peresada Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 witam!szukam jakiegoś fajnego blanku z przeznaczeniem do ekstremalnie ciężkiego łowienia szczupaków na przynęty inne niż jerki. mam tu na myśli wielkie gumy ( 120-140g ), ciężkie swimbaity typu Spro BBZ - 1 i tego typu wynalazki. szukam blanku w jednoskładzie od 7 stóp wzwyż. czy możecie poradzić mi coś ciekawego?z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=7107& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 @Peresada, Na TT była (i jeszcze jest) seria artykułów pt.: Swimbait rods wars. Wiem, wiem oceniali gotowe wędki, ale zawsze można pójść ich tropem i dobrać dobry blank do tak ciężkiego łowienia. Pozostaje jeszcze SwimbaitNation, ale tu opisy są słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 polecam st.croix TM76XHF i TBC73XHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Zieliński Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Proszę zerknąć tutaj http://ctsfishing.com/baymaster.htmKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 zdecydowałem się na typ @pitta - st croix TBC73XHF,dzięki za porady.pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 A ze sie powtorze...robil sobie ktos takiego koleczka na http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=48(NZ 842M) ? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 legend już do mnie leci z chameryki, - mam nadzieję potestować w przyszłym tygodniu, jaki będzie kiepski to go @pittowi wyślę pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 legend już do mnie leci z chameryki, - mam nadzieję potestować w przyszłym tygodniu, jaki będzie kiepski to go @pittowi wyślę pozdrówkano to mam nadzieje, ze bedzie bardzo kiepski ... aders podalem ci na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 a co sadzicie, Gumo sądzisz , o takim patyku LGM86XH-Buck/Crank/Troll; 8'6 cw. 4-12 linka 20-50; Fast; X-Hvyjest tu np. http://www.muskyshop.com/modules/cart/products.php/nav_id/23 /page/1/id/588/name/LamiglasMuskyPikeRods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Mam podobny (byc moze to jest ten sam blank). Co sadze? Dobra wedka do zadan specjalnych typu troling sumowy (spodziewane ryby w classie open(nie wiadomo jak duze)), jakis troling fiordowy albo lowienie glebinowe na pilkera.To co podales to sa wedki 1cz (chyba) i przy dlugosci 2,6 bedzie to bardzo upierdliwe.Jezeli chodzi o cos do lowienia z reki i bardziej normalnego to, gdyby to byly 2cz, to polecilbym cos rzedu 30-40lb, jak widac c.w. maja niektore po byku. Jezeli juz ktos musi rzucac powyzej 100g <_< ...ja odpuscilbym... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Gumo, inaczej się nie da, tylko 150g jedyna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Skoro nie ma wyjscia to pozostaje łyk szkockiej i chwyt za ktorys krotszy, czyli rzedu 7'. <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 My jesteśmy lojani i wolimy łyk Irlandzkiej Whiskey Swoją drogą z naszym zakrętem to dobrze ze chyba nie robią whisky w Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 doszedł do mnie polecany prze @pitta legend - kawał kija, przy dolniku należy przyklęknąć bo widać że moc potężna. jednakże wędka jest lekka nieźle wyważona i pewnie będzie z niej pociecha niestety pogoda tudzież praca nie pozwala na razie potestować praktycznie. ograniczam się zatem do oglądania pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Krzychu napisz coś więcej o tym kiju, może kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Krzychu to na tym płytkim kawałku między slipem a nurtem własciwym shannon,to ten kij za wioslo pychowe moze robić chętnie fotki oblookam jak da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 krzysztof - ciekawe ile tygodni minie zanim wstawisz go do dzialu kupie/sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 tego nie wie nikt oczywiście nie wykluczam takiej możliwości.pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Krzychu napisz coś więcej o tym kiju, może kilka fotek witam!kij jest b. lekki, czuły, szybki i obsłuży w zasadzie każdą szupakową zabawkę. fajnie się rzuca od 20-30g. tak jak napisał @pitt idealny do dużych gum od kopyta 6 po największego relaxa czy bulldawga, ale równie dobrze łowi się nim dużym fatso 14 czy warriorem. również swimbaity np. spro bb1 prowadzi się komfortowo. wędka nie męczy i długo można bawić się różnymi bulldawgami. blank spodobał mi się na tyle ze rozważam customa, ponieważ korek mimo dobrej jakości po prostu mnie osłabia. więc kto wie czy się w niedalekiej przyszłości kij nie pojawi w zakładce kupię/sprzedam.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Dzięki za info i fotki. A jak jest opisany ten kij? P.S. Wczoraj dojechał w końcu mój nowy sprzęt Desperacko szukam miejsca, w którym jakiś szczupak mógłby go w przyszłym tygodniu przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 17-30lb 1/2-2 1/2ozkiedy w przyszłym tygodniu?pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 17-30lb 1/2-2 1/2ozkiedy w przyszłym tygodniu?pozdrówka! No tak...Zapomniałem, że to amerykański blank To dlatego najpierw wydawało mi się, że te 2 1/2 w opisie, który znalazłem, to za mało do przynęt, o których pisałeś. Wolne pewnie będę miał pn-śr (może czwartek). W poniedziałek 1.XII jadę do Polski na dwa miechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Potrzebuję blanku:1. Do gum typu kopyto 6 (28g) + główki do 25g.2. Pod casta3. Długość do max 2.1m4. Najlepiej E-Glass lub S-Glass5. Najlepiej dwuczęściowyProszę o wasze typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Gdyby nie punkty 3 i 4 polecałbym Lamiego GLB902ML.U mnie w zestawie z Alphas 150 działa z niemal wszystkim na szczupaki (od spoonów 8 cm do gum 22 cm z główką 20 g), ale najlepszy jest właśnie z piętnastkami na główkach 20-25. Moc może i do szczupaków przegięta (25 lb), ale łowiąc w zielsku i trzcinowiskach nie narzekam na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi