Skocz do zawartości

Tuning Shimano Stradic Ci4+ 1000FB

Rekomendowane odpowiedzi

Copperfield też by nie pomógł :-) . Zbaraniała jak zobaczyła rolkę kabłąka za 80 dolców :-p do Tp Sw i mi mówi żebym sobie zamiast tej rolki całego Red Arca kupił :-)))))) Zdolniacha.

Przemek powiedz jej że ta rolka to jest podobna do jej pierścionków a i cena podobna...

Gość EdekZfabrykiKredek

Mi jak dwa tygodnie temu żona oznajmiła że będzie syn :-) to z uśmiechem stwierdziła że będę musiał kupić stellke 1000 aby junior miał czym łowić ;-)

Edytowane przez FlyFisherman
  • Like 3

Mi jak dwa tygodnie temu żona oznajmiła że będzie syn :-) to z uśmiechem stwierdziła że będę musiał kupić stellke 1000 aby junior miał czym łowić ;-)

Od czegoś trzeba zacząć a najlepiej z górnej półki

Mój mały to już chrustu do ręki nie chce wziąć ,ma dwa i pół roku i na dragona mówi bee ;) :D

Edytowane przez tony1983
  • Like 2

Artur, a czym sie różni u Ciebie na stronie Stradic Ci4+ 2500FB za 749zl http://www.mefistofishing.pl/shimano-stradic-ci4-2500-fb-new-2016-p-1613.html od Stradica Ci4+ 2500S lub 2500HGS za 1279zl http://www.mefistofishing.pl/shimano-stradic-ci4-2500s-new-2016-p-1528.html ?

niczym właściwie :) jedynie tym, że 2500S czy 2500HGS mają płytsze szpulki i trza je importować z Japonii, gdzie przy obecnych kursach jena cenowo to nieporozumienie, innych różnic nie ma :) wersja C3000 i C3000HG jest taka sama w Japonii jak i w UE/USA, a różnica w cenie jest mega :)

Artur, a jak ze szpulkami do takiego Stradica? Bedziesz miał dostępne jakos? Znane sa juz ceny? A moze jakis zamiennik od Rarenium FB albo innego modelu? Ważne, zeby pasował do rozmiaru 1000.

na razie mam dostępne 4000FB w cenie 205 zł, oryginały 1000FB będa w cenie 170-180 zł, ale w zimie...zamiennik najtańszy jest os stradick fk też w tej samej cenie...

• 4 tygodnie później...

Na poczatku nie dałem pod łożysko worma nic, potem dołożyłem podkładkę. Nie widze różnic. Tam jest taka wygięta sprezynujaca podkładka, ktora likwiduje luz lozyska.

Odnosnie podkładki na koło, to jak kreciolek trochę sie rozkręci i "rozejdzie" to pewnie dam 0.1 ale na razie to zbyt duzo i czuć większy opór przy kręceniu z założona podkładka, niz bez.

Edytowane przez Żbiku
  • Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

to wszystko do stradica da się włożyć B) to będzie jak twinek prawie... Gdzie to i jakie to opowiadaj. Mam dwa stradicki :)

Wszystko jest w temacie ;) na 1szej stronie :) generalnie w każdego Shimano pod stella da się wsadzić łożyska w wodzik , na worma , w knob czy pod szpule gdy go nie ma

• 1 miesiąc temu...