TomCast Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 To tą sprawę mamy już rozwiązaną, pozostaje kwestia kijka,8 czy 9? I chyba 9` wystarczy? Chyba sam już sobie odpowiem. Linki 40+ są tylko do #9 wiec kijek musi być klasy 8 Dedukcja niczym u Sherlocka Holmesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 To tą sprawę mamy już rozwiązaną, pozostaje kwestia kijka,8 czy 9? I chyba 9` wystarczy? Chyba sam już sobie odpowiem. Linki 40+ są tylko do #9 wiec kijek musi być klasy 8 Dedukcja niczym u Sherlocka Holmesa Tu masz przyklad wedki: 9' #8-9 : http://www.tacklebargains.co.uk/acatalog/copy_of_Airflo_Blue _Tooth_Nano_Series_4pc_Fly_Rod.html Z linka to juz sam zobaczysz. Jesli glowica bedzie dla ciebie ciut za dluga to smialo mozna obcinac. Muchy na szczupaka, nawet te z syntetykow sa dosc ciezkie i wedka bedzie sie ladowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Z tym cięciem bym się wstrzymał i kupił 40+, ale w wersji cold salt water. Głowica jest mega krótka - ma 9 metrów, zwarta. Kupujesz w klasie wędki i jesteś w domu. Każdy kurczak na tym fruwa, każdy. Występuje jako intermedium i 7 stopień, polecam inter do normalnego łowienia, 7 stopień na rzeki, na duże banie.Zdecydowanie najlepsza linka do tego typu zadań, w relacji do ceny jaką do tej pory miałem w rękach. Dodatkowo jest na tyle powerna, ze można spokojnie rwać 0,60 na niej i nie trzeszczy, pod warunkiem posiadania dobrych łączników oczywiście - tu polecam oferowane przez Rio, do głowic i linek speym o wytrzymałości 50lb... Co do kija - brałbym #9, bez zastanawiania się, będzie najbardziej uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 @standerus, Ukrywasz, ukrywasz te linki Trzeba bedzie zamowic, jeszcze gdzies znalazlem WF9 za 20 funciakow. Ciekawe ile ich maja na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ja z miejsca bym dwie - trzy #8 i jedną - dwie #9 dla znajomych kupił.Naprawdę - z czystym sercem moge je każdemu polecić do łowienia szczupaków. Drugi sezon na Wiślanym piachu i ciągle jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Czyli do tego kijka z linku Bujo ta Airflo 40+ Cold Saltwater WF9 Intermediate Clear linka będzie w sam raz To mnie cieszy. Będę miał fajny komplet, jeszcze tylko te łączniki do całości i mogę ruszać na kaczodziobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxuss Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Co do sznura nosiłem się z zakupem guideline pike series. Nie wiem czy słabo i za krótko szukam airflo 40+, ale jakoś nie widzę ich w polskich sklepach. Co do kursu, z pewnością dużo by mi dał, ale po pierwsze primo z wolnymi weekendami słabo (szkoła+praca w soboty), drugie primo duże obciążenie dla budżetu jak na 2 dni . Na razie spróbuje własnych sił, może uda się odświeżyć kontakty z kolegami po kiju z Jaworzna to pomogą mi przy double haul. Jeżeli nie będzie postępów wybiorę się na kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Co do sznura nosiłem się z zakupem guideline pike series. Nie wiem czy słabo i za krótko szukam airflo 40+, ale jakoś nie widzę ich w polskich sklepach. Co do kursu, z pewnością dużo by mi dał, ale po pierwsze primo z wolnymi weekendami słabo (szkoła+praca w soboty), drugie primo duże obciążenie dla budżetu jak na 2 dni . Na razie spróbuje własnych sił, może uda się odświeżyć kontakty z kolegami po kiju z Jaworzna to pomogą mi przy double haul. Jeżeli nie będzie postępów wybiorę się na kurs. Bo my tacy swiatowi tu jestesmy: Londyn, Paris, New York :D Gadamy caly czas o linkach z UK. Guideline Pike series jest bardzo dobra. Przy rzutach pamietaj o pracy calym cialem. W jednym z wywiadow Mr. Rajeff ( ten od Loomisa, z cala taczka medali z roznych mistrzostw w rzucaniu muchowka) mowil nawet o wizytach w silowni aby poprawic szybkosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ja jeszcze muszę pomyśleć o koszu na sznur, bo na moim jeziorku jest dużo roślinności i nie da się położyć linki pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Wiadro