bankroot Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Cześć, krótkie pytanie: czy Waszym zdaniem pole magnetyczne od np. silnego magnesu może mieć wpływ na działanie ptzetwornika?Jak dalego mógłby ewentualnie takie magnes znajdować się od przetwornika?Myślę o uchwycie magnetycznym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Idea nie jest nowa: Jednak ja na wszelki wypadek dopytał bym producenta sonaru, bo jeżeli w przetworniku używane są jakieś magnesy, to neodym może zakłócać ich pracę. EDIT: Przetwornik wykorzystuje zjawisko piezoelektryczności do generowania dźwięku, więc pole magnetyczne mu nie szkodzi. Byle kable doprowadzające w tym polu nie latały. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 OK, o to mi chodziło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Cześć,
krótkie pytanie: czy Waszym zdaniem pole magnetyczne od np. silnego magnesu może mieć wpływ na działanie ptzetwornika?
Jak dalego mógłby ewentualnie takie magnes znajdować się od przetwornika?
Myślę o uchwycie magnetycznym ....
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi