BB Custom Rods Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Przychodzą mi do głowy dwa blanki trzyczęściowe StCroix: 4T76HF3 oraz 2SW76HF3. Wybrałbym pewnie ten z SCII zakładając, że niski moduł będzie łagodniejszy, cieplejszy no i tańszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Jest to jeden z nielicznych blanków, którym można to zrobić bez krzywdy. Dużo mięcha, duża średnica z małą zbieżnością. Cześć. Bartek a ważyłeś może ten blank Phenix M1 po cięciu do 7 stóp? Mógłbyś podac jego masę? Rozumiem, że ten fajny blank to MXUR80MH-B? Dziękuje. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Robson1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Przychodzą mi do głowy dwa blanki trzyczęściowe StCroix: 4T76HF3 oraz 2SW76HF3. Wybrałbym pewnie ten z SCII zakładając, że niski moduł będzie łagodniejszy, cieplejszy no i tańszy;) Problem jest w tym, ze nikt nie oblowil tych blankow, ewentualnie nie chce sie pochwalic Tez chodza mi po glowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 2s70hf2 użytkuje ja od zeszłego roku.... Zbudowany na Szwecje... Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Miałem kiedyś spina na blanku Tidemastera 76MF3 (kupiony od Yglo, po skrobaniu z oryginalnego lakieru). Straszna armata. Mega szczytowy blank. Dla mnie taka pancerna sandaczowka do główek 40-50g + guma. Dokładnie to był model 2SW76MF3. Przynajmniej takie naklejkę dostałem od Zbyszka Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Miałem kiedyś spina na blanku Tidemastera 76MF3 (kupiony od Yglo, po skrobaniu z oryginalnego lakieru). Straszna armata. Mega szczytowy blank. Dla mnie taka pancerna sandaczowka do główek 40-50g + guma. Dokładnie to był model 2SW76MF3. Przynajmniej takie naklejkę dostałem od Zbyszka Mam taką nówkę sztukę. Fabrycznie zbrojony cast. Piękna bestia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 wieksza część swiata wychodzi z takiego założenia, czy w gt poppingu czy w kijąch szczupakowych , czy muskie, przy rzucie dużą ciężką przynętą kij powyżej 8 stóp to podstawa. po za tym to one są długie tyko przy wymachu,dziś to pokazałem Andrzejowi, w tych wszystki patykach robi się długie dolniki, po 40-45cm + długie fore (za które czesto trzymamy po paru godzinach machania) , i sumarycznie wychodzi nam robocza cześć kij a jak w klasycznej jerkówce 7'1''-6'8''. Co działa tylko na plus bo chyba wszyscy wiemy jak komfortowe jest machanie kijem w 2ch lub 3ch na łodzi z 50cm przyponem i 20cm przynętą... A dł transportowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wszystko co ma zlacze jest travelem http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-Golianos-Swimbait-GOSB/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 ten GOSP wygląda ciekawie, dzielony 70/170 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 70/170... ? Tak wynika z opisu na stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) to info znalazłem tutaj, gostek jak widać robi wędki z tych blanków a nie sądzę, żeby coś kombinował z długością a takie tu podaje http://www.ruten-unikate.de/ruten/golianos-jerk Edytowane 12 Stycznia 2017 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Panowie z obu opisów wynika, że blank ma krótką część z rękojeścią i długą część roboczą... "...lange Spitze, kurzes Handteil..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 z długości transportowej wynika że jak jest 170 cm, to dolna cześć nie dłuższa niż 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Fajna alternatywa dla jednoskładów 2,4 i nie ma przesztywnień na części roboczej tylko łączenie za dolnikiem, trochę ten górny 300gram przeraża...a słabszy do 200 ma 2,6m nie wiem czy ciut nie przy długo, może jakby ciapnąć? Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) A dł transportowa ? no tu jest dramacik a propos tych blanków z cmw interesujące, kto pierwszy testuje ? pewnie ten lżejszy model Edytowane 12 Stycznia 2017 przez antilag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 ja dopiero koło marca kwietnia może zamówie taki lub podobny blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Batson w srii REV ma dwa modele swimbaitów : http://www.rainshadowrodblanks.com/product-line/rev-multipurpose-swimbait/ jest i video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Batson w srii REV ma dwa modele swimbaitów : http://www.rainshadowrodblanks.com/product-line/rev-multipurpose-swimbait/niestety w jednoskładzie, zastanawia mnie dlaczego tak wielu producentów blanków unika blanków dwuczęściowych, przecież nic powyżej 8 stóp nie zostanie zabrane do żadnego samolotu rejsowego, chyba że jednoczęściowe 9 stopowe tylko dla posiadaczy własnych avionetek czy tez małych odrzutowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Woziłem Wizzair' em tuby 240cm ale to i mordega i ryzyko, bo tuby blokują się na taśmociągach.Skoro samolot to musi być kompromis i zgoda na przekrecajace się złacza przy ciężkim łowieniu. Dwuskłady to tez oddzielny bagaż sportowy, teraz do ciężkiego łowienia mam te travelehttp://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Meeresruten-Salzwasser-Reiserutenblanks-B-SWT/ maja moc, pracują głęboko, nie sa urazowe co w podróży jest ważne.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) a którą wersje z tych 3-częsciowych masz/miałeś? mnie interesowałaby ta 60-180g, ile realnie tym się rzuci?na stronie http://www.rainshadowrodblanks.com/product-line/rx6eglass-travel/ podają ze te blanki mają dużo niższe cw max 56g (2oz) Edytowane 13 Stycznia 2017 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Mam M ke i MH, lżejszy robi do 80g cięższy do 120g, ale to RX6 i szkło wiec nie sa zbyt "czułe"... ale można latac z jedna torba gdzie i ubrania i wedki i podło z przynętami,Najtwardszy jest H, najbardziej jerkowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 A są jakieś dłuższe travele ,takie 2,40 ? Bo nie ukrywam,że przydałby mi się taki w arsenale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 http://rodmas.pl/?page_id=58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Noo ten RTX to już konkretna armata(waga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 teraz do ciężkiego łowienia mam te travelehttp://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Meeresruten-Salzwasser-Reiserutenblanks-B-SWT/ maja moc, pracują głęboko, nie sa urazowe co w podróży jest ważne.... Oooo zaciekawiles mnie Szkoda ze nie sa deko dluzsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi