Bobby0404 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 ja mam , i dlatego zasugerowałem Tobie ten blank w podanych gramaturach się sprawdziSuper. Nie klęknie pod gumą 25g + 20g ołowiu? Od jakiej masy z dołu zaczyna "gadać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 ten lami jest uzupełnieniem modelu słabszego , dawałem najciężej kopyto- 5 relaxa i 20gr ołowiu i było ok , czyli coś pod 40grnajlżej 11cm guma lunkera i 10gr, i tzw opad sygnalizował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 ten lami jest uzupełnieniem modelu słabszego , dawałem najciężej kopyto- 5 relaxa i 20gr ołowiu i było ok , czyli coś pod 40grnajlżej 11cm guma lunkera i 10gr, i tzw opad sygnalizowałCzyli to by było z grubsza to, o co by mi chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Ten jest znakomity 4C68MHF Bass - Jig-N-Worm TBC68MHF 6'8" MH FAST 12-20 lb 3/8-1 oz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą. Edytowane 6 Września 2017 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą. Za te pieniądze to seryjna wędkę Savage Gear XLNT2 i jeszcze na przynęty sporo zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą.Blank Phenix x13, spełni w 100% twoje oczekiwania. Przekracza twój budżet raptem o 27 pln, warto dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Za te pieniądze to seryjna wędkę Savage Gear XLNT2 i jeszcze na przynęty sporo zostanie .Którą wersję XLNT2: 20-60 czy 30-80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Wybor firmowych swimbaitrodow jest spory, przesylka tez nie zabija bo to 15eur DHLem. https://www.angel-domaene.de/fishing-rods/swimbaitrods---8_960.html#page=1&perpage_selector=24&display_selector=0&products_sorter=0&specialsOnly=0&minimumPrice=49&maximumPrice=200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Wybor firmowych swimbaitrodow jest spory, przesylka tez nie zabija bo to 15eur DHLem. https://www.angel-domaene.de/fishing-rods/swimbaitrods---8_960.html#page=1&perpage_selector=24&display_selector=0&products_sorter=0&specialsOnly=0&minimumPrice=49&maximumPrice=200Tylko które z nich zdatne są do średnio-ciężkiego łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dla mnie srednie jest od 60g do powiedzmy 120g, ciezkie powyzej a max 200g. Nie wiem jak dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachuc Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Witam, proszę o poradę.. jaki blank wybrać TBC73XHF czy TBC710HF? zgłupiałem.. wszyscy piszą, zę St.Croix'y są niepoprawnie opisane a propo ciężaru przynęt... aczkolwiek pojawiają się opinie, iż nowsze modele są opisane dokładniej.... pierwsza sztuka jest opisana jako do max 2.5 uncji.. druga do 4..... moje przynęty ważą od 50 do 110 gram..... (jerki, sg swimbaity, ew. duże gumy) co wybrać???????? uwagi mile widziane... nie mam możliwości sprawdzić tych kijków organoleptycznie... ktoś kiedyś używał????? Edytowane 29 Września 2017 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Oba blanki są z serii Tournament Bass i są opisane adekwatnie do techniki łowienia do jakiej są stworzone. TBC73XHF to Big Jig czyli do łowienia jigami dlatego tylko 2,5 oz bo tle poprawnie podbija. Ma bardzo nieustępliwy dolnik. Rzutowo podobnie do TBC710HF ale ten pracuje głębiej i tego bym na Twoim miejscu wybrał( ja tak zrobiłem, miałem Big Jiga) http://jerkbait.pl/topic/8334-blank-pod-duże-gumy/?p=2110704 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachuc Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Spoko, dzieki za odpowiedź.... kwestia tylko czy da radę w miarę wygodnie prowadzić tym kijem (TBC710HF) twarde swimbaity (niby jest do nich dedykowany... ale dłuugi) typu 4play hering .. 19 czy tam 25 cm.... ? a nie będzie to taki mega sztywniak???? czesto używam też tych 4play'ow 19 cm = ważą okolo 52g... niedawno zdobyłem te po 25cm.... ważą 107 g i jest spora chęć na ich użycie xd da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Którą wersję XLNT2: 20-60 czy 30-80?Zależy, jakimi przynętami łowisz. To dobrze opisane wędki, moim skromnym zdaniem i za te pieniądze naprawdę OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Czy ktoś poleci blank (ew. gotowy kij) pod spina który obsłuży jerki i duże gumy w przedziale 80-150 gr, Długość 180-200cm. Wiem, że cast byłby lepszy ale to musi być spin. Budżet powiedzmy ...do 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Szukam jakiegoś info na temat blanku NFC 768-1 12-25lb,1/2-3ozMa ktoś może?Macał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Są dwa takie blanki SM i IM.Ale żadnego nie macałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Są dwa takie blanki SM i IM.Ale żadnego nie macałem.IM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czy ktoś z Kolegów łowiących ciężko - używa takiego wspomagania? http://youtu.be/lHe7wD9gxdg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 To juz prawie kalach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 To chyba do wertykala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Nie tylko do wertykala : JigRipper by Outdoor Grips LLC: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Jak dla mnie nie niezbyt to poręczne.Trzymanie wędki w ten sposób jest trochę nienaturalny i mało stabilny w czasie walki z rybką jak to widać na filmikach. Wolał bym jednak trzymać swoją wędkę w tradycyjny sposób podczas walki z rybką - za "fore"Jak to zauważył Del Toro do VERTICALA może się przyda.... jako GADŻET wygląda całkiem całkiem. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fozgen79 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Witam wędkarską brać. Nie rezygnuję ze spinningu jednak chce sprawdzić się w castingu. Poszukuję kijka szczupakowego 190-210m dół jak najniższej góra do 80-100g typowo pod wahadła, gumy i obrotówki,żeby dobrze żył w symbiozie z Shimano Calcutta Conquest 201 bo na niego padł mój wybór. Budżet kijka to do 1300pln. Dzięki za pomoc Pozd/Adam Edytowane 14 Grudnia 2017 przez fozgen79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi