Skocz do zawartości

Blank pod duże gumy

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to jeden z nielicznych blanków, którym można to zrobić bez krzywdy. Dużo mięcha, duża średnica z małą zbieżnością.

Cześć. Bartek a ważyłeś może ten blank Phenix M1 po cięciu do 7 stóp? Mógłbyś podac jego masę? Rozumiem, że ten fajny blank to MXUR80MH-B? Dziękuje.

Edytowane przez Robson1981

Przychodzą mi do głowy dwa blanki trzyczęściowe StCroix: 4T76HF3 oraz 2SW76HF3. Wybrałbym pewnie ten z SCII zakładając, że niski moduł będzie łagodniejszy, cieplejszy no i tańszy;)

Problem jest w tym, ze nikt nie oblowil tych blankow, ewentualnie nie chce sie pochwalic ;) 

Tez chodza mi po glowie...

Miałem kiedyś spina na blanku Tidemastera 76MF3 (kupiony od Yglo, po skrobaniu z oryginalnego lakieru). Straszna armata. Mega szczytowy blank. Dla mnie taka pancerna sandaczowka do główek 40-50g + guma.

Dokładnie to był model 2SW76MF3. Przynajmniej takie naklejkę dostałem od Zbyszka ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Miałem kiedyś spina na blanku Tidemastera 76MF3 (kupiony od Yglo, po skrobaniu z oryginalnego lakieru). Straszna armata. Mega szczytowy blank. Dla mnie taka pancerna sandaczowka do główek 40-50g + guma.

Dokładnie to był model 2SW76MF3. Przynajmniej takie naklejkę dostałem od Zbyszka ;)

Mam taką nówkę sztukę. Fabrycznie zbrojony cast. Piękna bestia jest :)

wieksza część swiata wychodzi z takiego założenia, czy w gt poppingu czy w kijąch szczupakowych , czy muskie, przy rzucie dużą ciężką przynętą kij powyżej 8 stóp  to podstawa.  

po za tym to one są długie tyko przy wymachu,dziś to pokazałem Andrzejowi, w tych wszystki patykach robi się długie dolniki, po 40-45cm + długie fore (za które czesto trzymamy po paru godzinach machania) , i sumarycznie wychodzi nam robocza cześć kij a jak w klasycznej  jerkówce  7'1''-6'8''. Co działa tylko na plus bo chyba wszyscy wiemy jak komfortowe jest machanie kijem w 2ch lub 3ch na łodzi z 50cm przyponem i 20cm przynętą...

A dł transportowa ?

Fajna alternatywa dla jednoskładów 2,4 i nie ma przesztywnień na części roboczej tylko łączenie za dolnikiem, trochę ten górny 300gram przeraża...a słabszy do 200 ma 2,6m nie wiem czy ciut nie przy długo, może jakby ciapnąć?  :rolleyes:

Edytowane przez Tomek88

niestety w jednoskładzie, zastanawia mnie dlaczego tak wielu producentów blanków unika blanków dwuczęściowych, przecież nic powyżej 8 stóp nie zostanie zabrane do żadnego samolotu rejsowego, chyba że jednoczęściowe 9 stopowe  tylko dla posiadaczy własnych avionetek czy tez małych odrzutowców

Woziłem Wizzair' em tuby 240cm ale to i mordega i ryzyko, bo tuby blokują się na taśmociągach.

Skoro samolot to musi być kompromis i zgoda na przekrecajace się złacza przy ciężkim łowieniu. Dwuskłady to tez oddzielny bagaż sportowy, teraz do ciężkiego łowienia mam te travele

http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Meeresruten-Salzwasser-Reiserutenblanks-B-SWT/

maja moc, pracują głęboko, nie sa urazowe co w podróży jest ważne....

• Like 1

a którą wersje z tych 3-częsciowych masz/miałeś? mnie interesowałaby ta 60-180g, ile realnie tym się rzuci?

na stronie http://www.rainshadowrodblanks.com/product-line/rx6eglass-travel/ podają ze te blanki mają dużo niższe cw max 56g (2oz)

Edytowane przez wuran

teraz do ciężkiego łowienia mam te travele

http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Meeresruten-Salzwasser-Reiserutenblanks-B-SWT/

maja moc, pracują głęboko, nie sa urazowe co w podróży jest ważne....

Oooo zaciekawiles mnie ;) Szkoda ze nie sa deko dluzsze.