z castoramy - duże, kładziesz pod nogami i wybierasz w to linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Kuba i do tego jakiegoś tragarza żeby to za mną nosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Przeta nie mówię że masz tam wody nalać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Hmmm ja już sensacje wzbudzam sama muchówka, a jak jeszcze sobie wiaderko postawie to już mnie normalnie w Teleexpressie pokażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Weź dwuręczną, kasuj za bilety <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Kuba widaro na linkę stosuje z castoramy tylko jak na zlot jedzie to karkówkę w nim przywozi .Wiadro ma ruch w interesie przez cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Multitool pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxuss Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Wracając do kołowrotków, mam pewien problem scierra ic3 występuje tylko w rozmiarach 5/6 i 7/8 (chyba, że nieudolnie szukałem), greys grxi nie znalazłem w żadnym sklepie ( w jednym kiedyś je mieli, ale jak na razie towaru brak, napisałem maila czekam na odpowiedź), vision koma z dodatkową szpulą wychodzi z deczka drogo jak na moje zdolności finansowe (szkoda mi wydać tyle pieniędzy na kołowrotek). Znalazłem 2 kręcioły na necie (linki poniżej) co o nich sądzicie koledzy? Pozdrawiam, Wojtek. Aha kręcioł ma być do wędki klasy 9, najprawdopodobniej CD ICT zbrojona w fc. http://www.kogutomania.pl/taimen-titan-grey-p-17271.html http://www.sansport.pl/index.php?main_page=product_info& cPath=25_27&products_id=247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ten taimen wygląda nie głupio. Jesli zas chodzi o greys to tu masz link do ebay: http://cgi.ebay.com/Greys-GRXI-Fly-Fishing-Reel-7-8-/1207176 87622?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1b55bb46 Kiedyś widziałem w jakimś polskim sklepie chyba u Gawlika, ale teraz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Hmm, to tak trochę jakby super wypasione subaru imprezę postawić na najtańszych oponach z hipermarketu, bo nie starczyło kasy?Do wędki #9 wystarczy kołowrotek #8, szczególnie do ict, to lekki kijek jest. http://www.fishingmegastore.com/wychwood-truefly-sla-reel~60 89.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxuss Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Nie chodzi o to, że nie starczyło kasy, po prostu szkoda mi wydać tyle na kręcioł, który 100% swoich możliwości pokaże na 1% wypraw (w sumie przy holu dużych ryb, których pewnie dużo nie złowię - z natury jestem pesymistą). Jeżeli kołowrotek 7/8 na pewno wystarczy do tego kija to kupił bym scierre. Dostałem maila ze sklepu, że jest Greys GRXi 9/11 za 448 zł. W sumie sam nie wiem co robić (zakupy za granicą raczej odpadają - chyba, że ktoś mi łopatologicznie wyłoży całą procedurę) koledzy HELP ME PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Proste pytanie - co zamierzasz tym łowić?W jakich warunkach?Co jeśli jednak kiedyś ci siadzie piękna ryba - zostaniesz z kocią paszczą?jakby co to w najblizszym czasie może będę cały set gonił do ludzi, po pieniądzach, w zależności od tego ile kapitało zbiorę na nowy zestaw, który mam na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxuss Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 1. Szczupaki;2. Głownie zbiornik Dziećkowice z łodzi, dodatkowo mniejsze akweny (raczej woda stała) z brzegu;3. Taką ewentualność też biorę pod uwagę, ale nie oszukujmy się, że w naszych warunkach nie ma ich zbyt wiele. Dodatkowo jeżeli kołowrotek za 300 jest kiczem to nie wiem co ja robiłem przez większą część mojej wędkarskiej `kariery` (może się mylę, ale uważam, że jest to prostsza konstrukcja od klasycznego kołowrotka i za te pieniądze nawet przy dużej rybie powinna działać bez zarzutu);4. Wstępnie mogę wyrazić zainteresowanie w zależności ile to w najbliższym czasie potrwa i jaka będzie cena tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi