Skocz do zawartości

Blank pod duże gumy

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin  Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm  SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą. 

Edytowane przez cabage

Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin  Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm  SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą. 

Za te pieniądze to seryjna wędkę Savage Gear XLNT2 i jeszcze na przynęty sporo zostanie ;) .

Witam kolegów i koleżanki, co byście polecili pod gumy 15-20cm typu : Westin Shad Teez , Daiwa Prorex Shad czy Duckfin Shad 20 cm SG Real Eel 20-30cm + ołów od 5 -20 g, ? Budżet do 500 zł pod spin ? Względnie delikatna praca szczytówką wchodzącą w głębszą pracę pod rybą.

Blank Phenix x13, spełni w 100% twoje oczekiwania. Przekracza twój budżet raptem o 27 pln, warto dołożyć.

• 2 tygodnie później...

Tylko które z nich zdatne są do średnio-ciężkiego łowienia?

Witam,

proszę o poradę.. jaki blank wybrać TBC73XHF czy TBC710HF?   zgłupiałem.. wszyscy piszą, zę St.Croix'y są niepoprawnie opisane a propo ciężaru przynęt...  aczkolwiek pojawiają się opinie, iż nowsze modele są opisane dokładniej....

pierwsza sztuka jest opisana jako do max 2.5 uncji.. druga do 4.....

moje przynęty ważą od 50 do 110 gram..... (jerki, sg swimbaity, ew. duże gumy)

co wybrać???????? uwagi mile widziane... nie mam możliwości sprawdzić tych kijków organoleptycznie... ktoś kiedyś używał?????

Edytowane przez milupa
  • Like 1

Oba blanki są z serii Tournament Bass i są opisane adekwatnie do techniki łowienia do jakiej są stworzone. TBC73XHF to Big Jig czyli do łowienia jigami dlatego tylko 2,5 oz bo tle poprawnie podbija. Ma bardzo nieustępliwy dolnik. Rzutowo podobnie do TBC710HF ale ten pracuje głębiej i tego bym na Twoim miejscu wybrał( ja tak zrobiłem, miałem Big Jiga)

http://jerkbait.pl/topic/8334-blank-pod-duże-gumy/?p=2110704

• Like 2

Spoko, dzieki za odpowiedź.... kwestia tylko czy da radę w miarę wygodnie prowadzić tym kijem (TBC710HF) twarde swimbaity (niby jest do nich dedykowany... ale dłuugi) typu 4play hering .. 19 czy tam 25 cm.... ?  a nie będzie to taki mega sztywniak???? czesto używam też tych 4play'ow  19 cm = ważą okolo 52g...   niedawno zdobyłem te po 25cm.... ważą 107 g :) i jest spora chęć na ich użycie xd :D

da radę?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Jak dla mnie nie niezbyt to poręczne.

Trzymanie wędki w ten sposób jest trochę nienaturalny i mało stabilny w czasie walki z rybką  jak to widać na filmikach. Wolał bym jednak trzymać swoją wędkę w tradycyjny sposób podczas walki z rybką - za "fore"

Jak to zauważył Del Toro do VERTICALA może się przyda.

... jako GADŻET wygląda całkiem całkiem.

Edytowane przez miramar69

Witam wędkarską brać.

Nie rezygnuję ze spinningu jednak chce sprawdzić się w castingu. Poszukuję kijka szczupakowego 190-210m dół jak najniższej góra do 80-100g typowo pod wahadła, gumy i obrotówki,żeby dobrze żył w symbiozie z Shimano Calcutta Conquest 201 bo na niego padł mój wybór. Budżet kijka to do 1300pln.

Dzięki za pomoc

Pozd/Adam

Edytowane przez fozgen79