meme174 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Cześć Szukam szukam, mam pewne typy ale moze koledzy z forum pomogą Szukam okrąglaka - ktory pracował by optymalnie od 5 gram - woblery baryłki, crankbaity tylko i wyłącznie ( moze czasem jakies spinerbaity ). Multik bedzie pracował z kijem "nowoczesnym szklakem" o c.w. 5-21 i. Chciałbym używać całego zakresu Sęk w tym ze nie chce wydawać sporej kasy na to bo nie wiem czy bedzie czesto w użytku - moze koledzy podpowiedzą jakies typy okrągłych multikow ?:-) Od razu chciałbym zaznaczyć ze raczej nie interesują mnie modele niskoprofilowe - taki typ łowienia kojarzy mi sie z okragalkiem i chciałbym aby tak zostało :-) Co do wymagań Cena - czym niżej tym lepiej Przełożenie cos kiedy 5.0-5.6 : 1 czyli niskie Możliwość używania swobodnie lotnych przynęt od 5 gram Okrągłości Oczywisice używki wchodzą w grę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 A mi to od razu CC201 rqadziłeś jak pisałem o tanim - bierz CC51 cwaniaczku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Bo dla Ciebie cc201 jest tanie :D jak znajdziesz mi tanie cc51 to wezmę :-) tylko 51 czy moze 101 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Jak tani to Luna 103L, ale nie wiem, czy swobodnie obsłuży te 5g... Wątpię aby była tania alternatywa. No może SX1601. Ten będzie ok. do zakresu. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Może Abu Record RCN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 O abu zapomniałem Poki co mysle nad Calcutta xt 51Daiwa cv-(tu zależy jaka znajdę ) 103 lRecord rcnSx1601 Ciekaw jest czy cos sie znajdzie... :-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Pytanie, czy waga jest istotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) CC101 bez DCi nic lepszego nie znajdzieszmasz tutaj w fajnej cenie i z shallow spool coby te 5gr lepiej zamiatalohttp://www.ebay.ie/itm/Baitcasting-Reel-Shimano-CALCUTTA-CONQUEST-101-Left-Handed-YUMEYA-Custom-Spool-/291571580987 Edytowane 2 Grudnia 2016 przez didi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Krzysiek - nie, akurat przy takim łowieniu dla mnie waga jest dosyc obojętna Didi - pewnie do tego dojdzie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 O abu zapomniałem Poki co mysle nadCalcutta xt 51Daiwa cv-(tu zależy jaka znajdę ) 103 lRecord rcnSx1601 Ciekaw jest czy cos sie znajdzie... :-( Fakt CC101 będzie ok. Jest to jednak multik nudny, wszyscy go mieli, wiadomo o nim wszystko, rzadko się psuje. Słowem rynkowy standard... Jak ma być coś ekstra proponuję ABU Morrum SX 1601 ULTRA MAG FORELL. Kolejność słów przypadkowa. Trudno spotkać dwa egzemplarze w tym samym miejscu, świetna prezencja, zapewne kultowy, do szklaka jak znalazł. Opcja na fotkach - lepiej rzuca od Cardiff 51DC. Miałem równolegle dwa wspomniane robiąc test, Forell wypadł bardzo dobrze. Trudno będzie go kupić, wart zachodu. Foty w połowie galerii, link... http://www.andrzejstanek.pl/post/40 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Michale, polecił bym ci dobry zestaw (jest szklak, jest okrąglak) ale o oczko mocniejszy (a ja tak niedawno sprzedałem CC51, ABU1601C IAR oba z availami ) Edytowane 2 Grudnia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 ..."Fakt CC101 będzie ok. Jest to jednak multik nudny..." Andrzeju, jesteś niesamowity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 a tutaj w pelnym boju ,firma znana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Może Abu Record RCN? RCN to Record?Mam Record 41 i nie da rady 5 g. Może od 15 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 a tutaj w pelnym boju ,firma znana Wytrzymałem do 4'30" min, chyba tam nasi byli, tyle rzutów i zero. @BOB1 Robert - widać na filmie, nudny i nudy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Do tej pory, uważałem, zgodnie ze "złotą myślą" przekazaną w "Rejsie", że nudy to tylko w Polskim filmie?!A tak poza tematem. Co oni mają z tymi kamizelkami pneumatycznymi? regulamin ichniego związku wędkarskiego lub kodeks bushido im nakazuje noszenia tej uprzęży Tutaj to jeszcze rozumiem... rzeka, nurt. Ale oni to i nad stawem parkowym w tym paradują! Niby samuraje a zero polotu Edytowane 2 Grudnia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 samuraje to byly kiedys ,a teraz to ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 samuraje to byly kiedys ,a teraz to ...... Rude farbowane takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 CC101 bez DCi nic lepszego nie znajdzieszmasz tutaj w fajnej cenie i z shallow spool coby te 5gr lepiej zamiatalohttp://www.ebay.ie/itm/Baitcasting-Reel-Shimano-CALCUTTA-CONQUEST-101-Left-Handed-YUMEYA-Custom-Spool-/291571580987Okrąglak to taka kwintesencja casta "chyba"?Śliczny przygarnąłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Daiwa RINGA HL 103L SSS zdecydownie polecam .W praktyce 5 gramów + gumka już ładnie lata. Ps: Używam jej tylko ze szklakiem Megabass F6-69x Super Destroyer Edytowane 2 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 CC101 bez DCi nic lepszego nie znajdzieszmasz tutaj w fajnej cenie i z shallow spool coby te 5gr lepiej zamiatalohttp://www.ebay.ie/itm/Baitcasting-Reel-Shimano-CALCUTTA-CONQUEST-101-Left-Handed-YUMEYA-Custom-Spool-/291571580987Cóż, może to i nie jest spora kaska, ale Lunkę czy SX w świetnym stanie można w PL ustrzelić +/- dwa razy taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) luna czy sx spoko ale oba startuja od 8-10gr,no i mozliwosci dokupienia szpuli sie konczachociaz nie wiem czy do sx-a K.T.F ma w swojej ofercie? Edytowane 2 Grudnia 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Bierz nowe wypusty CC 101 albo Lin/Ryoga z tuning spool. Poczekaj, dołóż, nie kombinuj:). Albo czekaj na nowe wypusty w mniejszym wydaniu (kiedyś się doczekamy:)) Lunka103 jest fajna, nawet mniejsza ciut od Ryogi/Lina, ale ja bym preferowoł to co wyżej wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ryoga może i ogarnie 5g ale szkoda jej do takiego dłubania, to mocna maszyna to bardziej mocarnych zadań xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 luna czy sx spoko ale oba startuja od 8-10gr,no i mozliwosci dokupienia szpuli sie konczachociaz nie wiem czy do sx-a K.T.F ma w swojej ofercie?avail ma dwie płytsza 6,6 grama głębsza 6,7 grama , ZPI też ma tylko cena zabija http://www.plat.co.jp/english/ZPI/RCS/rcs.htm . Mam parę morrumków u mnie pracują praktycznie w podanym przez Michała zakresie. Dla zastosowań podanych na początku wątku używam 1601 mag ze szpulą avail i nowymi magnesami , 3601 też da radę z wymienioną szpulką i magnesami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi