zayl990 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam.Panowie i Panie, jak w temacie, chcialem sie dowiedziec od uzytkowinkow multika Team Dragon HS200iL. Dobry, warto, czym rzuci itd. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_755 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam.Panowie i Panie, jak w temacie, chcialem sie dowiedziec od uzytkowinkow multika Team Dragon HS200iL. Dobry, warto, czym rzuci itd. PzdrCzy dobry tego nie wiem. Ale poczytać warto. http://www.spigot.dbv.pl/readarticle.php?article_id=41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Wolałbym jakieś abu lub używkę niż nowego dragona. Młynek szczególnie poddany chwytom reklamowym niż użytkowym. Napewno nie jest lepszy niż używki shimano daiwa czy abu. W dziale sprzedam trafi się jakaś perełka w dobrej cenie warto śledzić i coś z tych firm kupić. Przed zakupem zadaj sobie pytanie czym będziesz łowił (jaka gramatura przynęt) Masz do wyboru Casting UL od paru gram do 15max(z tym max to się może myle ale takie mam zdanie )Casting Normal (od 10-15 gram do 60gram)Casting Heavy (60+) A dopiero szukał multika. P.S są młynki które dobrze radzą sobie od 10 do 90 gram i są bardziej uniwersalne ale wszystko to chodzi o kase jak masz to masz i se kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Nie zajmuje sie castem od 14 maja, wiec czego chce i czego szukam. A co do tego pytania zwykla ludzko-malpia ciekawosc <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_755 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam kolego. Używam tego młynek od niedawna i jestem z niego bardzo zadowolony. Teraz katuję go na jerkach i jak na razie jest ok Czy wytrzyma? Sam jestem ciekaw. Kupiłem go za bzdurne pieniądze i mam 5 lat gwarancji W moim przypadku była to czysta ciekawość Myślę że warto w niego zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 ale i tak sie raczej skonczy na uzywce okumy vsa zawsze dwie szpulki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_755 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Mam okumę i ja Teraz czeka na lepsze czasy. Tylko jest za głośna. To już nie to samo co TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 no tak, tylko VS ma juz jakis czas, ale daje rade dalej zanim kupie to go przetestuje ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_755 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 no tak, tylko VS ma juz jakis czas, ale daje rade dalej zanim kupie to go przetestuje ;pI da radę, zapewniam. Myślę że TD też da radę Zobaczymy Jak coś się zacznie dziać nie tak to o tym incydencie powiadomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravqq Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich. Na znanym portalu aukcyjnym pojawiła się oferta Dragon'a w cenie 276 zł, zapytałem sprzedawce i jest to model 2011. Pytanie zatem brzmi, czy jest jakaś znacząca różnica pomiędzy modelami 2011 a 2013? Z góry proszę o skupienie się na tym pytaniu, a nie udowadnianie wyższości innych multików nad Dragonem etc. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Można przypuszczać, że pierwsza wersja była solidniejsza. Ale do 300zł można dużo lepiej zainwestować w multik. Stare okumy alumina i vs jak już wyżej pisali. Na tablicy chyba jest jakaś vs za 250zł. Ja mam taką tańszą okumę tycir, której chyba nikt poza mną nie kupił hehe - służy głównie do przewijania plecionek. Edytowane 2 Września 2013 przez rogalson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Używam jakieś 2 lata do większych gum i kogutów. Ładnie z niego lata wszystko powyżej 14g , do 10g da się zejść , ale zasięg już nie ten. Generalnie za te kasę polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Koledzy mam pytanie związane z w/w multikiem; Czy przy dokręconym na maksa hamulcu walki (gwiazdka), plecionka przy uzyciu znacznej siły (załóżmy że będzie to duża ryba badź wielki zaczep) ma prawo wysnuwać się ze szpuli? z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 wszystko zalezy od wielkosci sily jaka przykladasz.... ale generalnie nie ma takiego multika zeby nie dalo rady wyjac linki. pytanie tylko czy twoja palce sa w stanie przylozyc odpowiednią sile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Koledzy mam pytanie związane z w/w multikiem; Czy przy dokręconym na maksa hamulcu walki (gwiazdka), plecionka przy uzyciu znacznej siły (załóżmy że będzie to duża ryba badź wielki zaczep) ma prawo wysnuwać się ze szpuli? z góry dziękuję za odpowiedź. PozdrawiamOczywiście, że tak... hamulec ma określoną moc (kg, lb), jeśli siła na niego działająca jest większa, będzie oddawał linkę Pozdrawiam jakiś Ty mifek szybki... Edytowane 4 Października 2013 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Dzięki koledzy.Dla Was zapewne była to oczywista oczywistość, a dla mnie kolejna rozwiana wątpliwość Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 PytajCzytajKorzystaj Za jakiś czas może i ty będziesz się dzielił swoją wiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravqq Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Na spigocie moc hamulca szacunkowo podali jako ~5kg (płynna praca szacunkowo do 4kg), pobaw się z bańką 5l i sam określisz czy z nim ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 używałem go i te 5 kg jest trochę przesadzone ale do słabych nie należy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Z czasem podkładki się zużywają i hamulec nieco słabnie, ale zawsze zostaje najlepszy i niezawodny hamulec. Jaki? Tego już się sam domyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dołączę się do opinii użytkowników. Ponieważ dużo ludzi pyta o ten multik, czy nada się dla początkujących?Mam go od 3 miesięcy, wiem że to nie za długo, ale może moja opinia się komuś przyda.Ja kupiłem go w dobrej cenie i mam tą wersję po odchudzeniu czyli waga 240g.Drugi raz bym go nie kupił, ale będę go miał do zajechania. Wg mnie ogarnia najlepiej od 15 gram (blaszki, główka 15g + gumiś) do...?Ja rzucałem max. 60 gram i dawał radę.Ale jak go rozebrałem to zaskoczyło mnie że duże koło zębate przekładni jest wg mnie z jakiegoś czarnegoplastiku, no chyba że się mylę? Może na tym polegało to odchudzenie?I druga rzecz w środku smaru było jak na lekarstwo, czyli czytaj prawie nic, oprócz oliwki.Został przesmarowany i jak dla mnie teraz jest o wiele lepiej.A generalnie to wzrokowo wygląda solidnie i mnie dobrze w dłoni leży.Kupiłem go przeczytaniu opinii @spigot jako sprzęt dla początkujących i jeśli ktoś może go kupić za jakieś 250 zeta to na początekmoże być. Więcej nie jest wart. Nawet przy 5-cio letniej gwarancji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Co mogę powiedzieć o tym multiku? Mają dobry serwis.Był to mój pierwszy multik.Zajechałem go po 3 sezonach.Zaczeły piszczeć łożyska szpuli,oddałem go na serwis,5lat gwarancji.Pan z serwisu nie widział tak zmęczonego multiplikatora.Wymienili wszystko podejżewam że została tylko obudowa. Po naprawie gwarancyjnej śmigał jak nowy.Na początek może być,ale już można zbierać na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Czy ktoś wie jak w tym dragonie wyciągnąć bolec z korbki, na którym osadzony jest knob?Czy ten bolec jest wkręcany czy nabity po prostu?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać ..Bede bardzo wdzięczny [emoji3] Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać ..Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać .. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi