kruz Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Witam serdecznie , Mam do Pań(nie wiem czy jakaś to przeczyta) i Pan?łw , mam nadzieję bardziej doświadczonych, pytanko . Od pewnego czasu, z racji częstych podr?ł?źy i słu?źbowych i prywatnych, rozglądam się za wędką w wersji travel. Takie powiedzmy 6-7 st?łp, kt?łrym będzie mo?źna operować przynętami do mniej więcej 30 gram - raczej mniej ni?ź więcej z mocą linki do maks 20lb. Dobrze byłoby gdyby taka wędeczka mieściła się do du?źej samolotowej walizki , czyli skład musiałby mieć maksymalnie jakieś 70 cm. Znalazłem u Wojtka Żbikowskiego cuś takiego: Tidemaster TIS70MF3 lub TIS70MHF3 - choć ten drugi pewnie będzie zbyt mocny a i skład wyjdzie chyba nieco za długi No i coś mi się gdzieś obiło o oczy, w jakimś internetowym serwisie czy forum, ?źe te wędki choć mocne jakieś takie kluskowate są . Nie napiszę co mam zamiar na nie łowić, bo czasami zdarza mi się być w miejscach gdzie pewnie pływają gatunki ryb, o kt?łrych w og?łle nie słyszałem . Łapać będę pewnie na jakieś średnie woblery i gumy. Ma to być po prostu wędka , kt?łrą będę m?łgł ze sobą wszędzie zabrać. Cena nie ma znaczenia . Dziękuję za podpowiedzi Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 tidemaster ubrany w alconity lub lepiej tytany to szpada totalna szybsza od błyskawicy,?źadnej kluchowatości jeszcze fanjiejszy jest ten 17lb 7,6 stopy.seryjniaka nie macałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Potwierdzam to co napisał kolega hasior Doradził mi kiedyś ta wędkę. Jest ona rewelacyjnym towarzyszem podro?źy ta 7.6 stopy jest dłu?źsza ni?ź 70 cm po zło?źeniu ale jest do niej bardzo wytrzymały pokrowiec i spokojnie mo?źna jado baga?źu gł?łwnego (do samolotu) zapakować nie martwiąc się o nic.Mam oryginalnie uzbrojona i nie narzekam, modelem 17lb mo?źna spokojnie rzucać 30gramami a nawet więcej.Jest to kij o du?źym zapasie mocy Dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja widziałem super wędkę u Krzysztofa Zielińskiego z Fishing Art. Zbroił sobie pod Dorado i tam u?źywał, sam przygotował blank do 4 części, ale m?łwił ?źe ma dostępne podobne blanki 3 i 4 częściowe - tam bym kierował swe kroki. Wędka bardzo, bardzo le?źała mi w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Standerus dobrze CI radzi, zadzwoń do K.Zielińskiego i ma 4-częściowe, ewentualnie poczekasz na sprowadzeie ?źądanego blanku i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Prologic Savage Gear RoadRunner 7' 12-40 g, 5 części, po zło?źeniu nie więcej ni?ź 60 cm. Jeśli ma taką charakterystykę jak wersja castingowa to szczyt chętnie się ładuje nawet poni?źej dolnego zakresu. Do wzięcia np tutaj: http://www.fishingtackle2u.co.uk/index.php?page=shop.product _details&flypage=shop.flypage&product_id=180&cat egory_id=98&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart& amp;Itemid=1&vmcchk=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi