witek Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jak w temacie. Wk.....ia mnie bardzo długie ostrzenie na autofocusie. Koty zawsze zdążą się ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 A jaka szklarnie masz do tego, co focisz najczesciej no i w jakim budzecie sie obracamy? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Szklarnia standard, Zuiko 14-42 i 40-150. Trochę fotek na fiordach, dużo więcej ostatnio kotów w różnych sytuacjach...Fajnie by było jak bym się zamknął w kwocie 3 tys. zet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 hmm, no to nie poszalejemy ale...Uzywane e30/e3 z 14-54, powinno zalatwic sprawe:)No chyba, ze cos niecos dolozysz i sprzedaz co masz to zamiast 14-54 mozna zapodac 12-60:)Z innych systemow z dobrym AF to jedynie najkon D5100 plus siakies szkielko powinno zmiescic sie w budzecie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A co myślicie o czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A co myślicie o czymś takim? ja mysle o tym czymś coś takiego co chyba ze chces pozostac przy (L)Olku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Cóż...Kity od olka (14-42, 40-150 stare i nowe) nigdy nie grzeszyly szybkim af'em szczegolnie z pyszka typu E-520.E-3/30 z 12-60 zapindala ale... nie doradzilbym nikomu tego zakupu poza tym cena...Zreszta nikonowe smw tez zapindala hmm, no to nie poszalejemy ale...Uzywane e30/e3 z 14-54, powinno zalatwic sprawe:)No chyba, ze cos niecos dolozysz i sprzedaz co masz to zamiast 14-54 mozna zapodac 12-60:)Z innych systemow z dobrym AF to jedynie najkon D5100 plus siakies szkielko powinno zmiescic sie w budzecie. pozdro NyNywez nie marudz, boś sam zamienil Olka na D300s. ja bym polował w tym budzecie na D5100+ 18-105. W olka... cóż..ewentualnie D90 + 18-70 albo 18-105. chociaz D5100 ma matryczke fajniejsza.. btw. Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A jak z prędkością ostrzenia w Nikonach i Canonach? W Olympusie jest na poziomie.... koszmarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 nie moge sie wypowiadac na temat d5100, natomiast moge zrobic filmik D200/D700 + szkiełko z swm (18-70)i Ci wstawić. ogolnie, blyskawicznie ostrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Zależy od modelu, i czy na bagnecie masz szkło z silnikiem czy śrubokręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 D200 jest poza moim zasięgiem finansowym <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 W olympusie zapindala nieziemsko w E30/E3/E5 nawet kity zycia dostaja, ale do pelni szczescia to SWD tez potrzeba.Dorownuje Nikonowi tyle, ze nie zawsze trafia;)Jak zalezy na AF to pozostaje Nikon, Canon to se moze jedynie probowac powalczyc na centralnym i to z marnym skutkiem. p.s. Alleg: tak z mienilem i jest OK. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 ...D200 to stosunkowo stara puszka. Na rynku wtórnym można ja wyrwać circa 1.5kPLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 no nie chcac robic reklamy to nawet mam jedna na sprzedanie ale to inna historia wrzucam ci filmiki na YT z d200+18-70, D700+18-70 i dla porownania jedno szklo ze srubokretem czyli bez silnika, D700 + sigma 15-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 ...D200 to stosunkowo stara puszka. Na rynku wtórnym można ja wyrwać circa 1.5kPLN...Jednak celuję w nówkę... Chyba, że z BARDZO PEWNYCH RĄK... To wtedy nawet budżet mogę lekko powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 ...D200 to stosunkowo stara puszka. Na rynku wtórnym można ja wyrwać circa 1.5kPLN...Jednak celuję w nówkę... Chyba, że z BARDZO PEWNYCH RĄK... To wtedy nawet budżet mogę lekko powiększyć. Jak budzet powiekszyc to ja juz nie widze innej drogi jak czerwona linia;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Szkoda ze nie jestes z Krakowa, wtedy moglbys wpasc, i puszke pomacac poprostu. chyba ze wpadniesz na rybki np w sb. 21 muahaha <filmiki sie uploadują> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 @nyny,co masz na myśli? Nie kumam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Całkiem niedawno oferowałem podgripowane D90 plus T 17-50/2.8 VC za niewiele większa kwotę (niż 3000PLN), z przebiegiem 8500 klapnięć...Spóźniłeś się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 AlleG, na początku czerwca (chyba 3-4) będę w Kraku na wystawie ze swoimi futrzakami. Nie ma problemu, możemy się spotkać i potestować w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Całkiem niedawno oferowałem podgripowane D90 plus T 17-50/2.8 VC za niewiele większa kwotę (niż 3000PLN), z przebiegiem 8500 klapnięć...Spóźniłeś się trochę Pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 czerwien to kolor nikona, a wlasciwie zolc, tyle ze pasek na gripie pod spustem jest czerwony i stad nawiazanie do lini;)Wiem troche zagmatwalem;) pozdro EDIT: Za okolo 3600 zl chodza nowe D5100 z 18-105, torba i karciocha, a to juz kawal sprzetu, i nie warto sie zastanawiac czy D90 brac:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 offtopujac, nyny, irc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 I właśnie coraz bardziej mi chodzi po łbie taki zestaw.. Ale kupić to nie sztuka. Sztuką jest być potem zadowolonym z zakupu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 I właśnie coraz bardziej mi chodzi po łbie taki zestaw.. Ale kupić to nie sztuka. Sztuką jest być potem zadowolonym z zakupu <_< Z tego zestawu bedziesz, zwlaszcza w kontekscie E520 z kitem:))))) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi