radosla Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 WitamJak w tytule przeszukałem net nie znalazłem ?źadnych opinii na temat tych długości. Patyk miałby wsp?łłpracować z SPRO RED ARC 1030przynęty Mepps aglia 4-5 wahadł?łwki 3-4. Łowię tylko z ł?łdki dotychczas łowiłem na kije 2,40 do 28 gr. z SPRO RED ARC 1030. Jednak?źe przy zało?źeniu czegoś cię?źszego komfort łowienia gwałtownie spada. Mo?źe szacowne grono koleg?łw poradzi coś innego?Oczywiście kij na szczupaki bo jedynie te ryby mo?źna w miarę regularnie łowić cały sezon oraz występują prawie wszędzie.Myślę ?źe kij r?łwnie?ź miałby pracować w leniwym trolu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 miałem takiego 2,10 do 40 gr.Da mnie raczej pod sandaczyka był, chocia?ź kilka szczupłych wyjął.Wyjąłem ponad metrowego sumka na ten patyk i muszę ci powiedzieć?źe moc ma du?źą. Blank jest taki ?źe supły mo?źesz wiązać i nic Je?źeli na szczupłe to doradzałbym raczej 2,40 lub 2,10 w mniejszej gramaturze.pozdr,Zh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Posiadam taki kij w długości 2,4m. W zasadzie u?źywam go tylko do trollingu za szczupłym SDR-ami do 15cm. Daje radę. Do spinningu go właściwie nie stosuję bo nie podoba mi się trochę to ugięcie od 3 przelotki licząc od szczytowej, ale zdarzyło mi się nim tez rzucać - ripper 15cm + gł?łwka 15-20g - szło jak po maśle Myślę, ?źe młynek będzie dobry, aczkolwiek jak zało?źysz coś większego/cię?źszego (np. Slammer 360 tak jak u mnie) to kijek r?łwnie?ź się nie pogniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 WhiteWillowDziękuję za odpowiedź. Mam pytanie jak patyk sprawuje się przy holu jak pracuje (czy przechodzi w parabolik - producent napisał ?źe tak właśnie się dzieje)Dla mnie bardzo istotna jest praca przy rybie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ale?ź proszę cię bardzo: Kij przechodzi bardzo szybko do takiego ugięcia i amortyzuje w 2/3 długości. W razie czego ma jeszcze bardzo du?źy zapas powera w dolniku, na tyle du?źy, ?źe ?źaden ze szczupak?łw z przedziału 60-80cm kt?łre wyjąłem tym kijkiem, nie był w stanie go wyczerpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Jeszcze raz Dziękuję Patyk wybrany. Mo?źe kiedyś będę m?łgł się odwdzięczyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Przepraszam ?źe odkopuję ale mam pytanie w sprawie kija. Jakiej długości ma dolnik? Pod koguty 10 - 20g lepiej ten do 40g czy do 25g?Mo?źe najwa?źniejsze czy on nada się pod koguty czy jest raczej szczupakowy kijek. Będzie łowione na niego z belly boat'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Dolnik mogę zmierzyć w swoim wieczorem i napiszę. Co do kogut?łw...nie łowię sandaczy, ale mam podejrzenia, ?źe kijek mo?źe być do agresywnego łowienia kogutami zbyt spolegliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 a właśnie co do wędki 10-25 jak się ma ,,spolegliwość i akcja og?łlnie do połowu sandacza, przykładowo na 15g jigi, oczywiście wiem ?źe kij to nie jest typowa sandacz?łwka, ale zaadaptowanie go do tego miało by jakikolwiek sens?I pytanie pomocnicze, jak się ma moc tego kija do holowania większej ryby, mogę sobie pozwolić na hol siłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 a właśnie co do wędki 10-25 jak się ma ,,spolegliwość i akcja og?łlnie do połowu sandacza, przykładowo na 15g jigi, oczywiście wiem ?źe kij to nie jest typowa sandacz?łwka, ale zaadaptowanie go do tego miało by jakikolwiek sens?I pytanie pomocnicze, jak się ma moc tego kija do holowania większej ryby, mogę sobie pozwolić na hol siłowy? Myślę, ?źe mo?źesz. Ja kt?łregoś razu łapiąc zaczep w szybkim trollingu kijem do 40g zawr?łciłem ł?łdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi