vksoc Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 witam Mam pytanie odnośnie spining?łw 3 - 4 składowych tzw travelerow . czy moglibyście polecić ( nie koniecznie g?łrną p?łłkę ale... ) cokolwiek co się składa na więcej ni?ź 2 części ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Sp?łjrz kilka temat?łw ni?źej. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=19945&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vksoc Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 dzieki stary ... wpisaywalem traveler ... ale nic mi sie nei wyswietlilo dlatego pytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Nie ma sprawy tu masz jeszcze linka do kijka, o kt?łrym mowa na początku wątku.Mam zbrojony fabrycznie mo?źe nie taki ładny, ale tez rakieta <_< http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=tree&th=4357&am p;mid=116212&&rev=&reveal= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam, Sprawdzone przez pare lat i polecane: - Talon VI+ 3m 15 lbs 3/4 oz w 3 czesciach- Gatti 3m do 35 gram, w 3 czesciach- Batson RX7, 2.13m, 25 lbs, 1 1/2 oz w 3 czesciach Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Masz berkleya z 3 części z dolnej p?łłki nie wiem jak fenwick, te?ź coś robił bo mam 2,13m w 4-składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 http://www.wedkarstwo-torun.pl/?section=oferta&grupa=23& amp; amp;producent=203&kategoria=206&artykul=880 http://www.okonek.com.pl/product_info.php?products_id=4205&a mp;a mp;osCsid=73a94fdc4f8efa http://www.glowatka.com/spiningigreys.html http://www.fisker.pl/wedka-cortez-travel-spin-sect-270-1030g -robinson-p-9042.html ...to na przykład. Jak w googlarkę wklepiesz: trawel spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 no w travelkach to na tym forum jestem chyba liderem Mam tego troche. Sa jeszcze st.croix tidemaster, g.loomis escape albo mega drogi g.loomis escape glx, oczywiscie batsony , major craft days (japan), nawet abu ma travelka. Wszystkie one wystepuje pod casta i spinning i sa w roznych gramaturach i akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 ja polecam z czystym sumieniem Tidemastera Croix i beastmastera shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Tak sobie mysle...z pktu widzenia solidnosci konstrukcji im mniej kawalkow tym lepiej. Ciezar konstr rosnie z uwagi na rozwiazanie konstr.W zamian przy zast. laczen osiagamy porecznosc w transporcie i przechowywaniu. I o tym zwlaszzca mnie nie trzeba przekonywac - nie posiadam zadnego 1cz kija i w najblizszym czasie to sie nie zmieni.Jednak zastanawiam sie co powoduje, ze czesc uzytkownikow szuka blankow/ wedek 3 i wiecej skladowych?DO samolotu wchodza (sa tolerowane) zdaje sie tuby do 1,8m...do bagazu podrecznego nam nie pozwola zabrac...wiec po co? Pomijam jakies specjalne konstrucje np. rzedu 4m bo tutaj ilosc skaldow narzuca sie jakby sama.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 ...do bagazu podrecznego nam nie pozwola zabrac...Gumo Właśnie... w Ryan Air, przeszło. Co prawda tylko rentgenem, ale dało radę. Zapakowane w ładną tubę. Nie wiem jak jest w linach interkontynentalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 A jak nie przejdzie to co zrobisz..? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nie wiem.Edit: Doczytałem, jeśli chodzi o Ryan Air: Wiele sprzęt?łw sportowych (między innymi du?źe wędki, kije golfowe, rowery, sprzęt do szermierki, deski surfingowe, deski snowboardowe i narty)nie nadaje się do przewo?źenia przez linie lotnicze praktykujące szybkie rozładunki, takie jak Ryanair. Przedmioty te mogą być jednak przewo?źone w luku samolotu opr?łcz limitu baga?źu rejestrowanego na osobę (do 20 kg na sztukę) pod warunkiem uiszczenia dodatkowej obni?źonej opłaty za ka?źdy przedmiot i za ka?źdy lot w jedną stronę, jeśli zostało to zam?łwione podczas rezerwacji online. Czyli, albo mo?źna iść w ciemno na chybił trafił albo uiścić obni?źoną opłatę podczas rezerwacji online. Na miejscu ju?ź pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mnie wkurza, ze bagaze nadaje w jednym punkcie, a z wedkami, musze isc przez polowe terminala do stanowiska special size...Odbior w Warszawie jest taki sam, z innego okna wypadaja torby z innego tuby z wedkami, nie rozdzielisz sie... Dwa razy, na szczescie na powr?łt, wedki poleciały w swiat, bo u Szwed?łw tez gdzie indziej nadajesz torby a gdzie indziej tuby...Teraz zrobiłem Batsona IC847-3, włoze go w tube, w bagaz głowny i hej... Sprawdzałem, ładnie sie pasuje do bagazu głownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 To jest prawda z tymi tubami, ze trzeba zasowac na 2 koniec terminala. Z tym, ze co jesli przy badaniu bagazu podrecznego kaza otworzyc mala tube i dojda do wniosku, ze tym mozna przebic gardło podobnie jak mozna kogos zadusic/ pochlastac plecionka nawinieta na kolowrotek? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Zgadza się, jeśli chodzi o baga?ź podręczny to mogą zabronić właściwie, to co pracownik na danej zmianie uzna za niebezpieczne. Ja zrobiłem tak tylko raz i było to lekki przypał. Multik i 2 pudełeczka z przynętami (na kt?łrych były śmiercionośne kotwice) miałem... ten tego... na sobie, w kieszeniach kurtki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 takie kije jeśli tylko w tubie plastikowej ,to przechodzą nawet w podręczny,parasolki te?ź przechodzą więc kije od nich nie odstają na tyle by je dyskwalifikować.ja kr?łtki skład lubię za poręczność np jak śmigam na ryby motorem,rowerem przypinam do plecaka i super wygoda,dzisiejsze dobre travele są naprawdę precyzyjnie zrobione,złącza są dobrej jakości nie klikająnie są to skuwki jak kiedyś z blachy itp. w czasie wyjazd?łw nie nara?źeni jesteśmy na trzymanie kija na tylnym siedzeniu bo spoko wejdzie nawet do małego baga?źnika(nie kusi złodzieja) a trzyma właściwości kija 2cz czułość itd,łowiłem kijami 1 i 2 cz bardzo długo,mogę powiedzieć ?źe trawele niczym nie ustępują kijom 1 czy 2 cz. zachęcam do ukręcenia sobie .Najwygodniejsze oczywiście są 4 składy ,bo 3 składu siła rzeczy na połowę nie zło?źysz,a ju?ź 4 cz spokojnie to się przydaje na czas przemieszczenia się np.autem na inna miejsc?łwkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nie miałem na mysli wkładania wedek do podrecznego, bo z tego co wiem juz raczej nie przpuszcza nas na pokład z wedkami, miałem na mysli ze travela mam w bagazu, kt?łry idzie do luku... Jeden bagaz, jedno okienko, jedna tasma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 ja z 60 cm składem w tubie spoko wszedłem z jako podręcznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 I ja przewozilem w podrecznym plecionki na multikach, ale teraz nie zaryzykuje... ani plecionki, ani wedek... Bo albo kosz, albo depotyt /platny/, lub ktos z rodziny szybko odbierze...A tak naprawde wiele zalezy od osoby celnika.... Jeszcze za czas?łw paszport?łw po europie, wozilismy przynety i no?źe wedkarskie w podrecznych... oj czasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Zgoda, ze sa pewne preferencje osobniczo - sytuacyjne i nie ma co glebiej wchodzic - tak sie podoba to tak ma byc.. Natomiast przedstawie to o co mi chodzi obrazowo - jezeli sie okaze, ze wedka ktora nam przydybali w bag. podrecznym (a na pewno straznik kaze to odpakowac i pokazac) zostanie zakwalifikowana jako potencjalne narzedzie zbrodni....to tam maja taki koszyczek, do ktorego kaza to wrzucic. I moze byc niemilo i ekspensywnie...i bezrybnie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 I koszty, koszty... Kupiłem bilet lotniczy w obie strony za 180zł, na bagaz głowny tez w obie - 129zł, gdyby były wedki w dwuskładzie, to tuba i kolejny bagaz i kolejne 129zł w obie strony....( tak ceni jeden z tanich przewoznik?łw )... Narodowy przewoznik pozwala w ramach ceny blietu mnozyc bagaze głowne w obrebie dozwolonej wagi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam, Pisalem pare razy: jesli bagaz glowny ma nie wiecej niz 110-115 cm dlugosci to nie kaza nam doplacac za tuby z wedkami. 3 metrowa wedka w 3 czesciach jest max co mozna za male pieniadze przewiesc. Bagaz podreczny to wielka loteria i nikomu nie polecam bo mozna sporo stracic. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mam por?łwnanie tylko pomiedzy Wizzair i LOT;u tego pierwszego kazdza sztuka bagazu rejestrowanego (czyli tego idacego do luku) jest płatna oddzielnie. U drugiego tak jak napisałem wczesniej.U tego pierwszego do długosci 150cm nie krzyczą, powyzej tej dł mowia o sprzecie sportowym, kt?łry podlega innej opłacie niz bagaz zwykły... Tyle z moich doswiadczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi