Skocz do zawartości

Kijek podróżniczy :)

kruz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie ,

Mam do Pań(nie wiem czy jakaś to przeczyta) i Pan?łw , mam nadzieję bardziej doświadczonych, pytanko . Od pewnego czasu, z racji częstych podr?ł?źy i słu?źbowych i prywatnych, rozglądam się za wędką w wersji travel. Takie powiedzmy 6-7 st?łp, kt?łrym będzie mo?źna operować przynętami do mniej więcej 30 gram - raczej mniej ni?ź więcej z mocą linki do maks 20lb. Dobrze byłoby gdyby taka wędeczka mieściła się do du?źej samolotowej walizki , czyli skład musiałby mieć maksymalnie jakieś 70 cm.

Znalazłem u Wojtka Żbikowskiego cuś takiego: Tidemaster TIS70MF3 lub TIS70MHF3 - choć ten drugi pewnie będzie zbyt mocny a i skład wyjdzie chyba nieco za długi :D No i coś mi się gdzieś obiło o oczy, w jakimś internetowym serwisie czy forum, ?źe te wędki choć mocne jakieś takie kluskowate są .

Nie napiszę co mam zamiar na nie łowić, bo czasami zdarza mi się być w miejscach gdzie pewnie pływają gatunki ryb, o kt?łrych w og?łle nie słyszałem . Łapać będę pewnie na jakieś średnie woblery i gumy.

Ma to być po prostu wędka , kt?łrą będę m?łgł ze sobą wszędzie zabrać. Cena nie ma znaczenia .

Dziękuję za podpowiedzi :D

Krzysiek

Potwierdzam to co napisał kolega hasior :D

Doradził mi kiedyś ta wędkę. Jest ona rewelacyjnym towarzyszem podro?źy ta 7.6 stopy jest dłu?źsza ni?ź 70 cm po zło?źeniu ale

jest do niej bardzo wytrzymały pokrowiec i spokojnie mo?źna ja

do baga?źu gł?łwnego (do samolotu) zapakować nie martwiąc się o nic.

Mam oryginalnie uzbrojona i nie narzekam, modelem 17lb mo?źna spokojnie rzucać 30gramami a nawet więcej.Jest to kij o du?źym zapasie mocy :D

Dla mnie rewelacja.

Ja widziałem super wędkę u Krzysztofa Zielińskiego z Fishing Art. Zbroił sobie pod Dorado i tam u?źywał, sam przygotował blank do 4 części, ale m?łwił ?źe ma dostępne podobne blanki 3 i 4 częściowe - tam bym kierował swe kroki. Wędka bardzo, bardzo le?źała mi w ręce.

Prologic Savage Gear RoadRunner 7' 12-40 g, 5 części, po zło?źeniu nie więcej ni?ź 60 cm. Jeśli ma taką charakterystykę jak wersja castingowa to szczyt chętnie się ładuje nawet poni?źej dolnego zakresu. Do wzięcia np tutaj:

http://www.fishingtackle2u.co.uk/index.php?page=shop.product _details&flypage=shop.flypage&product_id=180&cat egory_id=98&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart& amp;Itemid=1&vmcchk=1