zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie mam pytanie... W moim tp 4000pg jest luz na knobie który jest nierozbieralny niestety... Ale kupiłem sobie korbke od tp SW jak na fotce... Tylko że jest w niej gwint do mocowania korbki po prawej stronie... I nie było by problemu bo można oczywiście zamienić trzpienie tylko że ten od SW jest nitowany.... ???? Jak na tej fotce W moim pg jest śrubka do wymiany trzpienie Czy jest na to jakieś proste rozwiązanie?(poza kręceniem prawa ręka) Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Proste raczej nie... Możesz nit rozwiercić ale co dalej... Nie masz gwarancji że ośka będzie idealnie pasować w ramieniu korbki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Czyli ta SW jest tylko na "prawa" stronę bez opcji przekładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Tomek wytnij podkładkę z kliszy o średnicy około 6 mm, w środku około 3 mm. Przetnij z jednej strony i wciśnij między ramie a knob. Takie rozwiązanie " na chwilę" ale wbrew pozorom wytrzymuje dość długo :-)))Ta druga korba tylko na prawą stronę niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A to wiem tak mam już zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Czyli ta SW jest tylko na "prawa" stronę bez opcji przekładki?Widocznie taka Ci się trafiła Ktoś mógł kupić kołowrotek z korba po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Odkopie.... Bo kurde korbka od tego SW wkrecana się do wszystkich moich shimano poprawie (complex 2500 i Twin power 2500) jest tylko problem przy tym tp 4000 pg 05.... O co chodzi? Przekładnia jest inna w nim? Tzn wkręcić się ale na prawą rękę i dodatkowo nie do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi