Henri Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Adaptował może ktoś takie cudo do przewożenia wędek?http://allegro.pl/gnk-tuba-plastikowa-do-rysunkow-regulowana-75-135-i6564446533.html Większy wybór tutajhttp://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-2-1025&search_scope=&string=tuba%20regulowana%20-sp%C5%82awiki Cena w miarę przystępna, wygląda solidnie, estetycznie też niczego sobie. Kwestia tylko jak to wygląda w środku i jak z użytkowaniem tego by było. Jakby ktoś już korzystał z takiej tuby, to poproszę o wrażenia z użytkowania Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 A nie lepiej stąd http://jerkbait.pl/topic/12427-tuby-wędkarskie-siwypike/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Pewnie można i stąd, jednak obawiam się że to jest raczej inna półka cenowa. Nie sądzę żeby taki ładny "hand made" 135cm/10cm zmieścił się w 50 złociszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Henri jak chcesz tanio to kup sobie prostke 2 m rury kanalizacyjnej PVC i do tego dobierz sobie denko. Kupisz w każdym markecie budowlanym. Dotnij na długość kija z kilku cm zapasem, a średnicę dobierz sobie według uznania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) To może być niegłupie rozwiązanie. Ciekaw tylko jestem jakiej grubości są ścianki w tej rurze. Czy spełni to rolę ochronną... Nie miałem nigdy w rękach takiej tuby, więc nie wiem co to warte. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 To może być niegłupie rozwiązanie. Ciekaw tylko jestem jakiej grubości są ścianki w tej rurze. Czy spełni to rolę ochronną... Nie miałem nigdy w rękach takiej tuby, więc nie wiem co to warte.Dużo grubsze niż każda typowo wędkarska tuba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noryb2013 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 I gwarantuję że spełnią swoją rolę... Sam ostatnio zorganizowałem 2 sztuki pod zestaw travelków - koszt wersji podstawowej to 15-20 zł sztuka. Te plastiki z linku mam - i nie używam ani nie polecam. Ścianki są bardzo cienkie i w moim przekonaniu nie zagwarantują ochrony kijków w bagażu lotniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Henri jak chcesz tanio to kup sobie prostke 2 m rury kanalizacyjnej PVC i do tego dobierz sobie denko. Kupisz w każdym markecie budowlanym. Dotnij na długość kija z kilku cm zapasem, a średnicę dobierz sobie według uznania.PozdrawiamEstetyki w tym raczej nie będzie Wiem, bo już takie coś używam 50mm, na jeden kijek w sam raz. Swoją drogą muszę powiedzieć, że taka PCVka jest bardzo pancerna i wędka jest wewnątrz bezpieczna.Wracając do tej tuby regulowanej, to przez przypadek trafiłem na tą aukcję i pomyślałem, że może będzie to jakaś alternatywa na dwie, trzy wędki. Tuba na którą nie będę musiał chuchać i dmuchać, jak w przypadku takich ładnych tub jak koledzy z forum robią. Wystarczy mi, że muszę uważać na wędki, a tutaj jeszcze do tego dojdzie, uważanie na tubę, żeby się nie zniszczyła . I gwarantuję że spełnią swoją rolę... Sam ostatnio zorganizowałem 2 sztuki pod zestaw travelków - koszt wersji podstawowej to 15-20 zł sztuka. Te plastiki z linku mam - i nie używam ani nie polecam. Ścianki są bardzo cienkie i w moim przekonaniu nie zagwarantują ochrony kijków w bagażu lotniczym.No to w takim razie wszystko jasne, skoro ścianki są cienkie. Po cichu miałem nadzieję, że będzie to coś w stylu Flambeau Bazooka, tzn. wygląd podobny, ale materiał już inny. Ale mam jeszcze jedno pytanko, skoro już masz taką tubę. Samolotem raczej nie planuję fruwać z wędką, a do samochodu jako pojemnik na wędki się nada? Oczywiście nie będę po tym skakać, chodzi mi o takie codzienne użytkowanie, np. przytrzaśnięcie drzwiami, czy położenie jakiejś torby na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dla mnie estetyka tub się nie liczy. Najważniejsza jest aby spełniały one swoja rolę czyli ochrona sprzętu podczas transportu i to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noryb2013 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Czy nada się do samochodu? Myślę, że tak, ale jako wrzucona na wierzch ogółu bagaży, bo torby/walizki nigdy bym na tym nie postawił.Generalnie - kijki na bank będą się miały lepiej w tej rurce niż w samych pokrowcach. Ochroni je przed przypadkowym przyciśnięciem (tyłkiem lub torbą/reklamówką z zakupami), przesunięciem bagażu, muśnięciem drzwiami itp. Na więcej bym nie liczył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Dla mnie estetyka tub się nie liczy. Najważniejsza jest aby spełniały one swoja rolę czyli ochrona sprzętu podczas transportu i to wszystko .Masz rację, dlatego też korzystam z pcv-ek i wkładam do nich pojedyncze wędki. Jednak myślałem nad jakimś kompromisem i dlatego ten temat. Czy nada się do samochodu? Myślę, że tak, ale jako wrzucona na wierzch ogółu bagaży, bo torby/walizki nigdy bym na tym nie postawił.Generalnie - kijki na bank będą się miały lepiej w tej rurce niż w samych pokrowcach. Ochroni je przed przypadkowym przyciśnięciem (tyłkiem lub torbą/reklamówką z zakupami), przesunięciem bagażu, muśnięciem drzwiami itp. Na więcej bym nie liczył.Pomyślę, może się skuszę. Albo jak będzie okazja i pomacam na miejscu, to podejmę decyzję. W każdym razie dzięki za opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jeżeli dla kogoś estetyka jest ważna to można wykorzystać rury spustowe (brązowe), wygląda to sporo lepiej ale kosztuje kilka zł więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dołączę się do tematu Jeżeli kupić już taką rurę pcv z myślą o przechowywaniu lub transportu Wędki To jest to dobry wybór Rura jest mocna A jeśli chcesz estetykę to proponuję pokrowiec od wędki jaki kolwiek nałożyć na rurę lub jakoś te rurę ubrać w owy pokrowiec Rury nie są szerokie i myślę że po pokombinowaniu Będzie Pokrowiec do transporty wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi