Skocz do zawartości
  • 0

Oklejanie łodzi

pio76

Pytanie

Hej.

Oklejanie łodzi aluminiowej...porady i jakiś sprawdzony zakład w okolicy woj. lubelskiego ewentualnie mazowieckiego. Proszę o sprawdzone doświadczeniem porady i fachowców, którzy się w tym specjalizują. I może ktoś się orientuje ile w przybliżeniu mogłaby kosztować taka operacją na łódź alu 4.60m x 1.70m. Dzięki.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak patrzę na jedną i drugą stronę, to przy pierwszej projekty oklepane, w jednej tonacji, bez zachwytu. Druga firma to chyba tylko okleja bo projekty kiepskie na stronie, tak jak i jakość strony. Poszukaj w okolicy dobrej agencji reklamy, zrobią Ci indywidualny projekt, nie oklepany, a i okleją dobrze i dużo taniej niż firmy specjalizujące się w oklejaniu łodzi. Jeżeli agencja reklamy okleja samochody to łódkę wykleją wyśmienicie.

• Like 2

• 0

Cześć.

Szukam namiaru na kogoś kto okleja łódki folią.

Najlepiej okolice Wawy .

Dzięki

kazda firma oklejajaca auta zrobi ci projekt i oklei łódke  i to taniej niż specjalistyczna designerska firma wedkarska z prostej przyczyny bo jest wieksza konkurencja

materiały moim zdaniemsa te same

projekt co sobie wymarzysz i zdołasz opisac lub znaleźć w necie

poszukaj jak najblizej Ciebie żeby w wypadku reklamacji lub koniecznosci poprawek po uszkodzeniu na kamieniu czy gałęziach daleko nie jeździć na poprawki

• Like 1

• 0

Trochę nie sprecyzowałem co chcę ????.

Chodzi mi o gładką folię czarny mat ew imitacja carbon czarny mat bez żadnych fajerwerków "timów" itp.

Łódka Pegazus450 .

Witam, jak coś znajdziesz to daj jak możesz znać i namiar bo też mam pegazusa450.

Pozdrawiam

• 0

Witajcie,
reprezentuję firmę BLOKE Fishing.
Nie jest tak, że każdy sobie poradzi z łodzią, bo najzwyczajniej na świecie trzeba się na tym znać...

Nie jest też prawdą, że wszystkie materiały używane do oklejania samochodów nadają się do oklejania łodzi...

Nie jest też tak, że oklejenie i projekt na łódź to kosmiczne pieniądze...
Na naszej stronie nie umieszczamy wszystkich projektów z prostej przyczyny - Janusze biznesu kradną pomysły...
Zapraszam do kontaktu z nami pod e-mailem: marketing@bloke.pl

Pozdrawiam serdecznie wszystkich TEORETYKÓW :P

• 0

Nie znalazłem tematu a być może fajnie byłoby podzielić się makietami, które służą do projektu oklejenia łodzi najpopularniejszych jednostek. Szukałem w sieci, ale z marnym skutkiem, chciałbym sobie zrobić jakiś fajny projekt oklejenia Riverfoxa 420. Czy ktoś posiada i mógłby udostępnić makietę w vectorach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• 0

No nie. Ja do mojej łódki dostarczyłem do firmy formatki burty na których były dodatkowo oznaczone linie prowadzące,z których zostały wycięte naklejki. Mierzenie nie da rady. Rozmawiałem z chłopakiem co mi robił, to powiedział że praca z taką naklejką to bajka w porównaniu z ręcznymi pomiarami - sama się układa. I wyszło jak miało wyjść, a przy ręcznym pomiarze nie zawsze da się wywalczyć efekt - jak folia się nie naciągnie to kupa. Tu miał gotowe rozwinięcie. Więc warto popytać producenta.

• Like 1

• 0

No nie. Ja do mojej łódki dostarczyłem do firmy formatki burty na których były dodatkowo oznaczone linie prowadzące,z których zostały wycięte naklejki. Mierzenie nie da rady. Rozmawiałem z chłopakiem co mi robił, to powiedział że praca z taką naklejką to bajka w porównaniu z ręcznymi pomiarami - sama się układa. I wyszło jak miało wyjść, a przy ręcznym pomiarze nie zawsze da się wywalczyć efekt - jak folia się nie naciągnie to kupa. Tu miał gotowe rozwinięcie. Więc warto popytać producenta.

Zgadza się. Tak to powinno wyglądać, makieta i na niej projekt, dodatkowo można zrobić mockup ze zdjęciem łodzi ma wodzie, wiadomo wtedy co jest widoczne na naklejce a co nie.

Dostałem makietę od producenta ale w pliku cdr w starej wersji, illustrator tego nie otworzy, conversja online do pdf też sobie z tym nie radzi. Poratuje ktoś? Potrzebuję zapisać cdr do pdf.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro