awid Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam koleg?łw.Mam pytanie czy w nowym kołowrotku te wszystkie tryby muszą się do siebie dotrzec czy ju?ź wszystko jest dotarte tzn. czy po jakimś czasie zmieni się praca. I jeszcze jedno czy na korbce ruszając ją w poziomie powinien być luz na kole zębatym (talerzu) czy raczej nie i czy to ma wpływ na pracę kołowrotka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 No, jak w ka?źdym urządzeniu, trochę się będą docierać, a luz wzdłu?źny na korbie być powinien ale im mniejszy tym lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awid Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 a ja ten luz całkiem zlikwidowałe to źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awid Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 zlikwidowałem go bo gdzieś przeczytałem ?źe jak jest to podczas obcią?źenia słychać przekładnie, Jka z luzem kręcił się na 100 to bez jest 99,99, Czy mo?źe coś się uszkodzić bez tego luzu wzdłu?źnego?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Gdybyś całkiem zlikwidował, to byś korbą nie obr?łcił... Tak na zdrowy rozum, to najprawdopodobniej doprowadziłeś go do owego minimum... Jeśli na dodatek przyzwoicie Pan usmarował interesik, to nie powinno się nic dziać złego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 W myśl sł?łw serwisanta Pana Wojciecha Grzeszczaka luzu ma tyle być aby się tylko smar zmieścił.I Pan Tomasz dobrze prawi jak się udało ?źe bez opor?łw kręci smarowidło jest to lepiej być nie mo?źe dla kręćka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi