antilag Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Rozglądam się nieznakomicie za blankiem pod średnie i większe swimbaity głównie softy tak realnie do obsługi 150-300gr. Typ padł na NFC SWB 809-1 50lb 10oz. (Psi LMX) oraz St. Croix 4M90HF 9'0" 1 50-80 lb. 3 - 8 oz. Jeśli chodzi o tournamenty wybór nie jest oszałamiający, bo brakuje blanku w okolicach 2,5m i 8uncji, więc ten, który podałem być może do podcięcia z dołu. Jakieś nowe alternatywy? Tak z marszu pominąłbym na początek phenixa, batsona i nawet talona, bo z dostępnych blanków nic mi nie pasuje, mega gruba średnica przy uchwycie nie przemawia do mnie. a ile to jest mega grubo ? bo z tego co kojarzę w 50lb swimbaitach phenixa wchodzi na dolnik uchwyt PTS 17 . Talon i Batson to faktycznie pień ale jak pamiętam blanki Legend Tournament Musky nie porażał filigranowością i do najlżejszych też nie należały Niedługo bedą blanki Phenixa 1+1 swimbaitowe 8,6' 35-50-65lb które powinny zaspokoić wszystkich niezdecydowanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 a ile to jest mega grubo ? bo z tego co kojarzę w 50lb swimbaitach phenixa wchodzi na dolnik uchwyt PTS 17 . Talon i Batson to faktycznie pień ale jak pamiętam blanki Legend Tournament Musky nie porażał filigranowością i do najlżejszych też nie należały Niedługo bedą blanki Phenixa 1+1 swimbaitowe 8,6' 35-50-65lb które powinny zaspokoić wszystkich niezdecydowanych. Nie porażają, ale akurat ten ma 1,66cm w dole czyli jak na 80lb raczej subtelnie. Nie zamykam się w konwenansach, natomiast otwarcie mówiąc, swimbaity phenix'a do tej pory mnie nie urzekły. Skłaniam się do tych dwóch wymienionych i ewentualnie coś jeszcze, przy czym jeśli chodzi o "SWB 809-1 50lb 10oz. (Psi LMX)" to byłby strzał bardziej w ciemno, ciekawe czy nikt może nie miał z nim już do czynienia. Tego St Croix też nie miałem w ręku, ale jakoś StC mniej mnie zaskakują co nie znaczy, że muszę iść na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 duża średnica dolnika w kijach swimaitowych to celowy zabieg, po pierwsze balans i jeszcze raz balans , po drugie łatwo osiągnać progresje dużą zbieżnością co w tych konstrukcjach jest podstawą. Wiec nie należy z tym walczyć, moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 ...przyszedł dzisiaj do mnie ten blank, dobrze recenzowany na forach niemieckich pod kątem przynęt w okolicach 200 gr: GOSB1 Swimmbait 2,40m https://www.cmw-angeln.de/rutenbau/blanks/spinnblanks/cmw-blank-golianos-spin-go/ ...oczywiście pod casta, kupiłem już pod niego Tranxa 301 zobaczymy jak się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Jak na asymetryka o takiej dlugosci i mocy... wyjatkowo lekki, tylko 122g !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 fakt wydaje sie dosyc lekki ale zwaze jeszcze oba składy w celu weryfikacji prawidłowosci danych z cmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 ... zważyłem, równo 122 gr - naprawdę jestem pod wrażeniem. 70 gr - część szczytowa52 gr - dolnik szczytówka idalnie pod tubę 3.0 mmsrednica dolnika dokładnie 15.0 mm trudno nie być pod wrażeniem niemieckiej solidności, przynajmnej jeżeli chdodzi o opis blanku na stronie zobaczymy jak będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-szczytowe-Fuji-PMNST-SIC-kolor-ramki-Srebrny/1066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Panowie mogę prosić was o pomoc? szukam konkretnego blanku, padł pomysł na budowę kolejnej wędki...casting szczupakowy dość mocny tak od 20-80g...koniecznie długość 240-250 2 skład. Służyłby do łowienia z brzegu na wodach z bardzo dobrym dostępem,duze 20cm gumy.woblery i jakby ogarnął od czasu do czasu jerki tez byłoby super...na szybko wpadł mi w oko talon vi plus 80xhf2 20-80 15-30lb .miał ktoś w rekach.?chętnie poznam inne propozycje ,z gory dzieki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Panowie mogę prosić was o pomoc? szukam konkretnego blanku, padł pomysł na budowę kolejnej wędki...casting szczupakowy dość mocny tak od 20-80g...koniecznie długość 240-250 2 skład. Służyłby do łowienia z brzegu na wodach z bardzo dobrym dostępem,duze 20cm gumy.woblery i jakby ogarnął od czasu do czasu jerki tez byłoby