Skocz do zawartości

Blank pod duże gumy

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

witam!
szukam jakiegoś fajnego blanku z przeznaczeniem do ekstremalnie ciężkiego łowienia szczupaków na przynęty inne niż jerki. mam tu na myśli wielkie gumy ( 120-140g ), ciężkie swimbaity typu Spro BBZ - 1 i tego typu wynalazki. szukam blanku w jednoskładzie od 7 stóp wzwyż. czy możecie poradzić mi coś ciekawego?
z góry dziękuję i pozdrawiam!

Mam podobny (byc moze to jest ten sam blank). Co sadze? Dobra wedka do zadan specjalnych typu troling sumowy (spodziewane ryby w classie open(nie wiadomo jak duze)), jakis troling fiordowy albo lowienie glebinowe na pilkera.

To co podales to sa wedki 1cz (chyba) i przy dlugosci 2,6 bedzie to bardzo upierdliwe.

Jezeli chodzi o cos do lowienia z reki i bardziej normalnego to, gdyby to byly 2cz, to polecilbym cos rzedu 30-40lb, jak widac c.w. maja niektore po byku. Jezeli juz ktos musi rzucac powyzej 100g <_< ...ja odpuscilbym...

Gumo

doszedł do mnie polecany prze @pitta legend - kawał kija, przy dolniku należy przyklęknąć bo widać że moc potężna. jednakże wędka jest lekka nieźle wyważona i pewnie będzie z niej pociecha :D

niestety pogoda tudzież praca nie pozwala na razie potestować praktycznie. ograniczam się zatem do oglądania :D

pozdrówka

Krzychu napisz coś więcej o tym kiju, może kilka fotek

witam!

kij jest b. lekki, czuły, szybki i obsłuży w zasadzie każdą szupakową zabawkę. fajnie się rzuca od 20-30g. tak jak napisał @pitt idealny do dużych gum od kopyta 6 po największego relaxa czy bulldawga, ale równie dobrze łowi się nim dużym fatso 14 czy warriorem. również swimbaity np. spro bb1 prowadzi się komfortowo. wędka nie męczy i długo można bawić się różnymi bulldawgami. blank spodobał mi się na tyle ze rozważam customa, ponieważ korek mimo dobrej jakości po prostu mnie osłabia. więc kto wie czy się w niedalekiej przyszłości kij nie pojawi w zakładce kupię/sprzedam.

pozdrówka

post-329-1348914194,8338_thumb.jpg

17-30lb 1/2-2 1/2oz

kiedy w przyszłym tygodniu?

pozdrówka!

No tak...Zapomniałem, że to amerykański blank :mellow: To dlatego najpierw wydawało mi się, że te 2 1/2 w opisie, który znalazłem, to za mało do przynęt, o których pisałeś.

Wolne pewnie będę miał pn-śr (może czwartek). W poniedziałek 1.XII jadę do Polski na dwa miechy.

• 2 lata później...

Gdyby nie punkty 3 i 4 polecałbym Lamiego GLB902ML.

U mnie w zestawie z Alphas 150 działa z niemal wszystkim na szczupaki (od spoonów 8 cm do gum 22 cm z główką 20 g), ale najlepszy jest właśnie z piętnastkami na główkach 20-25. Moc może i do szczupaków przegięta (25 lb), ale łowiąc w zielsku i trzcinowiskach nie narzekam na nią.