Skocz do zawartości

Tuning Shimano Stradic Ci4+ 1000FB

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to wygląda w TP 4000 '15 :-)

Zakładając dwa łożyska nie ma potrzeby docinać tulejki i można bez problemu przywrócić stan fabryczny :-))

Trzeba tylko pod kapselek zamykający dołożyć podkładkę bo łożyska są o ułamki niższe niż tulejka.post-61619-0-58284200-1480701299_thumb.jpeg

post-61619-0-40212600-1480701308_thumb.jpeg

post-61619-0-38678100-1480701314_thumb.jpeg

Edytowane przez przemow
  • Like 1

Żbiku kasowałeś luz na kole czy był znośny ? 

Może warto dodać kilka info z tego co zauważyłem:

- brak portu do smarowania i przełącznika obrotów.. dla jednych plus dla innych minus

- koła zębate worma z tworzywa i bez micromodułu (takie jak Stradic'15) choć na fotkach u mefista są właśnie z tymi drobnymi zębami 

- koło główne z czarnym pokryciem jak np. Rarenium

- grubszy drut kabłąka

- sprężyna kabłąka w przeciwnym ramieniu niż rolka

no i torxy...  :wacko:

Gość EdekZfabrykiKredek

Ok różnice są takie model FK nie jest z materiału CI4+ ma przekładnie hagane ale nie ma hagane body model CI4+ jak sama nazwa wskazuje jest z materiały CI4+ ma przekładnie hagane jak i body ale konstrukcyjnie są to idealnie takie same konstrukcje oczywiści przełożenia są inne jak i rotory ;-)

Edytowane przez FlyFisherman

Gość EdekZfabrykiKredek

@Tomasz eS -> wstrzymaj się może z zakupem ? Od stycznia nie będzie na polskim rynku "pośredników" od shimano to i może ceny spadną ;)

Nie od stycznia a od lutego ;-)

Edytowane przez FlyFisherman
  • Like 1

Żbiku kasowałeś luz na kole czy był znośny ? 

Może warto dodać kilka info z tego co zauważyłem:

- brak portu do smarowania i przełącznika obrotów.. dla jednych plus dla innych minus

- koła zębate worma z tworzywa i bez micromodułu (takie jak Stradic'15) choć na fotkach u mefista są właśnie z tymi drobnymi zębami 

- koło główne z czarnym pokryciem jak np. Rarenium

- grubszy drut kabłąka

- sprężyna kabłąka w przeciwnym ramieniu niż rolka

no i torxy...  :wacko:

Luzu na kole nie kasowałem na razie. Występuje mały, próbowałem najcienszymi podkładkami ale czuć, ze to juz za duzo. Poczekam, aż sie trochę rozkręci i "rozklepie" i wtedy wstawię podkładkę.