wojciiech Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki. Dopiero dziś doczytałem, że chodzi o okonie na crankbaity. Z dwa razy w roku jestem nad jeziorem, w którym jest duuużo okonia, raczej średnich rozmiarów(15-32 cm). Lowimy je z kumplem na cast używając głownie woblerow. Przyznam, że do takiego łowienia trzymałbym sie z daleka od rounda, a jak już to tylko CC 51. CC 101 jest bardzo małe, ale to diabelnie mocny i dobry multiplikator na szczupaki, moim zdaniem nie ma sensu go adaptować do łowienia okoni. A tak poza tym to jeszcze lepiej aldebaran i szybki kijek 8 lb zamiast tego szklaka. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 ogolnie z samych zylek polecam sunline machine gun cast, nogales dead or alive z polskich dragon team dragon flex z hybryd yo zuri hybrid ja raczej trzymam sie linek(mono) przezroczystych ew.jasnozielonych oraz dobrych i tanich,to jesli chodzi o 2 pierwszereszty nie do konca znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki. Dopiero dziś doczytałem, że chodzi o okonie na crankbaity. Z dwa razy w roku jestem nad jeziorem, w którym jest duuużo okonia, raczej średnich rozmiarów(15-32 cm). Lowimy je z kumplem na cast używając głownie woblerow. Przyznam, że do takiego łowienia trzymałbym sie z daleka od rounda, a jak już to tylko CC 51. CC 101 jest bardzo małe, ale to diabelnie mocny i dobry multiplikator na szczupaki, moim zdaniem nie ma sensu go adaptować do łowienia okoni. A tak poza tym to jeszcze lepiej aldebaran i szybki kijek 8 lb zamiast tego szklaka. ;-)kiedyś tak łowiłem - szybki kij, szybki multik i crankbaity - nie moja bajka - wole mieć zestaw który będzie dopracowany pod konkretna metodę i tyle - a że round - takie moje urojenie Co do wyzszosci szybkiego kija 8 lb nad szklakiem - tu sie nie zgodzę trochę - szklak z 2 powodów - aby zminimalizować bicie przynęty w nadgarstku - bo np po 3-4 godzinach łowienia crankami miałem dosyć przy szybkim kiju - po drugie szklak z powodów amortyzacji i możliwości używania cięższego zestawu bez zagwostek czy ryby spadnie czy też nie Tutaj chyba wole zaufać reszcie świata gdzie pod takie przynęty używa sie kijów głęboko pracujących niż Poslkiej szkoły łowienia jak fasty i x-fasty - te zostawiam do gumowych animacji i jerkbaitów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 a taka np propozycje kijka walne,moze ktos to sobie czyta i sie pokusi:DOBYNS 704CB GLASSSSSSSS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mam używam szczerze polecam .CC 51 , TE 51 GT , 1601 C IAR multiki z szpulami avail i " szybkimi " łożyskami" to koszt 900-1000 sztuka WARTO . Natomiast 3601 C to koszt 400 zł i działa od 4 g komfortowo z standardowa szpula ( lotne przynęty ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jeszcze 101DC pierwsza wersja, przepiękny i da radę, miałem, ta maszynka normalnie pod pstrąga nawet podejdzie. Wykonanie jak Szwajcarsku zegarek. Jak ktoś ma niech pisze do mnie:). Wiem kto ma ale model 100 nowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mam 101DC od niedawna i czemu mam pisać do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Np jakbyś już nie chciał mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Jak można nie chcieć? Edytowane 4 Grudnia 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 a taka np propozycje kijka walne,moze ktos to sobie czyta i sie pokusi:DOBYNS 704CB GLASSSSSSSS! własnie... sporo słyszałem o tej marce - amerykanie też bardzo dobrze o niej sie wypowiadają, miałeś może ich kije ? Choć to nie moja liga bo wole drugą częsc świata ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 BOB - eee to jest druga generacja a ja pisałem o pierwszej, możesz sobie zatrzymać;p superowa ale mojego Lina BLACK i tak nie nie przebiła:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 mam CB765,dalekosiezna armata,pieknie posyla woblery o masie nawet 7gram,stworzony do dr oraz sdr-ow,bardzo lekki kijek jak na taka dlugosc,nie kleka pod nawet dosc sporymi sdr-ami,amortyzacja nawet niwielkiej ryby wrecz idealna,swietnie wykonany na dobrym-wysokim poziomie,cena nie zabija,z czystym sumieniem polecammodel o ktorym pisalem wczesniej niestety mialem tylko w rekach ale wiem ze bedzie idealny pod temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi