcelany, sonda już przestaje wystarczać, konieczny jest tablet, ale już za rok tablet to będzie za mało i trzeba będzie najlepiej zabierać 19" laptopa, wodoszczelnego i z najnowocześniejszym procesorem aby przypadkiem nie przeoczyć unoszącego się ku powierzchni BĄBLA POWIETRZNEGO, którego kilka sekund wcześniej wydaliła przerażona rybka widząc na powierzchni cień łódki przypominający mantę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Napisałeś to tak dogłębnie że poczułem smak tego bąbla na języku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Napisałeś to tak dogłębnie że poczułem smak tego bąbla na języku... to chyba nie było miłe doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zabieranie ze sobą ton elektroniki może skutkować w końcu brakiem miejsca na sprzęt, a może i wędkarza. Już kolorowe echo i gps to fajna sprawa we wprawnych rękach, Side Imagine to luksus, ale tworzenie batymetrii nanoszenie jej na google maps i street view, potem transmisja tego z powrotem to echa i następnie projekcja tego na dnie łodzi to dla mnie chyba za dużo. Lubie gadżety ale z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 a gdzie można pływać po mieście ? SI wystarczy + nagrywanie na kartę, w razie czego można coś dopatrzyć w domu, zaznaczyć WayPoint i jutro popłynąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 a gdzie można pływać po mieście ? W Wenecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zabieranie ze sobą ton elektroniki może skutkować w końcu brakiem miejsca na sprzęt, a może i wędkarza. Już kolorowe echo i gps to fajna sprawa we wprawnych rękach, Side Imagine to luksus, ale tworzenie batymetrii nanoszenie jej na google maps i street view, potem transmisja tego z powrotem to echa i następnie projekcja tego na dnie łodzi to dla mnie chyba za dużo. Lubie gadżety ale z umiarem. Po pewnym nakładzie pracy zabieram tylko telefon z mapą w dr depth nad wodę. Dla maruderów link z aplikacją do wglądu. http://https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drdepth.drdepthnomad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
radosla
Jak w tytule interesuje mnie takie combo - mam okazję kupić to w USA różnica cenowa ogromna. Pytanie do użytkowników proszę o opinie, czy to droga zabawka czy też rzeczywiście fajny sprzęt
Pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
42
24
23
18
Popularne dni
5 Mar
28
16 Sty
24
19 Sty
15
6 Mar
12
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 42 odpowiedzi
-PYTOON- 24 odpowiedzi
epopado 23 odpowiedzi
Paprykarz 18 odpowiedzi
Popularne dni
5 Mar 2017
28 odpowiedzi
16 Sty 2013
24 odpowiedzi
19 Sty 2013
15 odpowiedzi
6 Mar 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
bazyloss
Po pierwsze nie ma możliwości wgrania software z system metrycznym, temat wałkowany od kilku lat na różnych forach i w centrali Humminbird'a (zablokowali to sprzętowo po protestach dealerów z Australi
bazyloss
niestety doczytałem i widzę dwie poważne wady/braki, ale późnie napisze jak dzieciaki pousypiam
mdziam_78
Ja wolę lepiej widzieć obraz w trakcie łowienia niż się bawić w domu jeszcze w jakieś pierdoloty, bo niby kiedy? Więc SI stawiałbym przed drdepth.
Opublikowane grafiki
252 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi