Skocz do zawartości
  • 0

Instrukcja obsługi Lowrance Elite 7 Chirp Gps

chojny83

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Art. 23.
Dozwolony użytek osobisty

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

Przecież nie mówi, żeby ktoś sprzedał, tylko kolega udostępnił z dobrego serca.

Edytowane przez psulek

• 0

Przecież nie mówi, żeby ktoś sprzedał, tylko kolega udostępnił z dobrego serca.

Art. 23. Dozwolony użytek osobisty

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

1. "...pojedynczych egzemplarzy utworów..."

2. "... stosunku towarzyskiego." - jak przez internet to wytłumaczyć?

A po ostatnie, jak by Parker miał to gdzieś, to takie instrukcje by leżały na każdym "chomiku" jak leżą inne.

Samo to już powinno dać do myślenia....

Edytowane przez Pietruk

• 0

1. "...pojedynczych egzemplarzy utworów..."

2. "... stosunku towarzyskiego." - jak przez internet to wytłumaczyć?

A po ostatnie, jak by Parker miał to gdzieś, to takie instrukcje by leżały na każdym "chomiku" jak leżą inne.

Samo to już powinno dać do myślenia....

Udostępniając na chomiki nie pozostajesz w żadnym stosunku z osobą pobierającą. Więc jest to nielegalne. Dopóki robisz kopie na własny użytek, to nikt ci nic nie zrobi. Własny użytek to również nieodpłatne udostępnienie koledze, żonie, szwagrowi. Polityki dystrybutora nie będę komentował.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Udostępniając na chomiki nie pozostajesz w żadnym stosunku z osobą pobierającą. Więc jest to nielegalne. Dopóki robisz kopie na własny użytek, to nikt ci nic nie zrobi. Własny użytek to również nieodpłatne udostępnienie koledze, żonie, szwagrowi. Polityki dystrybutora nie będę komentował.

Ja nie pisałem o udostępnianiu na chomiku, to Twoje słowa...

Ale kopii nie możesz udostępniać szwagrowi. 

• 0

Kolego @Pietruk nie rób z instrukcji informacji tajnych.... to że lowrance ma polityka taka a nie inna to nie znaczy aby sobie nie pomagać. Inne firmy udostępniają po pl i nie ma problemu . A tu trzeba szukać aż się znajdzie. @chojny83 odezwij się na priv

Ja mam to głęboko gdzieś, czy tam jest coś tajnego czy nie ;)  - odniosłem się do stanu prawnego tego utworu.

A pomoc pomocą, zaznaczyć chcę jedynie że to forum publiczne.

• 0

Ja nie pisałem o udostępnianiu na chomiku, to Twoje słowa...

Ale kopii nie możesz udostępniać szwagrowi.

Mogę, nawet płacę od tego specjalny podatek. Ty też. Poczytaj sobie o opłatach reprograficznych.  Zaklinaniem rzeczywistości nic nie zmienisz. Kopiowanie na własny użytek jest uregulowane prawnie i na dodatek opodatkowane.

Edytowane przez psulek