smokwelski Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 16 Vanquish C2000S. Parę gramów urwie się na wadze, polecam dla jeszcze lepszego efektu wymienić korbę na 16 Vanquish 2500. To byłby wartościowy upgrade, aczkolwiek za połowę ceny młynka... Niestety dołożenie nawet 10 łożysk nie zrobi z niego Twina czy Vanquisha. Korpus i przekładnia znaczą więcej niż łożska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Dzięki za odpowiedź ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Koledzy, łożysko do rolki jakich powinno być rozmiarów? Oddam kołowrotek do wymiany osobie która serwisuje kołowrotki, natomiast chciałbym wcześniej już zakupić owe łożysko. Dotyczy to Shimano Stradic CI4+ 2500 FB. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 ktos kto serwisuje kolowrotki powinien posiadac takie lozysko u siebie na serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Cześć!Czy może mi ktoś podać/potwierdzić rozmiar łożysk:- knob -> łożysko o rozmiarze 4x7x2.5- pod szpulą -> łożysko o rozmiarze 7x11x3Kołowrotek to Shimano Stradic Ci4+ 2500FB.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Cześć!Czy może mi ktoś podać/potwierdzić rozmiar łożysk: - knob -> łożysko o rozmiarze 4x7x2.5- pod szpulą -> łożysko o rozmiarze 7x11x3 Kołowrotek to Shimano Stradic Ci4+ 2500FB.PozdrawiamŁukaszPotwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Potwierdzam Dzięki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Cześć Pytanko Czy w Stradicu C3000 FL pod szpulka zamiast tulei podpasuje łożysko EZO łożysko 7x11x3 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekkk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 witam, posiadam kołowrotek Shimano Stradic CI4+ 4000 XG FB, szukalem i cos nie znalazlem o rozmiarach lozys ktore moglbym dolozyc, czy ktos moze pomoc ? niby sciagnalem schemat ale kurcze cos nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) witam, posiadam kołowrotek Shimano Stradic CI4+ 4000 XG FB, szukalem i cos nie znalazlem o rozmiarach lozys ktore moglbym dolozyc, czy ktos moze pomoc ? niby sciagnalem schemat ale kurcze cos nie znalazlem.Wg mnie te same co w pierwszym poście tematu. Bez różnicy czy 1000, czy 4000 Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek0158 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Może ktoś podpowiedzieć gdzie, w którym miejscu jest szóste łożysko w oryginalnym Stradicu Ci4+ 2500FB/HG ? W/g schematu naliczyłem 5. 2 pinion, 2 napęd piniona i jedno w knobie. W/g schematu w rolce kabłąka są 2 łożyska dystansowe, a to chyba coś innego ja kulkowe S A-RB. Kupiłem wczoraj w Moritz, patrzę na pudełku 6 S A-RB+1, a wg schematu naluczyłem 5. Może coś źle liczę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Mimo że w rolce jest to element zespolony to nie hesr błędem liczenie go jako łożysko. Jest tam SARB 4x7x2,5. Czyli faktycznie jest 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek0158 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Dziękuję. Teraz się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi