Skocz do zawartości

Różnice STRADIC Ci4+ 2500S - 2016 a STRADIC CI4+ 2500 FB

niko333

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić Stradica CI4 w rozmiarze 2500. Czy może wiecie jakie są różnice pomiędzy nimi - poza różnicą w wadze? Pozdrawiam

http://allegro.pl/shimano-stradic-ci4-2500s-new-2016-i6631746965.html

https://www.raven-fishing.pl/ko%C5%82owrotek-shimano-stradic-ci4-2500-fb/pl/product/34942/

Płytka szpula i mniejsza moc hamulca w droższym egzemplarzu. Niestety, póki co w Europie (przynajmniej tej Środkowej) nie są chyba powszechnie dostępne 2500S. Dlatego ja kupiłem C3000 u Mefiego, cena była dobra, jedynie wciąż nie jestem pewien, czy hamulec nie jest odrobinę za mocny :rolleyes: Ale sama płytka szpula kosztuje na razie 350 zł.

Ciekawostką jest, że do tego Stradica pasują też znacznie tańsze szpule, w tym płyciutkie...ale tylko w połączeniu z dodatkową pokręcajką :D

Edytowane przez cristovo

Płytka szpula i mniejsza moc hamulca w droższym egzemplarzu. Niestety, póki co w Europie nie są chyba powszechnie dostępne 2500S. Dlatego ja kupiłem C3000 u Mefiego, cena była dobra, jedynie wciąż nie jestem pewien, czy hamulec nie jest odrobinę za mocny :rolleyes: Ale sama płytka szpula kosztuje na razie 350 zł.

Ciekawostką jest, że do tego Stradica pasują też znacznie tańsze szpule, w tym płyciutkie...ale tylko w połączeniu z dodatkową pokręcajką :D

Ale dodatkowa płytka szpula nawet z pokręcajką pewnie będzie kosztowała połowę różnicy pomiędzy kołowrotkami.

Dodatkowa płytka szpula od innego modelu kosztuje 130 zł. Nie wiem, ile trzeba zapłacić za pokręcajkę. Kupując Stradica za około 700 zł (a nie 800), ma się całkiem fajny i niedrogi zestaw z dwoma szpulami.

Nikt nie zmusza do kupowania 2500S. Jak napisałem, zanabyłem u Mefisto C3000, do tego w cenie lepszej, niż zalinkowana z Raven....na 2500S mnie nie stać, ale jeśli ktoś ma fantazję :rolleyes: Podejrzewam, że to jakaś "polityka sprzedażowa" Shimano, nie jest przypadkiem, że nigdzie u nas tego 2500S nie można dostać w normalnych pieniądzach :D Ale zapewne za kilka miesięcy to się zmieni, chyba że do tego czasu dolar poszybuje do 8 złotych za sztukę :ph34r:

Edytowane przez cristovo

Dodatkowa płytka szpula od innego modelu kosztuje około 130 zł. Nie wiem, ile trzeba zapłacić za pokręcajkę. Kupując Stradica za około 700 zł (a nie 800), ma się całkiem fajny i niedrogi zestaw z dwoma szpulami.

Nikt nie zmusza do kupowania 2500S. Jak napisałem, zanabyłem u Mefisto C3000, do tego w cenie lepszej, niż zalinkowana z Raven....na 2500S mnie nie stać, ale jeśli ktoś ma fantazję :rolleyes: Podejrzewam, że to jakaś "polityka sprzedażowa" Shimano, nie jest przypadkiem, że nigdzie u nas tego 2500S nie można dostać w normalnych pieniądzach :D Ale zapewne za kilka miesięcy to się zmieni, chyba że do tego czasu dolar poszybuje do 8 złotych za sztukę  :ph34r:

"S" opłaca się kupić indywidualnie w Japonii. Jakby się udało bez "500+" to już byłaby bajka. Pewnie z podatkami i tak wyniósłby ok 1000 zł

"S" opłaca się kupić indywidualnie w Japonii. Jakby się udało bez "500+" to już byłaby bajka. Pewnie z podatkami i tak wyniósłby ok 1000 zł

To dobry kołowrotek, ale nie jest warto 1000 zł...okolice 700 to granica rozsądku, a lepiej taniej B)

Edytowane przez cristovo

Dzięki za info. W Ravenie  był w promocji coś ok 640 zł. A generalnie szukam czegoś poniżej 200 g. 

Jak już tak bardzo chcesz tego Stradica CI4+ to przynajmniej kup go w dobrej cenie  :)

http://www.mefistofishing.pl/shimano-stradic-ci4-2500-fb-new-2016-p-1613.html