super...na szybko wpadł mi w oko talon vi plus 80xhf2 20-80 15-30lb .miał ktoś w rekach.?chętnie poznam inne propozycje ,z gory dzieki,pozdrawiam Spytaj sie Zbyszka @Yglo, moze robil tego Talona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Panowie mogę prosić was o pomoc? szukam konkretnego blanku, padł pomysł na budowę kolejnej wędki...casting szczupakowy dość mocny tak od 20-80g...koniecznie długość 240-250 2 skład. Służyłby do łowienia z brzegu na wodach z bardzo dobrym dostępem,duze 20cm gumy.woblery i jakby ogarnął od czasu do czasu jerki tez byłoby super...na szybko wpadł mi w oko talon vi plus 80xhf2 20-80 15-30lb .miał ktoś w rekach.?chętnie poznam inne propozycje ,z gory dzieki,pozdrawiam Napisz do Hubertusa/Hubrods/robi takie armateczki Edytowane 22 Maja 2019 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Trochę poczytałem,trochę posiedziałem wybór padł na blaasa slf8025-5 25lb,2.44...jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tymi blankami,aż jestem ciekaw,parametrami wręcz idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Poszukuję propozycji blankow do łowienia dużymi gumami od ok 100g do nawet 200g, długość ok 2,50m. Coś w łączeniu 1+1. Phoenix na pewno ma w swojej ofercie, ale pamietam oznaczenia. Macie jakieś propozycje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Poszukuję propozycji blankow do łowienia dużymi gumami od ok 100g do nawet 200g, długość ok 2,50m.Coś w łączeniu 1+1.Phoenix na pewno ma w swojej ofercie, ale pamietam oznaczenia. Macie jakieś propozycje?Też myślę nad czymś podobnym, mam minimalnie inne założenia - długość jak da radę to pod 260 cm z założeniem że będzie to 1 + 1 i długość transportowa max 205 cm. Obsługiwany ciężar przynęt ok 60 -70 g do 200 g. Mięsisty blank pracujący pod rybą na jak największej długości. Zastanawiam się czy istnieje taki blank w rozsądnych pieniądzach?Powiedzmy gotowy kij do max 1200 - 1300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, czy ktoś mógłby polecić blank który obsłuży przynęty do 100gram.gumy 20,25cm,Długość 2.20 2.40.. Koniecznie 2 kawałki...cos co nie będzie kijem od miotly tylko da jakąś frajdę z holu. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez IntruZ9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Witam, czy ktoś mógłby polecić blank który obsłuży przynęty do 100gram.gumy 20,25cm,Długość 2.20 2.40.. Koniecznie 2 kawałki...cos co nie będzie kijem od miotly tylko da jakąś frajdę z holu.jak ma byc rozsądnie w cenie, dwa kawałki i długość 7'6" zadowoli to MHX L905-2 nie zrujnuje kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Tzn blank może być droższy, tak do 700zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Na szybko znalazłem talona 80xhf2 pike, xzoga 7kg tylko nie wiem czy jest w 2 częściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 xzoga nie jest w 2 czesciach, a pod gumy w podanych parametrach to długość 2,28 m jest idealna a blank MHX to jakieś 450 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Kurde faktucznie, sporo osób używa i ma bardzie fajne parametry!Dobra opcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 sprawdzona konstrukcja, troche ich zrobiłem i nie narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Talon VI plus 80XHF2 Pike2,44m 2sec20-80g. 15-30lb Miał ktoś może do czynienia z tym blankiem?Ile max bezpiecznie i w miarę komfortowo to rzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 jak ma byc rozsądnie w cenie, dwa kawałki i długość 7'6" zadowoli to MHX L905-2 nie zrujnuje kieszeni Długość jeszcze może być, tylko przy dolniku około 40cm (takie lubię) niewiele zostanie długości roboczej. Chyba że trochę przedłużasz blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Długość jeszcze może być, tylko przy dolniku około 40cm (takie lubię) niewiele zostanie długości roboczej. Chyba że trochę przedłużasz blank.Dolniki robiłem 44-46 cm i długości roboczej jest wystarczająco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ktoś coś słyszał w temacie American Tackle Bushido 3K BA blanki w długości 2.60 i 2.75m moc 25, 40 i 50lb, chyba w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi