Skocz do zawartości

Team Dragon HS200iL / opinie uzytkowinkow

zayl990

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wolałbym jakieś abu lub używkę niż nowego dragona.

Młynek szczególnie poddany chwytom reklamowym niż użytkowym.

Napewno nie jest lepszy niż używki shimano daiwa czy abu. W dziale sprzedam trafi się jakaś perełka w dobrej cenie warto śledzić i coś z tych firm kupić.

Przed zakupem zadaj sobie pytanie czym będziesz łowił (jaka gramatura przynęt)

Masz do wyboru

Casting UL od paru gram do 15max(z tym max to się może myle ale takie mam zdanie )

Casting Normal (od 10-15 gram do 60gram)

Casting Heavy (60+)

A dopiero szukał multika.

P.S są młynki które dobrze radzą sobie od 10 do 90 gram i są bardziej uniwersalne ale wszystko to chodzi o kase jak masz to masz i se kupisz.

• 4 tygodnie później...

Witam kolego. Używam tego młynek od niedawna i jestem z niego bardzo zadowolony. Teraz katuję go na jerkach i jak na razie jest ok :D Czy wytrzyma? Sam jestem ciekaw. Kupiłem go za bzdurne pieniądze i mam 5 lat gwarancji W moim przypadku była to czysta ciekawość :mellow: Myślę że warto w niego zainwestować

• 2 lata później...

Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich.

Na znanym portalu aukcyjnym pojawiła się oferta Dragon'a w cenie 276 zł, zapytałem sprzedawce i jest to model 2011. Pytanie zatem brzmi, czy jest jakaś znacząca różnica pomiędzy modelami 2011 a 2013? Z góry proszę o skupienie się na tym pytaniu, a nie udowadnianie wyższości innych multików nad Dragonem etc.

Pozdr.

Można przypuszczać, że pierwsza wersja była solidniejsza. Ale do 300zł można dużo lepiej zainwestować w multik. Stare okumy alumina i vs jak już wyżej pisali. Na tablicy chyba jest jakaś vs za 250zł. Ja mam taką tańszą okumę tycir, której chyba nikt poza mną nie kupił hehe - służy głównie do przewijania plecionek.

Edytowane przez rogalson

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Koledzy mam pytanie związane z w/w multikiem;

Czy przy dokręconym na maksa hamulcu walki (gwiazdka), plecionka przy uzyciu znacznej siły (załóżmy że będzie to duża ryba badź wielki zaczep) ma prawo wysnuwać się ze szpuli?

z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Oczywiście, że tak... hamulec ma określoną moc (kg, lb), jeśli siła na niego działająca jest większa, będzie oddawał linkę :)

Pozdrawiam

jakiś Ty mifek szybki... :P

Edytowane przez maykel

• 2 lata później...

Dołączę się do opinii użytkowników. Ponieważ dużo ludzi pyta o ten multik, czy nada się dla początkujących?

Mam go od 3 miesięcy, wiem że to nie za długo, ale może moja opinia się komuś przyda.

Ja kupiłem go w dobrej cenie i mam tą wersję po odchudzeniu czyli waga 240g.

Drugi raz bym go nie kupił, ale będę go miał do zajechania. Wg mnie ogarnia najlepiej od 15 gram (blaszki, główka 15g + gumiś) do...?

Ja rzucałem max. 60 gram i dawał radę.

Ale jak go rozebrałem to zaskoczyło mnie że duże koło zębate przekładni jest wg mnie z jakiegoś czarnego

plastiku, no chyba że się mylę? Może na tym polegało to odchudzenie?

I druga rzecz w środku smaru było jak na lekarstwo, czyli czytaj prawie nic, oprócz oliwki.

Został przesmarowany i jak dla mnie teraz jest o wiele lepiej.

A generalnie to wzrokowo wygląda solidnie i mnie dobrze w dłoni leży.

Kupiłem go przeczytaniu opinii @spigot jako sprzęt dla początkujących i jeśli ktoś może go kupić za jakieś 250 zeta to na początek

może być. Więcej nie jest wart. Nawet przy 5-cio letniej gwarancji.

Pozdrawiam.

Co mogę powiedzieć o tym multiku? Mają dobry serwis.Był to mój pierwszy multik.Zajechałem go po 3 sezonach.Zaczeły piszczeć łożyska szpuli,oddałem go na serwis,5lat gwarancji.Pan z serwisu nie widział tak zmęczonego multiplikatora.Wymienili wszystko podejżewam że została tylko obudowa. Po naprawie gwarancyjnej śmigał jak nowy.Na początek może być,ale już można zbierać na coś lepszego.

• 6 miesięcy temu...

Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać ..

Bede bardzo wdzięczny [emoji3]

Zobaczę jak nie zapomnę jak mam w big baicie (myślę że zbliżone konstrukcje)to dam znać ..

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka