yglo Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Warto pogadac z Tomkiem z Art Rodu, powie ile realnie ten blank pod castem da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zapytam bo wygląda sympatycznie w tym kolorze zwłaszcza ..Ale myślę że za wiele zapasu mocy nie posiada no chyba że by się ciachneło kawałek szczytu ...Jeszcze mam pytanko bo usłyszałem że w caście kij powyżej 240 to już słaba dynamika rzutu i w efekcie zamiast długich rzutów skraca się ten dystans..Większość kijów jakie posiadam maja po198 i tam mam uczucie przy rzucaniu dużą guma że brakuje mu tych centymetrów ...Jedyne dłuższe kije jakie mam to do cw 35gr max , wiec nie wiem jak jest z kijami pod duże krokodyle bo może okazać się że ten kij 250-270cm szybciej będzie męczył fizycznie, a da inny efekt o zamierzonego ..Jest czas to można lepiej się doradzić kupić bądź zrobić coś co potem nie będzie leżakowało na strychu bo się okaże że jest niewypałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Dopytam tylko: po co wychodzic w dlugosci ponad 8' ? Bedziesz chodzil za lososiami ? http://www.art-rod.com/blanki/lamiglas/10-g-1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Jedyne sensowne wytłumaczenie (sam łowie na kije ka240-260cm z łodzi) to komfort i bezpieczeństwo podczas rzutu,używam 80cm przyponu + 30cm przynenty z ogonem,dodatkowo fajnie jest robić długie pociągnięcia z kija,no i szatańskie zacięcie wychodzi na mocnym długim badylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Dopytam tylko: po co wychodzic w dlugosci ponad 8' ? Bedziesz chodzil za lososiami ? http://www.art-rod.com/blanki/lamiglas/10-g-1000z tego co kojarzę to z serii G 1000 to juz tylko zostało kilka modeli dłuższych dwu częściowych, reszty nie produkują , ale najlepiej to po info do Tomka z Art-Rodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Dopytam tylko: po co wychodzic w dlugosci ponad 8' ? Bedziesz chodzil za lososiami ? http://www.art-rod.com/blanki/lamiglas/10-g-1000 GLB1082MH ten blank jak by celował w moje potrzeby:) Ale to już chyba kawałek grubej pały rodem do połowu musky:)...Potrzebuje czegoś żeby mocno pizgnąc dużą guma w jezioro bo będę łowił tym na jesień na dużych głębokościach, a i z brzegu się przyda do dużych wabików , ...Znalazłem też blanki sumowe rodem z Krakowa i o ile wagowo będą zbliżone do tych tradycyjnych blanków to mocno się nad nimi zastanowię .Smukłe blanki o grubej ściance , cienkim szczycie, mocno spolegliwe .Tylko że tam akcja jest chyba moderte i może kluskowato się zachowywać ..Lubie tego typu blanki nawet jeśli moc jest przesadzona (przyda się i na sumy) są warte swojej ceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Cześć. Miałbym pytanie, ma ktoś z okolic Kraków-Katowice kijek ukręcony na m1 swimbait 25 lb albo inshore 25lb, najlepiej niecięty? Podjechałbym pomacać jeśli to nie problem. Edytowane 14 Lipca 2017 przez sneyks123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Teraz ja troche odkopię temat:Poszukuję blanku spinningowego dwuczęściowego najlepiej 2,13 cm pod szczupaki.Przynęty to w 90% duże gumy 15-19 cm (30-45 gr) na główkach (7-15 gr). czyli najlepiej max 55-60 gr.Chodzi też przy tym, aby nie był "pałowaty" i za bardzo nie gubił ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Panowie, poszukuje blanku o parametrach M1 Swimbait, czyli blank ogarniający komfortowo jerki i gumy w przedziale 40-130g. Długość max 7 stop. I teraz najlepsze - blank koniecznie w 2 kawałkach. Prosiłbym o propozycje sprawdzonych opcji. Moze coś z StC lub Talona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A może mhx l905-2? Trochę dłuższy niż szukasz... Ale powinien sobie poradzić... Ewentualnie L904-2 po docięciu.... Ja mam 904-2 bez cięcia tyle nie pociągnie... Ale bardzo przyjemna wędka. Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A czemu długość 7' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To ja się podłączę pod wątek. Też szukam blanku pod gumy 50-130 gr 8,6 stopy w dwóch kawałkach. Jeżeli ktoś, coś, kiedyś to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) A czemu długość 7' ? Bo przy mojej "technice" prowadzenia jerkow taka długość najbardziej mi pasuje (w takiej długości mam tez Swimbaita). Prowadzę jerki szczytówka w dół i kije dłuższe niż 210cm przeszkadzają mi, bo wale szczytówka w powierzchnie wody. Stad 200, max 210cm jest najlepsze. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 ten może być za twardy:http://www.mudhole.com/2C70HF2 a ten będzie jak znalazł, tyle ze 3 pc i ze szkłem, i ciezki, i "zamulony" a jednak do zakochania SWT70H3 : http://www.anglersworkshop.com/RX6/Rainshadow-RX6-E-Glass-Travel-Saltwater-and-Multi-Purpose-3-Piece-Blanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 poszukaj z fishing art z serii catfish mialem w rekach 30lb i jest eksrtra zresztą podjedz do Bartka daleko nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Krakowskie catfish-e... w dwuskładzie długie, krótkie asymetryki i jednoskłady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 poszukaj z fishing art z serii catfish mialem w rekach 30lb i jest eksrtra zresztą podjedz do Bartka daleko nie masz.Z Bartkiem widzę się co kilka dni, wiec pełna ofertę FA znam. Catfish o takich parametrach i w tej długości nie występuje w 2 kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 WitamBędę szukał blanku do budowy kija do przynęt jak w temacie. Cel to głównie sandacze i ew. szczupaki w jeziorze. Coś lżejszego mam- NFC-REV4. Nie chcę, żeby kije się dublowały. Może być jednoskład, dł. ok. 2 m, raczej pod korbę. Kij ma obsługiwać gumy 10-15 cm, a to już czasami ze 25 g na główkach 12-20 g, czyli już jest czym rzucić. Macie jakieś sugestie i wypróbowane przez siebie blanki?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Gawas, suzuki, phenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Gawas, suzuki, phenixXzoga,Lemax ???? Edytowane 3 Września 2017 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Xzoga,Lemax O właśnie zapomniałem dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) lamiglas im7 pro 844http://www.art-rod.com/blanki/lamiglas/7-im700-pro-graphite Edytowane 3 Września 2017 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Firmy produkujace blanki znam ;-)Chodzi mi o konkretne modele spełniajace podane kryteria...Model Lami ma dobry opis na stronie. Ma ktoś wędkę na tym blanku? Edytowane 3 Września 2017 przez Bobby0404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 ja mam , i dlatego zasugerowałem Tobie ten blank w podanych gramaturach się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Jeżeli ktoś się nie boi dłuższych kijków i szuka blanku pod średnie jerki, duże gumy i wahadła - to pokażę jak zachowują się dwa z nich.XZOGA S-GR 8,6" 25lb i ST.CROIX AVID 8.6" 25lb grubość ścianek ugięcie pod własnym ciężarem ugięcie pod ciężarem 510gr AVID XZOGA i oba razem XZOGA jest sztywniejsza( u góry) Edytowane 4 Września 2017 przez miramar69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi